Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Звезда сигурна у Новом Пазару!

Звездино пролеће почело је сигурном победом на тешком гостовању Новом Пазару, у оквиру 20. кола Суперлиге Србије. Прекиди постају заштитни знак ове генерације, Мирко Иванић можда и играч сезоне, а контранапади сурове казне када се противник непажљиво отвори. На крају баладе – победа Црвене звезде од 3:1.

За пролећну премијеру, Дејан Станковић се није определио нити за једног новајлију, па је уз две корекције извео добро познат састав на релативно лош терен у Новом Пазару. Подсећања ради, у саставу се нису нашли Фалко, Бакајоко, Одада (сва тројица остали у Београду), док је Срнић био на клупи. Два изненађења у нашем тиму били су изостанци Фалћинелија и Дегенека, уместо којих су се у првих 11 нашли Павков и Панков. Два играча до 21 године у нашем тиму били су Гаврић и Николић.

Утакмица је почела онако како се само пожелети може: у првом минуту корнер, а у другом гол. Извео је Бен ударац из угла са десне стране перфектно, на себи својствен начин, па је та „кифла“ пронашла усамљеног и заборављеног Родића на пет метара од Дробњака. Нису поготци заштитни знак нашег левог бека, али у овом случају заиста није имао тежак посао, па се и он ове сезоне уписао у стрелце.

Још два минута су прошла, када је након комбинације Бена и Николића лопта, чини се, у руку погодила једног од дефанзиваца плаво-белих, али за Грујића то није било довољно да би показао на белу тачку. Вођен логиком да арбитар неће два пута „превидети“ једанаестерац, млади Гаврић је покушао да га превари у 8. минуту падом у казненом простору, без контакта – па је добио само жути картон.

Тргли су се мало Пазарци у наредних 10 минута, па су добрим комбиновањем извели неколико не опасних, али можемо рећи бар солидних напада на нашој половини. Први озбиљан напад и солидну прилику имали су у 21. минуту сусрета. На први шут домаћих видели смо у 28. минуту, након корнера, када је Исламовић из „мртвог угла“ шутирао право у Борјана. У истом минуту Тртовац добија жути картон због намерног играња руком.

Осим гола у другом минуту, Звезда није много тога конкретног урадила у офанзиви у првој трећини меча. Одличну акцију видели смо тек у 30. минуту, када је Павков из прве, одлично пронашао Бена на пеналу, који шутира из прве, али право у штопера Којића. Три минута касније, још једном се истакао момак из Бегеча, овај пут одличним ударцем по земљи са ивице шеснаестерца. Непомично је Дробњак гледао како лопта пролази надомак леве стативе.

Ређале су се у том периоду прилике за црвено-беле, а највећу смо видели у 36. минуту, и то поново након корнера. Тада је Гаврић био тај који је идеално центрирао, а Павков за милиметар пропустио да лопту закуца у мрежу. Ипак, на другој стативи је дочекао Панков, који из непосредне близине шутира право у Дробњака. Домаћин се тек око 40. минута ослободио нашег притиска, па је покушао и Мијић са велике удаљености. Из тог периода вредан помена је жути картон, данас одличног Сисеа, као и још једну спорну ситуацију у 16 метара плаво-белих, када је оборен Иванић (и овај пут без картона).

У 43. минуту, наша предност је могла лако бити удвостручена. Чак и када слабије изведемо прекид, изгледа да правимо пометњу у редовима противника – Гаврић је упутио центаршут, не баш близу својих саиграча, али тачно на Којића који као да је изигравао нашег центарфора, па је његов „шут“ ка голу некако зауставио Дробњак. Узврадио је недуго потом и Мијић на другој страни, лошим ударцем преко гола.

Одгледали смо релативно млаких првих 45 минута на пролећној премијери. Постигли смо гол, имали још једну-две озбиљне прилике, дозволили противнику пар опаснијих напада, али углавном уз апсолутну контролу игре од стране наших играча. Било како било, ново полувреме без примљеног поготка, као и вођство у гостима нису нешто због чега бисмо требали да се лоше осећамо (иако је, руку на срце, игра могла бити боља).

Очигледно Станковић није био претерано задовољан наступом својих изабраника, па је већ на старту наставка посегао за две измене: уместо Санога и Гаврића, на терен су крочили Петровић и Вукановић.

Како је почело прво полувреме, замало да почне и друго. Исти актери, али нажалост не и епилог. У 50. минуту је Бен још једном сјајно центрирао из прекида и поново пронашао усамљеног Родића (на друој стативи), који се из изгледне позиције није баш најбоље снашао.

Што није пошло за ногом Родићу, јесте Павкову само два минута касније, односно у 52. минуту. Повео је контранапад Вељко Николић, незаустављиво водио лопту бар неких 50-ак метара, упослио Иванића на левој страни који кроз покушај дриблинга успева да пронађе Павкова. Искусно је Звездин центарфор „ћушнуо“ лопту поред Дробњака за 2:0. Чим се домаћин мало отворио створили смо две велике шансе, а једну реализовали.

Ипак, врло брзо је Нови Пазар узвратио. На истеку 57. минута, из акције која није деловала толико озбиљно Сисе је ухватио на спавању нашег Петровића. Са десне стране је центаршут упутио Томић, тамнопути везиста домаћих се искрао поред младог играча Звезде, на послетку и читаве одбране па је главом, ефектно и неодбрањиво погодио мрежу за 1:2.

У наредних 15 минута није се Бог зна дешавало на Градском стадиону у Новом Пазару. Наши играчи су тражили контакте за прекиде, које су понеки пут и добијали, али их у том периоду нисмо претерано успешно изводили. Како би допринео креацији, Станковић је увео Кангу уместо Николића у 73. минуту.

Резултатску неизвесност потпуно је усмртио Мирко Иванић волеј ударцем у 73. минуту. Упутио је Канга центаршут из велике удаљености, негде са средине терена, лопта је главом избијена на неких 20 метара тачно на волеј Мирку Иванићу који технички савршено шутира. Лопта одскаче таман испред Дробњака и завршава у мрежи за 1:3. Недуго потом, сјајни Мирко напушта терен (гол и асистенција), и оставља Станковићу простора за тактичке замисли увођењем Дегенека.

Још један споран моменат имали смо и у 80. минуту, када је по други пут данас лопта погодила у руку једног од дефанзиваца домаћих. Уместо најстроже казне, досуђен је прекршај у нападу Ел Фарду Бена.

Као последњи адут, Батак је увео чак три нова играча у 85. минуту. А два минута након тога, добру је прилику имао његов тим да слободним ударцем врати неизвесност у меч. Са 25 метара, по средини гола, Делимеђац је погодио само живи зид.

Тамо где је стала у децембру, Црвена звезда је наставила у фебруару. Важном победом у гостима настављен је победнички низ, повраћена је бодовна предност у односу на вечитог ривала и врло мотивисаном Новом Пазару није допуштено да направи изненађење. Игра је на моменте била добра, на моменте лоша, али на првом мечу након припрема такве осцилације су апсолутно очекиване. Постићи три поготка на врло лошем гостујућем терену, имати бар још толико добрих прилика ипак није мала ствар, али смо и поред тога сигурни да ће Дејан Станковић имати и одређене речи критике у свлачионици, барем упућених неким појединцима.

Нови ПазарГрадски стадион. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Гаврић, Саного, Петровић (Црвена звезда), Тртовац, Сисе (Н. Пазар) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Родић (2. минут), 0:2 Павков (52. минут), 1:2 Сисе (57. минут), 1:3 Иванић (73. минут)

НОВИ ПАЗАР: Дробњак, Влајковић, Којић, Тртовац, Зимоњић (од 85. Хаџибулић), Сисе (од 74. Делимеђац), Исламовић, Томић, Мијић, Стоиљковић (од 85. Гигић), Аганспахић (од 68. Драгутиновић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Родић, Саного (од 46. Петровић), Бен, Николић (од 73. Канга), Иванић (од 79. Дегенек), Гаврић (од 46. Вукановић), Павков (од 89. Крстовић).

Повезане вести

5 comments

Србин са Космета феб 7, 2021 at 23:06

Сигурна победа!
Било је доста добро,биће и боље.Похвале свима,радује повратак Павкова!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 7, 2021 at 20:41

čekamo najstručniji komentar ovna hadzije..nadam se da ce se ovan alkoholisani javiti da ga sprdamo

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 7, 2021 at 16:42

tri boda.(…….) 3 boda(…….)

Reply
Delije Sever Ns феб 7, 2021 at 16:37

Po katastrofalnom terenu pobeda za svaku pohvalu.Bravo igrači,tako se bori za sveti grb.Nikolić sve bolji,Pavkov se vraća na staze uspeha a svi ostali dobro taktički odigrali.Suđenje neću da komentarišem,no coment!!!Da je bilo pravde 5,6 golova smo trebali dati a gol koji smo primili čista slučajnost,taj njihov što ga je dao da šutira do 2025godine nebi ga dao a moram ipak priznati da je ubo u nebranjeni deo gola i sve pohvale.Bravo samo napred i u nove pobede i uspehe da gazimo.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 7, 2021 at 15:36

CESTITKE IGRACIMA ZA OVU POBEDU NA OVOJ ORANICI OD TERENA,FSS VI HOCETE DA VAM PRAVIMO IGRACE,PA KAKO DA SE PRAVE IGRACI NA OVAKVIM TERENIMA,BOLJE ULOZITE PARE U TERENE NEGO STO SMANJIVATE KVALITET FUDBALA SA MALIM BROJEM STRANACA I BONUSEM IGRACA,SUDIJA GRUJIC BRUKA I SRAMOTA KAKO SI SVIRAO,DVA PENALA,CRVENI ZA NJIHOVOG STRANOG IGRACA,DVA OFSAJDA KOJIH NEMA NI BLIZU,DAVAO SI ZUTE KARTONE NAMA CIM NEKO OD NJIHOVIH IGRACA JAUKNE TI ODMAH ZUTI,OD SAD KAD TI SUDIS MI DA POCNEMO DA KUKAMO NA SVAKI START,SMESNO SUDJENJE

Reply

Leave a Comment