Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Веровали смо да можемо“

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде против Милана (2:2) у оквиру прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе одигране у Београду, а Дејан Станковић сматра да је екипа одиграла храбро.

Одрадили смо добар посао против феноменалне екипе. Павков је био фокусиран и на припремама и на тренинзима, а када је то случај, онда се то добро враћа. Храбра игра, недостајало нам је још само да елинимишемо тај грч с почетка утакмице. После је био у реду, направили смо неколико прилика, али и примили гол. Разумем да је Милан, али можда је судија прелако досудио једанаестерац, код Родића такође није било намере, али смо и са десеторицом остварили добар резултат – почео је Станковић.

Сматра шеф стручног штаба нашег тима да је вечераш пресудила огромна жеља екипе коју предводи са клупе.

– Део сам групе, клуба и припремам се максимално за утакмице, али ако то не буде изгледало како треба, онда је све џабе. Све заслуге иду момицма, они су бржа, снажна екипа, имају озбиљну транзицију, али смо веровали да можемо. Уздигнуте главе идемо вечерас са Маракане.

Говорио је Станковић позитивно о играчима, пре свих о Канги и Иванићу.

– Што се тиче мог односа са Кангом – ништа не вучем са собом. Кад завршим – завршим. Он је професионалац, даје целог себе за Црвену звезду, а на оно што смо имали је стављена тачка. Група је изнад појединца и то ће бити тако док сам овде. Момци се жртвују једини за друге и то ме радује. Иванић је одиграо одличну утакмицу. Жао ми је што није био мало више „циничан“, и гађао преко Донаруме, али доћи ће и то. Била је ово добра провера, да видимо где смо, јер је Милан сјајна екипа.

Сматра Станковић да је формација са тројицом штопера потпуно уиграна.

– Нема везе направљен пенал са формацијом. Ако ћемо у детаље, Ернандез није играч ког Панков чува, једноставно смо слабо истрчали у транзицији и то су грешке које морамо да решавамо. Панков је прихватио дуел, Ернандез је био „намазанији“ и пао. Ако лопта пређе пола, не смемо да је враћамо назад, већ је боље да гледамо ка напред, по сваку цену. Није први пут да играмо ову формацију, много добро смо стајали позади, па и Родић, Гобељић, Гајић. Прихватали су игру један на један, после тога иде дуел, видиш ко је бржи, јачи…

Разговарао је са Панковим и о једанаестерцу, али и истакао да је ВАР имао важну улогу у вечерашњем мечу.

– Панков ми је рекао да је рука кренула ка рамену и да је у том тренутку Ернандез пао. Кад гледаш из даљине, чини се да јесте био пенал, али кад видиш из близине, јасно је да само ставио руку на његово раме. Нећу да испадне да тражим алиби, јер то заиста није случај. Сва срећа да је био и ВАР, бар када је реч о нашем пеналу. Видело се са клупе да је била рука, као и офсајд Кастиљеха. У тако важним утакмицама, ВАР може да ти много донесе и односе. И у случају пенала за ривала је ВАР донео одлуку. Морамо да поштујемо све то.

Црвену звезду у недељу чека меч са Спартаком, а потом и реванш са Миланом.

Прво иде меч у Суботици, њих чека дерби са Интером, видећемо какви ће изаћи из тога. Потом меч са нама, па и Рома, видећемо. Ми смо се спремали за вечерашњу утакмицу као да ће изаћи у најбољем саставу и тако смо приступали мечу. Тако ће бити и у реваншу. Немамо Милуновића и Родића због картона, такође је и Ераковић повређен, али имамо замене на свакој позицији. Биће теже него вечерас, али даћемо све од себе – закључио је Станковић.

The post Станковић: Веровали смо да можемо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC феб 19, 2021 at 12:13

STATA DEKI STO JOS PAR IGRACA NISU VEROVALI KAO TI,JA I DALJE VERUJEM DA PROLAZIMO CAK SAM I UBEDJEN U TO,SAD SVI PRICAJU NIJE IGRAO IBRAHIMOVIC,PA STA,ZNATE STA BI VAMA RADIO KATAJI DA JE IGRAO,PA VI NEBI ZNALI GDE STE,ONOG RAMANJOLIJA SALE BI GA LOMIO KAO MALO DETE,ALO ZVEZDA JE IGRALA BEZ NAJBOLJEG IGRACA,TO NIKO NEPRICA,NEGO IBRAHIMOVIC,PA NJEGA BI MILUNOVIC STAVIO U DZEP KO I ONOG MATORCA MANDZUKICA,MILUNU TAKVI IGRACI ODGOVARAJU KOJI SU VISOKI I SPORI,SAD SUBOTICA PA ONDA SVIM SNAGAMA U MILAN,SAMO POGLEDATI UDARCE NA GOL I U OKVIR GOLA DOVOLJNO GOVORI,ONI BRE DALI DVA GOLA A U STVARI SAMI SMO SEBI DALI GOLOVE,BICE BOLJE U REVANSU

Reply

Leave a Comment