Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Нови убедљив тријумф наших кошаркашица

У 20. колу Прве женске лиге Србије кошаркашице Црвене звезде Комбанк дочекале су у дворани „Баскет сити“ екипу Врбаса. Очекивано наше девојке су оствариле нови убедљив тријумф којим су се учврстиле на лидерској позицији.

ККЖ Црвена звезда Комбанк : ЖКК Врбас 79:42 (12:7, 20:13, 30:10, 17:12)

Црвено-беле су након тронедељне паузе поново биле на паркету, што се осетило у првој четвртини сусрета против Врбаса. Гостујућа екипа је била без притиска, имајући у виду да су добрим партијама у првом делу сезоне себи обезбедили место при средини табеле.

У таквом односу снага, и без капитена Иване Катанић, црвено-беле су започеле нешто слабије сусрет, што је младој и полетној екипи Врбаса дало самопоуздања да одговори у првих десет минута. У тим Црвене звезде се вратила Тамара Чорто.

Прве поене видели смо тек на истеку другог минута, капитен Бијеловић је била прецизна у везаним нападима за Врбас, Дешићева за Звезду, да би Маша Јанковић покренула серију 8-0 за предност 10-4 при уласку у последњи минут. У првих десет минута Ивана Бијеловић је постигла све поене за свој тим, а на асистенцију Чорто, Нађа Недељков погађа за 12-7 након првих десет минута.

До средине другог периода Врбас је имао прикључак, захваљујући Ивани Бијеловић, која је ибацила двоцифрени број поена у раној фази меча. Милена Лаковић је прве поене постигла са пенала, а Милица Бојовић је у потпуности неутралисала и надиграла једног од најбољих скакача лиге. Врбас је поенима Бијеловићеве успео да преокрене резултат и последњи пут поведе у 14.минуту (14-15), али је врло брзо Звезда серијом 10-0, уз две тројке (Јанковић, Наумчев), одбила налет и практично преломила сусрет, (28-17). Тамара Чорто је поново била актер последњег напада, овог пута је асистирала Милици Бојовић за 32-20 након првог полувремена.

Мали број у првом полувремену, Звезда је надокнадила у трећем кварталу. Фуриозна серија укупних 27-0 је одвела утакмицу у сигурном смеру (57-20). Врбас је прве поене успео да постигне након осам минута игре у мини серији 5-0, а у последњих десет минута се ушло са по тројком на обе стране, Недељков-Бијеловић, за високих 62-30.

Већ у трећој четвртини прилику су добиле све играчице са клупе, све су уписале и поене, а тренер Драган Вуковић је равномерно расподелио минутажу услед велике паузе и напорног ритма који нас очекује у наредном периоду. У последњих десет минута видели смо “тројкашки обрачун” Спасовски и Мудреше, Јована Спасовски је крунисала добру игру у одбрани, Ана Милановић је постигла своје прве поене, а тачку на меч ставила је Дуња Зечевић. На крају, убедљивих 79-42 за седамнаесту победу у шампионату.

Маша Јанковић је била најефикаснија са 13 поена, по 11 су убациле Невена Наумчев и Нина Деурић, Нађа Недељков 9. Милица Бојовић је ухватила 11 лопти и поделила 7 успешних додавања саиграчица.

Црвену звезду очекују заостали дуел у Новом Саду против екипе Војводине 021, а затим и гостовање у Суботици екипи Спартака. Победама у тим мечевима екипа Драган Вуковића би обезбедила прво место пред старт плеј-офа.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 11 (4ск 2ас 1укл), Дешић 2, Милановић 5 (3ск 1укл), Чорто 4 (6ас 1укл), Деурић 11 (2ск 2укл), Спасовски 8 (3ск 2ас 2укл 2блк), Јанковић 13 (2ск 2ас 1блк), Недељков 9 (5ск 2укл), Ристић 2 (3ск 2блк), Бојовић 6 (11ск 7ас 2блк), Авлијаш 4 (7ск 2ас 3укл), Зечевић 4 (4ск). Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment