Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Нишлије однеле бодове из Београда. Следи борба за опстанак

У мечу предпоследњег 17. кола Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су екипу Ниша у дворани УСЦ „Вождовац“. Тренутно другопласирана екипа домаћег шампионата очекивано је остварила победу, док пуленима тренера Томислава Кукањца остаје борба за опстанак у друштву најбољих.

Црвена звезда : Ниш 1:3 (25:23, 26:28, 19:25, 23:25)

Црвена звезда је изузетно добро отворила меч против искусне, тренутно трећепласиране, екипе лиге. Стартна шесторка Поповић-Мељанац, Андоновић-Еремић, Станковић-Синђелић са либеро Јевтићем је имала велику жељу да покаже да вреди више него што то показује позиција на табели. Наши момци су били у сталном вођству до половине сета када је резултат износио 14:10. Гости у тим тренуцима показују свој квалитет и од изједначења на 17:17 настаје равноправно надигравање. У неизвесној завршници, на 23:22 за Црвену звезду Кукањац је у игру увео Тадића уместо Еремића. Прву сет лопту је Звезди донео Синђелић успешном блоком и овај сет црвено-бели решавају у своју корист.

У другом сету гости из Ниша су повели са 7:4, али Звезда хвата прикључак на 10:10 и од тог тренутка је игра обе екипе била потпуно изједначена. При резултату 21:21, Мељанац са два узастопна поена из напада доводи своју екипу до значајне предности. Сет лопту Црвеној звезди доноси Еремић после доброг пријема и поена из напада. На жалост, нису реализоване три сет лопте, што су искусни играчи гостујуће екипе знали да искористе и освоје овај сет на разлику.

Од почетка трећег сета играло се на поен. На 14:15, Томислав Кукањац се одлучује на измену техничара и у игру уводи капитена Стефановића. Настаје период изузетно добре игре гостију, на коју наши играчи нису имали одговор, и овај сет се завршава резултатом 19:25 за Ниш.

После слабог старта нашег тима и велике предности гостију од 3:11, Кукањац уместо Еремића у игру уводи Тадића на примачку позицију, док на место техничара долази Поповић уместо Стефановића. После ове измене Црвена звезда прави серију поена и долази до вођства од 13:12. Потом, на резултату 16:18 у игру улази Мељанац уместо Додића који је био стартер у овом сету. До краја ни једна екипа није била у предности већој од два поена. У напетој завршници, после изједначења на 23:23, два одлучујућа поена за победу у овом мечу припадају гостима.

У утакмици последњег, 18. кола Суперлиге Црвена звезда ће гостовати екипи Новог Пазара.

Најефикаснији играч утакмице је био Саадат Бардиа из екипе Ниша са 33 поена. У екипи Црвене звезде највише поена је постигао Никола Мељанац (22).

Дворана: УСЦ „Вождовац“
Судије: Дарко Савић и Мирко Јанковић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н., Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 6, Станковић Ч. 7, Тадић Л. 4, Еремић В. 4, Додић Л. 13, Андоновић А. 13, Стефановић Н., Поповић М. Нису играли: Илић Д. и Фет С. Тренер: Томислав Кукањац
НИШ: Машуловић В., Јовић Д. (либеро), Бардиа С., Миловановић Н., Стојковић М., Николић У., Гарциа В., Јелић Н., Савић Д. Нису играли: Ђокић Д. и Јовановић А. Тренер: Драган Светозаревић

Повезане вести

Leave a Comment