Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Драма у „Дудовој шуми“ припала црвено-белим девојкама

У оквиру 15. кола Супер лиге Србије одбојкашице Црвене звезде гостовале су у суботичкој Хали спортова „Дудова шума“. Након велике борбе и пет одиграних сетова наше девојке су оствариле девети првенствени тријумф и настављају борбу за што бољи пласман плед доигравање за шампионски пехар, с`тим што се мора напоменути да екипа тренера Александра Владисављева има један меч мање одигран.

ЖОК Спартак Суботица : ЖОК Црвена звезда 2:3 (25:19, 13:25, 25:21, 19:25, 10:15)

На почетку, постава Црвене звезде у саставу Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Цветковић, Родић-Вучићевић и либеро Вукомановић није успевала да се супротстави на прави начин агилним суботичанкама. Оне су током целог сета су биле у вођству, а ни улазак Симићеве, Ашоње и Сајићеве није донео игри Црвене звезде велику промену.

У другом сету, потпуно другачија ситуација. Црвено беле су деловале моћно, готово све им је полазило за руком. На позицију средњег блокера је овога пута била Јелена Делић уместо Саре Вучићевић. Одлично су сервирале, а у нападу су биле незаустављиве.

У трећем сету су се обе екипе наизменично смењивале у вођству до резултата 18:18. Тада је наступио период нешто лошијег пријема Црвене звезде и Спартак је успео да се одвоји. Александар Владисављев је извршио неколико измена, али Спартак осваја још један сет.

У четвртом сету, на Звездиној половини терена на позицији примача је почела Невена Сајић уместо Тијане Цветковић. И у овом делу утакмице је све било потпуно неизвесно до саме завршнице. На 13:12 Јована Симић мења Милу Ђорђевић на позицији техничара. Овога пута су наше девојке направиле разлику после изједначења на 19:19 и до краја са неколико успешних блокова и напада дошле до прилике да победе у овој утакмици. Освајање четвртог сета је потврдила Јована Симић ас сервисом.

У одлучујућем, петом сету, Владисављев се определио за састав Симић-Ашоња, Милуновић-Сајић и Родић-Делић. Најубедљивију разлику су наше девојке имале на 4:11. Питање победника се више није постављало, а Спартак не доспева даље од десетог поена.

Најефикаснија играчица Црвене звезде је била Милица Милуновић са 19 поена, док је у тиму Спартака највише поена освојила Александра Петровић (15).

Дворана: Хала спортова “Дудова шума”
Судије: Александра Шућур и Александра Баланџић
ЖОК СПАРТАК СУБОТИЦА: Королија Д., Драговић М. 11, Видојевић Н. 8, Тадић А. (либеро), Дрчић Б., Јековић А. 12, Лекић Д. 11, Петровић А. 15, Врцељ Т. 2, Филиповић В. 6. Нису играле: Јурић Д. (либеро), Џаковић И., Стојановић Б., Васић М. Тренер: Мирјана Мусулин
ЖОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 10, Цветковић Т. 5, Родић И. 10, Вукомановић К. (либеро), Сајић Н. 8, Милуновић М. 19, Ђорђевић М. 1, Ашоња А. 15, Вучићевић С. 7, Делић Ј., Симић Ј. 1, Станковић К. (либеро). Тренер: Александар Владисављев

Повезане вести

Leave a Comment