Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Будите поносни на себе

Без шест кошаркаша, шест странаца, црвено-бели су у оквиру 25. кола Евролиге дочекали у дворани „Александар Николић“ екипу руског Зенита. Када се у сусрету од којег нико ништа није очекивао дође у ситуацију да шут у последњој секунди одлучује о победнику, јасно је да су момци у црвено-белим дресевима дали максимум који су у овом моменту могли и остаје жал што превасходно себе нису наградили тријумфом који не би ништа променио у резултатском смислу када је евролигашко тамичење у питању, али би дао додатну сигурност за наставак сезоне.

Црвена звезда мтс : Зенит Санкт Петербург 75:76 (16:22, 20:26, 20:13, 19:15)

Имала је Црвена звезда лопту и 14 секунди да поентира и стигне до сензационалног тријумфа. Лопту је узео Лојд, надмудрио је Фридзона, уследио је улаз, полагање, али лопта није хтела кроз обруч. Укратко, кулминација игре свих 40 минута стала је у тој једној реченици након које се могло писати о фантастичном тријумфу, или несрећном поразу. На жалост, овога пута, или боље рећи и овога пута „точак среће“ није стао на нашу страну и противник је уписао бодове.

Почетак је био изједначен, а у другој половини прве четвртине до изражаја су дошли проблеми у организацији напада. Чак три и по минута Црвена звезда није погодила из игре, а то су искористили гости, пре свих непогрешиви Кеј Си Риверс, који је имао епизоду у црвено-белом. У првих 20 минута за три је шутирао 3-3.

У том делу меча, Џордан Лојд је постигао готово половину Звездиних поена – 17 од 36!

Међутим, у наставку је виђена рапсодија. Фанатичном, готово савршеном одбраном, црвено-бели су стрпљиво стизали предност ривала и у финишу треће четвртине тројкама Добрића и Давидовца, који су поентерски заменили Американца стигли на минус пет (56:61).

Серија је настављена и после одмора. Уз 6:0 и кошем Давидовца после украдене лопте, Звезда је повела (62:61)!

Ипак, уследио је одговор, пет везаних поена Кевина Пенгоса, Звездине летошње жеље. Вратила се екипа Дејана Радоњића и после тог удара ривала и нешто мање од три минута пре сирене, кошем Ускоковића уз фаул Пенгоса и убачен пенал стигла до егала – 69:69.

Зенит је поново отишао на плус три, али је одговорио Давидовац, тројком за 72:72, сто секунди пре краја. Далекометним шутем Добрића стекла је огромних 75:72, тачно 55 секунди пре завршног звука сирене!

Уследио је фаул Давидовца над Гудаитисом, који је погодио прво, али промашио друго бацање. До лопте је ипак дошао Појтрес, а Пенгос био непогрешив за три – 75:76. Након тога следе већ описаних 14 последњих секунди овог сусрета.

Најефикаснији у нашим редовима очекивано је био Џордан Лојд који је уписао 21 поен, док је у руској екипи, али и најефикаснији на мечу био Кевин Пенгос са 25 поена. Интересантно је напоменути да је поред двојице наведених кошаркаша још само Огњен Добрић имао двоцифрен учинак поена – 13.

После дуго времена црвено-белима следи седам дана без утакмица. Биће то добра прилика да се играчи одморе, али и да се можда неко од болесних кошаркаша опорави и врати у тренажни процес. Данас су поред клупе у „цивилу“ седели Кори Волден и Лендри Нноко, па је за очекивати да ће управо њих двојица ускоро бити на располагању тренеру Дејану Радоњићу. Следећи меч Црвена звезда мтс игра у Шпанији 26. фебруара против екипе ТС Системс Басконије.

Дворана: “Александар Николић”
Судије: Христодулу, Виклицки, Рацис.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Лојд 21, Ускоковић 5 (6 ас), Шарановић, Вујичић, Давидовац 8, Лазић 6, Раданов 6, Добрић 13, Симоновић 3, Јагодић-Куриџа 7, Кузмић 6 (9 ск).
ЗЕНИТ: Риверс 9, Захаров 3, Пенгос 25 (5-6 за три), Фриџон 1, Холинс 6, Томас 6, Берон 7, Пушков -, Зубков 6, Појтрес 2, Понитка 2, Гудаитис 9.

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC феб 19, 2021 at 23:33

KRVAVI SPUSTI MALO,OSAM MOMAKA SVAKA CAST NA BORBI,ZELJI,POZRTVOVANOSTI,DALI STE SVE STO STE IMALI SEM JEDNOG,GLAVNI KRIVAC CELE OVE SEZONE STO NAM IDE OVAKVO POSEBNO U EVRO LIGI JE OGNJEN KUZMIC,TI SI BRE JEDNA TESKA LENCUGA,NEZNALICA,BOLI TE UVO ZA SVE,KAD GOD SI USAO MI SMO POCELI DA PADAMO,SKOCIS U NAPADU I VIDIS DA NEMAS SANSE DA DAS KOS I TI IDES PO SVAKU CENU,PRIMILI SMO TRI TROJKE ZBOG TVOJEG NEIZLAZENJE NA IGRACA KOD PIKA,NJIHOV NAPAD NA 30 SEKUNDI,PRVO BACANJE DAJU,DRUGO SE VIDELO DA MASI TI NEMOZES DA UHVATIS JEDNU JEBENU LOPTU A TOLIKO SI VISOK JOS JE LOPTA ISLA U TVOM PRAVCU,UZIMAJU LOPTU I PENGOS DAJE TROJKU,MUKA MI VISE OD TEBE CELU GODINA NAS ZAJEBAVAS,LJUDI BRE IZGUNISE VECERAS TI BRE KO NEKA MUMIJA,DA IZVUCEMO OVU SEZONE I MARS OD ZVEZDE NA 1000 KILOMETARA,KAKO BRE POGLEDAS OVIH OSAM MOMAKA U LICE KOJI SU BRE DALI POSLEDNJI ATOM SNAGE,TI SAMO ZNAS DA PIJES,PRAVIS UDESE I SAMO GLUPOSTI RADIS,ODLAZI BRE VISE IZ ZVEZDE,COVICU SAMO DA IZVUCEMO ABA LIGU I TERAJ OVE STRANCE,KUZMICA,DODAJ PAR JUNIORA I SLEDECE SEZONE PAMET U GLAVU TU JE I RADONJA,ZVEZDO IDEMO DALJE

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2021 at 00:26

slazem se se za borbenost i pozrtvovanost..borili su se muški i to jedino sto je vredelo i ja im ne zameram..vazno da je simanić otišao sa reprezentacijom da vidi gruziju a mi nemamo ni rezerve

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 19, 2021 at 23:09

isto je i da smo pobedili..nista nam ne znači kad smo najgori..i nama ne fale 6 igrača jel sa njima bi bilo isto..to su sve tarabe osim Voldena malo..i to je to..najgori tim u zadnjih 20g..imali smo jači tim i kad nam odnosili koševe i grb sa kališa ali ovo je tragedija od selekcije

Reply

Leave a Comment