Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеЕвропска такмичењаМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Милан-Звезда): Момчина пробио лед!

МИЛАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1

Оцене играча

Поштовани Звездаши, од вечерас наш и ваш портал покреће једну занимљиву акцију где ће акценат бити на активном учешћу форумаша приликом коментарисања, односно оцењивања Звездиних фудбалера. Сваки члан МЦЗ форума који редовно коментарише фудбалске теме, биће у конкуренцији да баш он оцењује за наш сајт.

Овог четвртка (односно петка, на дан оцењивања), шансу да подели своја размишљања са Звездашком публиком, имао је члан МЦЗ форума од његовог оснивања – Момчина. Задатак му није био нимало лак, утакмица Милан – Црвена звезда била је препуна што тимских, што индивидуалних специфичности. Па да кренемо редом:

БОРЈАН – 8

Капитен! Врхунском реакцијом на шут Далота заслужио велику оцену. Рутинским интервенцијама уливао сигурност, на почету, несигурној одбрани.

ПАНКОВ – 7

Наш Раша је одиграо бољу утакмицу него у Београду, чак и асистирао за (поништен) гол, али је опет био најслабији од штоперског трија. Дефинитивно играч који веома брзо може да се трансформише од хероја до трагичара и обрнуто.

САНОГО – 9

Причаће унуцима о овој утакмици. Успео је да на позицији на којој (вероватно) никад није играо пружи партију достојну фудбалера много већег реномеа. Такав судар моћи и немоћи у дуелима са Ибрахимовићем и Кесијем дуго није виђен. Највећи тактички погодак Станковића на овој утакмици.

ДЕГЕНЕК – 7,5

Морао је Книнџа боље да реагује код пенала Милана. Његово несигурно испуцавање претходило је хорору који је уследио и решио двомеч. Остатак посла одрадио веома добро и по ко зна који пут показао да је неизоставна карика у ланцу наше одбране.

ГАЈИЋ – 7

Рекло би се да је ово био још један обичан дан на послу за Милана Гајића. Није имао мирноће на Милановој половини терена. Без киксева али и без конкретног учинка.

ГОБЕЉИЋ – 4

Фалило је још да постигне аутогол, па да узме зољу да нас докусури. Аматерска реакција приликом шута играча Милана вероватно је одлучила победника двомеча, уз несхватљив промашај празног гола. Помрачење ума код црвеног картона нећу ни да коментаришем. Оставио другове на цедилу у веома  битној утакмици.

Гобеља, волим те као брата, али ако се нешто у твом односу и игри не промени… да се не љубимо.

СРНИЋ – 6,5

За оно намигивање Манеу заслужио је да буде у Звезди до краја каријере. Аматерском реакцијом на ивици казненог могао да реши двомеч и пре него што се захуктала друга утакмица. Показао да је играч достојан Суперлиге Србије, али да је ово превисок ниво за њега.

БЕН – 9

Ћутљиви момак са Коморских острва као да се претплатио на голове на великим утакмицама. Извандредна рола како у нападу тако и у одбрани. Фантастична реакција на асистенцију Иванића му је (поново) донела кључ до срца свих којима је црвено-бело у срцу.  Погођена пречка се испречила на путу до тога да му се слика нађе поред славске иконе. Понестало му снаге на крају.

КАНГА – 8

Велика промена је видна код нашег Кангише. Од играча који је деловао незаинтересовано, дошли смо до тога да гризе као да има 19 година. Фантастично комбиновао са Иванићем и Беном и правио велику разлику на средини терена. Омогућио брзу трансформацију нашој екипи. Штета што она лопта није ушла.

ИВАНИЋ – 10

Поново показао да је најбољи играч екипе у Катаијевом одсуству. Страшно игра у последње време. Субјективни утисак је да је могао да прође противничке бекове када год је хтео. Феноменално асистирао Бену за гол. Имам утисак да дуго нисам видео бољу партију неког нашег играча у Европи. Браво!!!

ФАЛЋИНЕЛИ – 7,5

Коректна партија. Борио се као лав за сваку лопту, правио велики притисак на одбрану Милана, гурао се, изнудио неколико аута али фалило је нешто конкретно а то је гол. Нисам љубитељ овог типа нападача али оцену је заслужио за борбеност.

Измене:

ПЕТРОВИЋ – 7,5

ушао на полувремену и имао сасвим добру ролу. Секао лопте, борио се, давао добре пасове. Имао један лош шут. Чини ми се да је на добром путу.

ФАЛКО – 7

Показао да може да игра на овом нивоу али није био превише запажен.  Велико појачање за следећу сезону.

КАТАИ – 7,5

Напокон!!! Измамио је уздахе самим својим уласком у игру и подизао ме из фотеље сваким својим контактом са лоптом. Луцидно покушао да шутем у ближи угао превари Донаруму али је, нажалост, био непрецизан. Лепо га је видети на терену.

ПАВКОВ – 7,5 

Добио скоро све ваздушне дуеле. Чим уђе у игру нешто почне да се дешава. Одлично асистирао Катаију. Можда је требао да уђе раније.

НИКОЛИЋ – /

Кратко време за конкретан учинак, а самим тим и за оцену у овој врхунској анализи.

ТРЕНЕР СТАНКОВИЋ – 8,5

Одлично је скаутирао противника и успешно затворио све прилазе нашњм голу. На нашу жалост, успео да без примљеног гола из игре(аутогол не рачунам као њихово достигнуће) испадне од фаворизованог противника. Запалио играче да изађу и погину за грб и дрес клуба који сви волимо. Дефинитивно израста у великог тренера и част ми је да га гледам на клупи. Хвала му.

БРАВО ЗВЕЗДО!!!

Ми се од срца захваљујемо Момчини, а уколико и Ви желите да се нађете у избору форумаша који ће оцењивати играче нашег фудбалског тима за портал Моја Црвена звезда, не оклевајте, него се што пре региструјте на нашем форуму – http://forum.mojacrvenazvezda.net/ . Ту ћете бити у прилици да размењујете своја мишљења и запажања са другим Звездашима, и то о свим секцијама нашег вољеног спортског друштва.

Повезане вести

Leave a Comment