Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Са само девет кошаркаша црвено-бели рутински савладали Чачане

Само три дана након освајања трофеја у националном Купу Радивоја Кораћа, кошаркаши Црвене звезде мтс угостили су у дворани „Александар Николић“ екипу чачанског Борца у заосталом сусрету 15. кола АБА лиге. Великих проблема тренер Дејан Радоњић имао је пред дуел са Чачанима пошто су се у црвено-белом дресу појавила свега деветорица кошаркаша, али ни то није представљало проблем нашим кошаркашима да остваре нови, 13 овосезонски тријумф у регионалном такмичењу.

Црвена звезда мтс : Борац Чачак 83:63 (23:16, 15:17, 23:14, 22:16)

Откако је Дејан Радоњић опет сео на клупу црвено-белих и доживео онај тежак пораз од Игокее на старту, његов тим је ушао у серију победа. Вечерашња је била четврта заредом и укупно 13. у АБА лиги чиме је Звезда наставила поход ка првом месту пошто има најбољи скор у такмичењу. Додуше, уз три заостале утакмице али све држи у својим рукама.

Успевао је Борац вечерас шутевима са дистанце у првом полувремену да одржава резултатски прикључак и да држи Звезду под притиском. Само једном је Радоњићев тим у првих 20 минута имао двоцифрену предност, а Борац је у финишу полувремена пришао на три поена заостатка.

Али у другом полувремену је уследио рафал црвено-белих уз максимално чврсту одбрану и гости су дефинитивно сломљени. Стао је тада и шут Чачана, па је Звезда серијом далекометних хитаца преломила утакмицу. Шампион је трећу четвртину решио у своју корист резултатом 23:14 и била је то недостижна предност. Пљуштале су тада тројке са свих страна. Лазић, Лојд, па две везане Добрића, па две Симоновића…

Звезда је на крају имала проценат погођених тројки изнад 50% (14 од 27) и Борцу је само остало да што часније положи оружје.

Џордан Лојд је са 17 поена био најефиканији, а за три поена је шутирао 4/9. Симоновић је убацио 13, Добрић 12. На другој страни је Тодоровић био најефикаснији са 13 поена.

Након доста добрих партија током недавно завршеног Купа Радивоја Кораћа, поново у тиму није било Џонија О`Брајанта који је, како су током дана пренели многобројни медији, затражио раскид уговора са нашим клубом.

КК Црвена звезда мтс: Лојд 17, Ускоковић 7, Давидовац 3, Лазић 8, Раданов 7, Добрић 12, Симоновић 13, Јагодић-Куриџа 8, Кузмић 8. Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

4 comments

pet i pet rodio se novi Delija феб 18, 2021 at 01:45

Bravo momci!!!Sa 9 igrača ovoliko pobeda za 7 dana svaka čast!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 18, 2021 at 01:03

BRAVO ZA POBEDU

Reply
MILOS RANKOVIC феб 17, 2021 at 22:53

ISKRENO SVAKA CAST OVIM MOMCIMA NA POBEDI I ZALAGANJU,OVO NEMA VEZE SA KOSARKOM,SA DEVET IGRACA,IGRAJU PET UTAKMICA ZA OSAM DANA,SA ZENITOM STA URADITE URADITE,NIKO VAS NECE PRITISKATI,SAD NAM JE ABA LIGA SAMO BITNA,OVOG BRAJANTA NAJURITI BEZ RAZMISLJANJA,BRUKA JE OSTAVITI IGRACE NA CEDILU,UVEK SAM GA PODRZAVAO ALI RADONJA JE SVE BIO U PRAVU,TERAJ SE IZ ZVEZDE I VIDI DAL CE TE NEKO UZETI,IZRADIO SI LOKOMOTIVU PROSLE SEZONE,SAD ZVEZDU,SVI CE TO CUTI I NIKO TE NECE HTETI,JER TI SI PRVO LOS COVEK A DRUGO NIKAKAV IGRAC

Reply
Андра феб 17, 2021 at 19:53

Браво момци! Сад још јаче у наставку сезоне!

Reply

Leave a Comment