Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Убедљив пораз рукометаша у „Шумицама“

Рукометаши Црвене звезде у оквиру 13. кола групе „Б“ АРКУС лиге дочекали су у дворани „Шумице“ екипу крагујевачког Радничког. Након велике борбе гости из Крагујевца су стигли до заслуженог тријумфа који је на крају у резултатском смислу изражен превеликом разликом у односу на оно што су екипе приказале на терену.

Црвена звезда : СПД Раднички Крагујевац 29:37 (14:18)

Велику прилику су пропустили црвено-бели. Све је било на страни изабраника Жикице Милосављевића да победом у директном дуелу обезбеде пласман међу осам екипа који ће такмичење наставити у плеј-офу. Али, нису то показали на терену.

Звезди је требало срце величине седам Ивана Хорвата, који је током целог меча носио екипу, чак и када је било јасно да ће гости из Крагујевца испунити циљ, који је Звезда требало да буде ближи. Највише захваљујући Јанку Гемаљевићу, Звездином голману из прошле сезоне.

Раднички је до 8.минута имао два гола предности (3:5), али су црвено-бели успели да се врате у меч и изједначе до средине првог периода, уз три гола и три успешна додавања Хорвата, које је Богојевић узастопно претварао у гол, (6:6). Међутим, уследила су три контранапада која су донела предност Радничком, а Звезда до краја константно јурила минус од 3-4 разлике. Агресивнији, одлучнији, смелији су били гости, Звезда ни сенка екипе из досадашњег тока првенства. Јанко Гемаљевић је већ у тим тренуцима зауставио неколико удараца, а његови саиграчи задржали вођство до краја првог полувремена, (14:18).

Кренули су чвршће црвено-бели у наставку, али Гемаљевић је био несавладив. Одбранио је седмерац Матичићу, и сачувао предност свом тиму. Успели су Звездини рукометаши да након веома оштрог прекршаја Петровића на Ђуровићем, који је зарадио црвени картон, стигну до минуса од два гола (19:21), и да консолидују редове, али је Гемаљевић са три одбране, две Богојевићу са крила, одбио налет свог бившег тима. Ушла је нервоза у Звездине редове, грешило се у нападу, нису имали подршку ни подршку са гола. Покушавао је Милосављевић да разбуди голмане, да охрабри, али податак да су три голмана црвено-белих имали заједно пет одбрана у најважнијем мечу говори за себе. Хорват је вукао индивидуалним решењима, али Раднички је контрама потврдио победу. Гемаљевић је одбранио још два седмерца Матичићу, уз покушај са крила, забележио двоцифрен број интервенција и заслужено добио призанње за играча утакмице.

Серијом 4:0 у финишу, Раднички је дошао до високе победе. Звезда је потпуно изгубила концентрацију, скрхани, разочарани су били рукометаши у црвено-белим дресовима. На крају, Милуновић је само поставио коначан резултат, 29:37.

Иван Хорват је био најефикаснији са 8 голова, Виктор Матичић је постигао пет, Никола Богојевић 4.

У последњем колу Звезда гостује у Шапцу, екипи Металопластике. И даље постоји теоретска шанса за пласман у плеј-оф, а за то ће уз победу крај Саве бити потребна и победа Рудара из Костолца у Крагујевцу. Радничком је потребан и бод, Рудар је обезбедио пласман међу осам најбољих.

Дворана: „Шумице“
Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево)
Искључења: Црвена звезда 2, Раднички 10
Црвени картон: Михаило Кнежевић (Раднички)
Седмерци: Црвена звезда 1(4), Раднички 2(2).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 3, Хорват 8, Стевовић 1, Тодоровић, Милошевић 1, Милуновић 1, Јовић 2, Мајес 2, Рајичевић 1, Јелић, Матичић 5(1), Благојевић, Брети, Богојевић 4, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић
СПД РАДНИЧКИ: Стошић, Баруџић 7, Мутавџић, Гемаљевић, Добросављевић, Касаловић, Петровић, Кнежевић 3, Л.Ђерић, Станојев 5, Богдановић 5, С.Ђерић, Утвић 3, Вуковић 11(2), Продановић 3. Тренер: Милош Сретеновић.

– Табела АРКУС лиге, група „Б“:
1. Металопластика (Шабац) 19
2. Железничар 1949 (Ниш) 19
3. Рудар (Костолац) 16
4. СПД Раднички (Крагујевац) 14
5. Црвена звезда (Београд) 13
6. Нови Пазар (Нови Пазар) 12
7. Обилић (Београд) 6
8. Шамот 65 (Аранђеловац) 5

(фото: arkus-liga.rs)

Повезане вести

Leave a Comment