Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда и Николић господари пас игре

Фудбалери Црвене звезде савладали су Нови Пазар на пролећној премијери 3:1, а оно што навијаче црвено-белих поред одличне игре може да радује јесте да чињеница да су наши првотимци према статистичким параметрима били веома успешни у пас игри.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић имао је доста разлога за задовољство после одигране прве утакмице у наставку сезоне, а један од њих је изузетно велики број тачних додавања, чак 84 процента. На дистанци до десет метара наши фудбалери имали су 79 процената прецизних кратких додавања. Што се тиче додавања упућених на дужини од десет до 40 и преко 40 метара фудбалери Звезде су били успешни чак 84 и 79 посто. Додавања из „отворене игре“, такође су била успешна, чему сведочи податак о 82 процента прецизних пасова.

Нарочито се истакао млади везни играч нашег тима Вељко Николић који је био фудбалер са најуспешнијим индексом тачних додавања, ако изузмемо голмана Борјана и дефанзивце. Укупно 33 од 39 додавања Николић је прецизно упутио према својим саиграчима, што представља чак 85 посто успешности. Импресиван је податак да је од тога чак 16 тачних додавања било у напред. Није губио лопту ни у дриблизнима, већ је и ту био успешан са два од два успешна продора.

Према начину на који се кретао и податку да је 28 пута успешно прихватио лопту приликом додавања која су упућена ка њему, може се рећи да је Николић био спона одбране и напада нашег тима. Посебно се истакао Николић код другог гола, када је пресекао лопту на нашој половини терена и започео контранапад из ког је Павков постигао гол.

The post Звезда и Николић господари пас игре appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment