Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк савладала је у оквиру 16.кола Триглав кадетске лиге Србије Новосадску ЖКА 78-65 (16-16, 21-16, 20-12, 21-21), у “Баскет Ситију”.

Великих кадровских проблема има Црвена звезда, па је у ростеру за овај сусрет било девет играчица. Није ни то правило пуно проблема, Звезда је остварила и шеснаесту победу, и приближава се првом циљу за текућу сезону.

Победа у дуелу над новосадском екипом била је увертира за утакмице сениорских екипа које нас очекују наредне недеље. Прво у оквиру четвртфинала Купа Србије, а затим и у последњем колу лигашког дела првенства.

Гостујући састав је пружио јак отпор, имао вођство у већем деле првог периода игре, али је Звезда серијом 8-0, уз тројке Саре Васиљевић и Тамаре Ромчевић, дошла до 16-14, да би Јована Тегелтија поставила 16-16 за првих десет минута.

У наставку су брзо дошле до свог ритма лидери на табели, Новосадска ЖКА је држала притисак, али није озбиљно угрожавала предност Звезде. Теодора Ивановић је са две тројке обезбедила 37-32 за полувреме.

У трећој четвртини Црвена звезда је стигла до двоцифрене предности и преломила сусрет у своју корист. Јована Јевтовић је убацила осам поена у трећем периоду, комплетирала нови дабл-дабл, а Тамара Ромчевић донела +13, 57-44.

Последњих десет минута није донело промене, Драган Вуковић је предводио екипу на данашњем мечу, услед веома скраћене ротације, морао је да одмори и ротира у већем делу последњег квартала Јовану Спасовски, Јовану Јевтовић и Тамару Ромчевић. Тамара Ромчевић се истакла са неколико лепих асистенција, а Симона Матић убацила седам поена, укључујући тројку из корнера, и потврдила победника, 78-65.

Најефикаснија са 15 поена била је Јована Спасовски, Катарина Кнежевић је убацила 14, Јована Јевтовић 13, капитен Сара Васиљевић је постигла 10.

У наредном колу противник је екипа КЖК Партизан 1953.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић 14, Улемек, Васиљевић 10, Ивановић 8, Прванов, Матић 9, Спасовски 15, Јевтовић 13, Ромчевић 9. Тренер: Драган Вуковић.