Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мијаиловић: „Чланство потврда љубави према Звезди“

Поводом обележавања десетогодишњице Сервиса за чланство председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић говорио је о значају овог сегмента нашег клуба и поручио навијачима да је чланска карта прави доказ љубави према Црвеној звезди.

Само сам две године млађи од Црвене звезде. Први пут о Звезди чуо сам преко радио преноса и то од добро познатог Радивоја Марковића у његовој емисији „Време спорта и разоноде“ на Радио Београду. Одлично се сећам периода када смо се у школском дворишту у ком је постојао разглас окупљали и на тај начин пратили утакмице. Управо тако се јавила љубав према Црвеној звезди и у каснијем периоду се све више продубљивала и преносила на потомство, тако да са поносом могу да кажем смо права звездашка породица – истакао је предсеник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

Није имао сумњу председник нашег клуба Светозар Мијаиловић да су резултати у претходних неколико година и више него допринели повећању броју чланова, али и да очекује још већи број звездаша који ће у будућности обезбедити чланску карту вољеног клуба.

– У последње четири године људи поново почињу да буду свесни шта Црвена звезда представља у фудбалском спорту, па тако и у Србији. Надам се да ће резултати који су постигнути у претходном периоду, повратити веру да Црвена звезда може да буде оно што је некада била у друштву великана европског фудбала. Управо то ће се одразити на ову генерацију која није имала прилику да доживи оне звездане тренутке из 1991. године, који су и дан данас уписани златним словима у историји Црвене звезде. Међутим и резултати који су постигнуте у последње четири године су управо у овом формату такмичења приближна достигнућима која су остварена 1991. године. Ми смо сада поправили рејтинг нашег фудбалског клуба, на тај начин смо подигли рејтинг и фудбалског спорта у Србији и то је једна од чињеница коју звездаши треба да имају у виду и да се њоме поносе, као и да својим присуством, учешћем и чланарином дају свој допринос, како би смо и у овом сегменту били равни резултатима које је фудбалски клуб постигао.

Није пропустио да помене председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић ни атмосферу која се ствара на свакој Звездиној утакмици, али и напоменуо да за праве навијаче нашег клуба не постоје „мале“ и „велике“ утакмице Црвене звезде.

– Сви они који нису у прилици да дођу на стадион, симболичним плаћањем чланарине могу да покажу своју љубав према Црвеној звезди, која је евидентна без обзира да ли утакмице прате путем телевизије или са трибина стадиона „Рајко Митић“. Свима онима који имају могућност да дођу на стадион рекао бих да атмосфера која се ствара на Маракани не може се заменити никаквим телевизијским преносом, као ни другим начинима праћења утакмице, као што је тај доживљај непосредног учешћа. Када сте на стадиону ви сте и актер на неки начин тог сусрета у којем ваш тим игра. Друга ствар коју звездаши треба да схвате, јесте да не треба присуство на стадиону буде везано за неке клубове који на наш стадион долазе, већ треба да буде везано за свој клуб који игра. Било да се игра против великих противника или мање атрактивних навијачи треба да буду на трибинама, како би подржали свој тим, јер је тиму потребна подршка када игра и „мање“ утакмице, као и када игра „велике“.

Говорио је Светозар Мијаиловић и о значају подршке са трибина стадиона „Рајко Митић“, али и поручио звездашима да су сва средства прикупљена од чланства намењена Звездиној фондацији и да тај начин навијачи директо помажу клубу.

Пуне трибине значе много, нарочито са становишта атмосфере која се на фудбалској утакмици ствара. То нам је основни циљ, све промотивне акције које спроводимо имају за циљ да трибине буду пуне. Уверавам све навијаче нашег клуба да сваки динар од чланства иде у Звездину фондацију која је намењена пре свега Омладинској школи и Ветеранској секцији нашег клуба. Волите своју Звезду, учланите се, да бисте ту своју љубав и официјално потврдили – поручио је председник нашег клуба Светозар Мијаиловић.

The post Мијаиловић: Чланство потврда љубави према Звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment