Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Припреме без пораза и примљеног гола

Окупили су се фудбалери Црвене звезде још 10. јануара, односно дан раније на тестирањима, орни и спремни за рад и за постизање свих зацртаних циљева у текућој сезони, а судећи по томе колико су били вредни током тронедељног рада на Кипру и у Турској, чини се да нас чека још једно – Звездино пролеће.

Станковић је на првом тренингу имао 31 фудбалера на располагању, било је ту и нових лица у виду Ричарда Одаде и Николе Станковића који су стигли из Графичара, али и придошлица у смислу, добро познатог Звездиног војника -Славољуба Срнића, као и Аксела Бакајока из Интера. После обраћања генералног директора Звездана Терзића, спортског директора Митра Мркеле и шефа стручног штаба Дејана Станковића – фудбалери су прешли на рад на терену. Већ сутрадан се отишло на Кипар, где је било предвиђено да се ради на физичкој спреми и кондицији, у смислу постављања темеља за напоре које ће фудбалери имати на утакмицама. Укупно 11 тренинга по сјајном времену било је одрађено на Пафосу, Станковић је имао разлога за задовољство, што је и истицао у обраћању медијима.

Други део припрема био је одрађен у Турској и ту се акценат ставио на рад са лоптом, за шта су играчи као по обичају тврдили да им много више прија. Четири контролне утакмице са неугодним противницмима које су дале слику о томе где се изабраници Дејана Станковића тренутно налазе. Резултат јесте био у другом плану, али победе пријају и у пријатељским мечевима. Укупно 12 тренинга, радило се и у теретани, веома често и два пута дневно, па су фудбалери нашег тима понављали да времена за одмор готово и немају. У међувремену стигао је и Филипо Фалко из Лећеа, није још увек имао прилику да забележи деби у црвено-белом дресу, али че то учинити убрзо.

Што се утакмица тиче – три победе и реми уз гол разлику 10:0, а утисак је да је могло да буде и убедљивије, поготово на генералној проби против Шахтјора када су фудбалери Црвене звезде имали неколико изгледних прилика, али упркос тешким ногама, нису успели да шансе претворе у гол.

МЕЧЕВИ:

Црвена звезда – Сласк 4:0 (Иванић, Фалћинели, Фалћинели, Павков)

Црвена звезда – Уфа 1:0 (Милуновић)

Црвена звезда – Академија Пандев 5:0 (Павков, Николић, Иванић, Фалћинели, Фалћинели)

Црвена звезда – Шахтјор 0:0

The post Припреме без пораза и примљеног гола appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment