Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

Црвено-бели други на Ергометријади 2021

Веслачице и веслачи Црвене звезде освојили су друго место на Првенству Србије на ергометрима.

Широм наше земље одржано је прво такмичење у 2021. години – Првенство Србије на веслачким ергометрима, карактеристично по томе што су најбољи веслачи и веслачице Србије, због епидемије коронавируса, одмерили снаге по клубовима, а не у једном месту као што је то до сада био случај.

Уз поштовање свих превентивних мера наложених од стране Владе Србије, као и препорука Кризног штаба у циљу спречавања ширења епидемије Ковида-19, Веслачки савез Србије био је организатор првих надметања у сезони, на којем су наши најбољи такмичари свих узраста могли да покажу у каквој се форми тренутно налазе, што је тренерима свакако послужило да стекну увид у потенцијал веслача и веслачица за предстојећу сезону.

Такмичење које је истовремено почело у свим клубовима пратиле су акредитоване судије и представници Веслачког савеза Србије, а у борбама на ергометрима учествовало је 428 такмичара из 19 клубова, као и питомци Војне академије.

На крају, најбоље резултате остварили су веслачи и веслачице Партизана, друго место у екипном пласману освојила је Црвена звезда, док су треће место заузели такмичари Смедрева.

У екипи Црвене звезде шампиони Србије постали су Андреја Јевтић (јуниор) и Сара Витезовић (пионирка).

Вицешампионска звања и сребрне медаље освојили су Елена Сладојевић (сениорка ”Б”), Маја Мишљеновић (јуниорка), Филип Милановић (кадет), Милан Стевановић, Драгош Тулимировић, Игор Гверић, Марко Латиновић (4x – пионири).

До бронзаног одличја дошли су Павле Аћимовић (јуниор), Исидора Ђуровић (јуниорка), Ања Токовић (пионирка), Милан Цветковић (пионир), Лена Јовановић (кадеткиња) и Милош Кузман (ветеран).

Главни тренер ВК Црвена звезда – Београд Милош Чудић честитао је свим члановима клуба на оствареним резултатима.

Посебно бих овом приликом честитао нашем јуниорском шампиону, Андреји Јевтићу, који је као млађи јуниор ушао у историју Клуба, освајањем златне медаље! Свака част Јевто! Браво Саро! Честитам нашим новим шампионима, вицешампионима, освајачима медаља. Такође, честитам свим нашим такмичарима који су оборили сопствени рекорд и свим осталим нашим такмичарима који су својим присуством испоштовали свој Клуб и који ће своју шансу за већи успех имати на следећим такмичењима.

Ваши тренери, управа и сви пријатељи нашег Клуба су поносни на вас!

– Захвалио бих се и судијском тиму, Тијани Јовановић (веслачки судија) и Христини Влаховић (представник ВСС-а), на изузетној сарадњи, а и запосленима у клубу, директорки Маји Арежини, координатору за школу веслања и рекреацију Владану Милосављевићу и спремачици Снежани Јакшић, који су директно помогли тренерима и веслачима, да се такмичење спроведе у најбољим могућим условима.

Првенство Србије у веслању на ергометрима 2021

The post Црвено-бели други на Ергометријади 2021 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment