Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Давидовац уз „Жућкову левицу“ стигао и до великог јубилеја

Кошаркаши Црвене звезде мтс без пет важних играча стигли су до јубиларног десетог трофеја намењеног победнику националног куп такмичења. У новосадском СПЕНС-у црвено-бели су у четири дана савладали крагујевачки СПД Раднички д.о.о, Партизан НИС и у великом финалу екипу Мега Soccerbet и тиме вратили „Жућкову левици“ у витрине клуба на Малом Калемегдану.

Сам финални сусрет Купа Радивоја Кораћа свакако ће у лепом сећању остати и нашем играчу Дејану Давидовцу који је поред новог трофеја у овом сусрету стигао и до значајног јубилеја, 200. одиграног меча у црвено-белом дресу.

Дејан Давидовац је рођен у Зрењанину 17. јануара 1995. године. Своју играчку каријеру започео је у екипи Пролетера из родног града, а затим је наступао и за екипе Вршца и ФМП-а пре него што је у сезони 2017/18 постао пуноправни члан Црвене звезде. Прилику у црвено-белом дресу пружио му је тадашњи тренер наше екипе Душан Алимпијевић, а дебитантски наступ забележио је у оквиру 5. кола регионалне АБА лиге за сезону 2017/18 када су црвено-бели у загребачком „Дому спортова“ поражени од Цедевите резултатом 74:79. Давидовац је током тог сусрета за нешто више од девет минута проведених на паркету постигао три поена, уз то остваривши и три скока и две асистенције.

У својој четвртој сезони за екипу са Малог Калемегдана Дејан Давидовац је стигао до 200. меча у црвено-белом дресу и тренутно у актуелном саставу екипе само капитен Бранко Лазић, Марко Симоновић и Огњен Добрић одиграли су више мечева за нашу екипу. Током претходних 200 мечева Давидовац је постигао и 1.410 поена.

Давидовац је као члан Црвене звезде освојио две титуле намењене шампиону Србије, освојио је један трофеј у регионалној АБА лиги, а у Новом Саду је стигао и до своје прве „Жућкове левице“.

– Утакмице и поени Дејана Давидовца за КК Црвена звезда мтс:
Национално првенство: 33 утскмице/286 поена
Национални куп: 12/128
АБА лига: 75/494
АБА Суперкуп: 1/15
Евролига: 71/456
Еврокуп: 8/31
УКУПНО: 200 утакмица / 1.410

Повезане вести

Leave a Comment