Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Спартак Ждрепчева крв

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17:05 гостују екипи Спартака из Суботице у оквиру 23. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића настављају поход ка четвртој узастопној титули првака државе, након што су у четвртак у шеснаестини финала Лиге Европе одиграли нерешено са Миланом (2:2).

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Спартака смо до сада одиграли 84 уткмице у свим такмичењима. Забележили смо 64 победе, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 199:61 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 25 утакмице против “Голубова” и забележио је 21 победа, два пута смо ремизирали и исто толико пута били поражени од Спартака, уз гол разлику 61:26 у корист нашег тима.

Последњи сусрет са Суботичанима одиграли смо у јесењем делу шампионата у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије и тада смо забележили тријумф резулататом 3:2, а голове за наш тим постигли су Антонио Томане и Ел Фарду Бен, који се два пута уписао у стрелце.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 23. кола, између Спартака и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 17:05. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 59 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 19 победа и два ремија, уз гол разлику 55:8. Што се тиче Спартака из Суботице, налазе се на петом месту са 37 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су 11 победа уз четири ремија и седам пораза уз гол разлику 38:27. Последњи меч одиграли су против Металца из Горњег Милановца где су поражени убедљиво са 3:0.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Сећамо се сви утакмице против Спартака из првог дела сезоне, сви су уживали, била је то отворена, лепа, јака утакмица. Храбри Спартак је дошао да се надиграва са Црвеном звездом и ја сам то похвалио одмах после меча. Очекујемо сличну ситуацију и у Суботици. Имамо само један циљ, а то је да донесемо три бода кући – истакао је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Као један од најбољих појединаца Спартака истакао се Лазар Туфегдзић са 10 погодака. Он се издвојио и као најбољи играч другог кола Суперлиге Србије када је постигао хет-трик у победи против Бачке. Поред Туфегдзића на голу имају сјајног Филипа Дујмовића. Ту су играчи и попут Шимуре, Дунђерског, Текијашког и Милошевића који су добро уиграни и већ дуго држе све под контролом у игри ,,Голубова“.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Лазар Лукић, а поред аут линија помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

13:00 Чукарички – Златибор Чајетина

Недеља:

13:00 Младост – Војводина

13:00 Напредак – Инђија

13:00 Партизан – Радник

13:00 Пролетер – Металац

Понедељак:

15:00 Вождовац – Рад

15:00 Јавор – Нови Пазар

15:00 Мачва – Раднички Ниш

15:00 ТСЦ Бачка Топола – Бачка

The post У сусрет противнику – Спартак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment