Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Омладинци спремни за наставак сезоне

Црвено-бели бисери настављају такмичење у Омладинској лиги Србије у недељу од 10 часова када ће гостовати новобеоградском Радничком, а шеф стручног штаба наших талената Марко Неђић има велика очекивања од пролећног дела сезоне у смислу развоја фудбалера, али и борбе за титулу.

Такмичење почињемо недељу дана раније, јер имамо заосталу утакмицу из првог дела сезоне. Играчи су радили веома вредно, полако сазревају и јасно им је да је сваки тренинг, а потом и утакмица ново доказивање. Ми смо Црвена звезда и увек идемо на победу, са којим год противником да играмо, тако да је јасно који циљ имамо против Радничког. Желимо да се кроз утакмице развијамо као тим, али пођеднако је важно да сваки играч индивидуално напредује, да буде физички спреман и пружа партије које ће га приближити првом тиму. Јер нама је циљ, наравно поред освајања лиге, да спремимо играче за сениорски тим и за све изазове који их очекују – почео је Неђић.

О томе колико је генерација дечака рођених 2003. године талентована говори чињеница да су већ петорица у сениорском тиму Графичара – Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Андреј Ђурић, Никола Станковић и годину дана млађи Марко Лазетић. Ипак, упркос томе, Неђић верује у таленат тима којим располаже.

– Највећа предност ових момака је изграђен чврст карактер, на којем се радило годинама, системским радом. Такође, иако смо најмлађа екипа по годишту у лиги, чак и подмлађена игачима рођеним 2004. године, истакао бих да је тим много зрелији него претходних шест месеци. То су све талентована фудбалери, брзо прихватају све захтеве које им као стручни штаб поставимо. Увек су жељни су нових изазова. Петорица играча који су почели сезону са нашим тимом, својим играма су се већ изборили за сениорски фудбал и то малтене пре њихових пунолетства. То много говори о нашем раду, али лествицу увек подижемо високо тако што тражимо нова доказивања. Тако ће бити и у пролећном делу сезоне.

Највећа јуниорска клупска смотра је нажалост отказана, што је нашем омладинском тиму тешко пало.

Остаје велика жал, сто ови момци неће показати наш минули рад, и нашу игру на европској сцени. Приказивали смо годинама уназад на разним турнирима да можемо са сваком европском екипом да се надигравамо. Мислим да би то ове године демонстритали. Али живот иде даље, пред нашим играчима је још много изазова. Ако Бог да догодине ће они бити у прилици да играју Лигу шампиона за младе, јер имају сви право чак и две наредне године да играју, јер су млађи годину дана. Мислим да је деци највише криво, заиста су жељно исчекивали утакмице са Анжеом. Желели су да се покажу у што бољем светлу, али не сумњам да ће ту жељу да пренесу на домаћи шампионат – закључио је Марко Неђић.

Подсетимо, омладинци су јесењи део сезоне завршили на трећем месту са освојених 50 бодова, а тим ће на пролеће чинити: Марко Ћопић, Богдан Маринковић, Павле Бјелановић, Матија Гочобија, Александар Лукић, Вукашин Крстић, Стефан Лековић, Давид Петровић, Виктор Радојевић, Никола Пантић, Марко Ћурић, Марко Стојановић, Лука Стојановић, Никола Кнежевић, Стефан Пиргић, Андрија Радуловић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матеја Бачанин, Александар Кахвић и Давор Ракић. Још увек су повређени Урош Бранковић и Марко Боровић, али се очекује да до краја сезоне буду у прилици да помогну саиграчима у борби за титулу.

The post Иза југа Маракане – Омладинци спремни за наставак сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment