Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоПливање

IN MEMORIAM: Срђан Филиповић (1972-2021)

У Оману је од последица срчаног удара изненада преминуо некадашњи пливачки рекордер и пливачки тренер Црвене звезде, Срђан Филиповић, у 49.години.

Филе је био дугогодишњи такмичар Црвене звезде, капитен генерације која је 1992.године у Новом Саду освојила шампионску титулу, за сада последњу за наш клуб. Појединачни екипни и државни шампион и рекордер, најуспешнији у дисциплинама 400 и 1.500 слободно, освајао је и међународне медаље. Био је првак Балкана и четврти на Светском купу у Кини. Целу каријеру је провео у сарадњи са Александром Шканатом.

Освојио је 63 златне медаље на домаћим такмичењима, државни правк је био пет пута у конкуренцији сениора, а државне рекорде је обарао четири пута.

По завршетку пливачке каријере, постао је тренер у Црвеној звезди, освојио је шампионску титулу у пионирској селекцији.

Освајао је бројне титуле и признања у Италији, Португалу, Кипру, Емиратима, Саудијској Арабији, Оману… У Оману је у тренутку смрти био селектор и по први пут успео да „направи“ једног пливача олимпијца из те земље, за ОИ у Токију.

Био је тренер Милице Остојић, коју је са 16 година водио на ОИ у Пекингу 2008.године. Учествовао је у формирању Београдског пливачког клуба 2010.године.

Спреман и за похвалу и критику, ако је требала помоћ или савет, Филе је био ту. Пратио је Црвену звезду у сваком моменту, невезано за спорт. Увек са најновијим информацијама из света пливања.

Спортско друштво Црвена звезда породици и пријатељима нашег Филета, Срђана Филиповића, изражава најискреније саучешће.

The post ИН МЕМОРИАМ: Срђан Филиповић (1972-2021) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment