Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Меч јубилеја у Каунасу

Кошаркаши Црвене звезде мтс данас (уторак 23. фебруар) гостују у Каунасу где ће у заосталом сусрету 24. кола Евролиге одмерити снаге са најбољом литванском екипом Жалгириса. И поред чињенице да тренер Дејан Радоњић има много проблема око састава тима, да ће у екипи поново бити два члана јуниорског састава наше екипе, као и чињенице да су домаћини услед свега наведеног апсолутни фаворити, а тријумф им је готово неопходан ради пласмана у плеј-оф елитног такмичења, предстојећи сусрет имаће и историјски значај када су црвено-бели у питању.

Наиме, две легенде клуба са Малог Калемегдана тренер Дејан Радоњић и капитен Бранко Лазић у „Жалгирио Арени“ обележиће два велика и сигурно тешко достижна јубилеја чиме ће своја имена још једном уписати у богату историју нашег кошаркашког колектива.

Капитен Бранко Лазић у Каунасу ће одиграти 200. међународни сусрет у црвено-белом дресу. Тиме не само да ће постати први кошаркаш у историјији нашег клуба са више од 200 мечева у Евро куповима, већ о величини овог подвига говори податак да је само још један кошаркаш у историји нашег клуба забележио троцифрен број међународних наступа. У питању је још једна актуелни члан ростера Марко Симоновић који је до сада одиграо „тек“ 104 сусрета на међународној сцени.

Када су у питању мечеви у европским такмичењима, Лазић је до сада одиграо 164 сусрета у Евролиги и забележио округло 600 поена, дој је у оквиру Еврокупа наступио 35 пута уз 128 постигнутих поена.

Поред капитена, вечерас у литванском храму кошарке, у историју клуба са Малог Калемегдана улази и тренер Дејан Радоњић. Најтрофејнији тренер у историји црвено-белог клуба данас ће по јубиларни 100. пут седети на клупи у оквиру Евролиге. Као и када је у питању капитен Лазић, остварење Дејана Радоњића постаје још импресивније када се зна да је следећи тренер по броју наступа у елитном европском кошаркашком такмичењу Душан Алимпијевић који је екипу водио на 30 евролигашких мечева , а затим следе Јовица Антонић, Драган Шакота и донедавни шеф стручног штаба Саша Обрадовић који имају по 16 мечева забележених на клупи нашег клуба у оквиру Евролиге.

Тренеру Радоњићу и капитену Лазићу честитамо на овако великим јубилејима уз наду да ће још дуго бити део кошаркашког колектива са Малог Калемегдана.

Повезане вести

Leave a Comment