Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Бен се уписао у Звездину историју

Ел Фарду Бен се још једном феноменалном партијом у дресу Црвене звезде на реванш утакмици у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе против Милана (1:1) уписао у богату историју нашег клуба и постао најбољи страни стрелац Звезде у европским такмичењима.

Нападач са Комора постигавши погодак против Милана, уписао је 13 гол у европским мечевима, а тим подухватом престигао је досадашњег најбољег страног стрелца Ричмонда Боаћија који је противничку мрежу тресао 12 пута. Осим што је постао најбољи страни стрелац у европским такмичењима, Бен ће имати шансу да престигне Боаћија и у броју постигнутим головима у свим мечевима.

Повремени репрезентативац Гане за Црвену звезду је у два ангажмана постигао 60 голова, док га прати Бен са два гола мање. Већ у наредној утакмици против Пролетера, нападач са Комора имаће прилику да престигне Боаћија и постане најбољи страни стрелац у Звезди икада.

Подсећамо да је Бен првенац у европским утакмицама постигао на стадиону “Рајко Митић” 2018. године у победи нашег клуба против Спартака у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона и још тада је најавио одличне партије. Остаће упамћена и два гола на гостовању против Салцбурга којима је довео Црвену звезду до једног од највећих успеха у новијој историји нашег клуба.

НАЈЕФИКАСНИЈИ СТРАНЦИ У ЕВРОПИ:

1. Ел Фарду Бен 13

2. Ричмонд Боаћи 12

3. Гелор Канга 5

4. Мендеш Каду 4

Повезане вести

2 comments

Delije Sever Ns феб 26, 2021 at 22:17

Legendo živ bio,mnogo dobrog si doneo našoj Czv…svako dobro u daljoj karijeri i u životu ti želim.

Reply
ivan niksic феб 26, 2021 at 18:00

Svaka cast Ben uz duboko postovanje i veliko hvala za sve sto si do sada ucinio u Zvezdi, pogotovu kada se radi o igrama i rezultatima u Evropi!!! Veoma dobar i zahvalan igrac i bori se i igra za crveno-bele kao da je nas najrodjeniji! Jos jednom SVAKA CAST Majstore!

Reply

Leave a Comment