Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Кољеншић припремио приручнике за млађе тренере

Ко не зна ко је Војин Кољеншић звани Шиља, слабо да нешто зна о хокеју на леду.

Популарни Шиља је, како неки то воле да кажу, патријарх српског и југословенског хокеја и легенда Црвене звезде. Урадио је јако много за овај спорт, а сада је као координатор – методик – тренер у школи хокеја и млађег узраста, приредио и припремио приручнике за помоћ млађим тренерима у раду тренажног процеса на леду – сувом у школи хокеја, па све до млађег такмичарског узраста.

Наш портал је увек на правом месту што се хокеја на леду тиче, па смо имали прилику да разговарамо поводом свега овога и са господином Кољеншићем који је рекао следеће:

– “У припреми је и трећи приручник мог семинарског рада на Високој школи телесне културе у Љубљани “Припрема за утакмицу и вођење екипе”, са додатним примесама савременог хокеја. Одлучио сам се да ово напишем јер већ имам 78 година, а у хокеју сам 45 година и радио сам (сарађивао) са еминентним стручњацима из хокеја (Лу Варио-САД, Пет Кортина – Канада, Бери Смит САД, Франтишек Дум, Павел Волф, Букач М. Ч.С.С.Р.) од којих сам стекао искуство, радећи у иностранству 8 година, као и вођењем националних селекција Југославије (У18 – У20), дванаест година. Такође, повратком из иностранства постајем Савезни капитен Србије и Црне Горе у годинама 1995/96/97.“

Верујемо да ће ови приручници помоћи малдим тренерима и да ће их сваки од њих узети као обавезно штиво када се зна да долазе од човека чије искуство у овом спорту нико не може да стави по страни.



(извор/фото: czbg.net)
https://www.czbg.net/2021/02/16/koljensic-pripremio-prirucnike-za-mladje-trenere/

Повезане вести

Leave a Comment