Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Сигуран старт омладинаца

Омладинци Црвене звезде савладали су у гостима Раднички са Новог Београда са 3:0 у оквиру заосталог 22. кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића сјајном и веома офанзивном игром успели су да сломе ,,бункер” Новобеограђана и дођу до рутинске победе и важна три бода у трци за титулу. У редовима Звезде истакао се Никола Митуљикић са три асистенције, а голове за наш тим су постигли Александар Кахвић, Александар Лукић и Андрија Радуловић.

Раднички Нови Београд – Црвена звезда 0:3 (0:0)

Стадион: „ФК Бежанија“.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Кахвић у 54, Лукић у 59. и Радуловић у 84. минуту.

Жути картони: Радуловић (Црвена звезда).

Раднички: Кожул, Стијовић, Јанић, Васиљевић(од 62. Богићевић) Биочанин(од 78. Сретеновић), Стијеповић, Ивковић, Миљковић(од 62. Спишић), Вучинић(од 69 Ристић), Нуредини, Јанковић.

Црвена звезда: Ћопић, Бјелановић, Радојевић(од 86. Марић), Лековић, Лукић, Крстић(од 50. Кнежевић), Ћурић(од 63. М. Стојановић), Ј. Митуљикић(од 85. Л. Стојановић), Кахвић(од 73. Пиргић), Н. Митуљикић, Радуловић.

Изабраници Марка Неђића ушли су веома офанзивно у меч, обрушили су се играчи нашег тима на гол Радничког, али Новобеограђани су успели да одоле свим нападима у првом делу игре. Играо се 17. Минут када је Бјелановић покушао да пронађе Кахвића, али је одбрана домаћих реаговала и избацила лопту само до Радуловића који је покушао да матира Кожула, али није био прецизан. Три минута касније је Бјелановић центрирао са десене стране, а поново је покушао Радуловић, овог пута главом, али није било среће.

Константо је нападао наш тим, задња линија Звезде дубоко је била на половини Радничког. У 34. Минуту Бјелановић је додао до Радојевића који је маестрално шутирао из прве, али је погодио пречку. У смирај првог полувремена поново је Радојевић покушао да изненади Кожула са дистанце, али је на месту био голман Радничког.

Почетком другог дела игре наставили су црвено-бели да притискају задње редове Новобеограђана. Играо се 47. минут када је Радуловић покушао са дистанце, али лопта је прошла близу стативе. Успела је Црвена звезда да пробије ,,бункер” Радничког. После доброг центаршута Радојевића са десне стране, Никола Митуљикић је пребацио лопту до Кахвића који је закуцао лопту главом у мрежу немоћног Кожула за вођство наше екипе. Морала је домаћа екипа да се отвори после примљеног гола и крене ка половини Звезде, а то је дало простора изабраницима Марка Неђића. Шест минута касније Никола Митуљикић је пробио по левој страни и добрим додавањем упослио Лукића који је постигао погодак и увећао предност Црвене звезде на 2:0.

Покушао је Раднички у наставку да дође до неке шансе, а једну од малобројних су имали средином другог полувремена, али није било опасности по Ћопићев гол. Иако је наш тим водио са два гола предности, Неђићеви пулени нису одустали од нападачког фудбала. Радуловић је упутио оштар центаршут у 82. минуту, али је одбрана Новобеограђана успела да отклони опасност. Није прошло ни два пуна минута, а Митуљикић је уписао и трећу асистенцију после добро соло продора по левој страни и доброг додавања ка Радуловићу који је повисио на 3:0 и ставио тачку на меч.

The post Сигуран старт омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment