Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши славили у Новом Пазару

У последњем сусрету прве фазе такмичења одбојкаши Црвене звезде гостовали су у Новом Пазару. Веома важан меч када је у питању опстанак у елитном рангу српске одбојке одигран је у новопазарској дворани „Пендик“ и припао је изабраницима тренера Томислава Кукањца.

Нови Пазар : Црвена звезда 1:3 (25:23, 19:25, 18:25, 19:25)

Црвена звезда је на гостовање у Нови Пазар отишла са девет играча, због здравствених проблема неколицине, па се тако млади примач сервиса Данило Илић нашао у улози средњег блокера и пружио значајан допринос победи свог тима.

У првом сету се на паркету нашла постава Стефановић-Додић, Андоновић-Еремић, Фет-Илић и либеро Јевтић. После почетног одмеравања снага, Звезда је остварила предност од два поена на 14:16 после два узастопна блока Вање Еремића. Тада су играчи Новог Пазара заиграли знатно боље и повели са 20:19, а затим и са 23:21. Домаћин је искористио другу сет лопту и повео са 1:0.

И други сет је на почетку обележила изједначена игра оба тима. Домаћи играчи су затим повели са 13:10, а Томислав Кукањац је у игру увео Луку Тадића уместо Александра Андоновића. Наши момци су заиграли знатно боље и после ас сервиса Додића и Тадића, успешног блока Стефана Фета и Додићевог поена из напада предност је била на њиховој страни (15:25). Више није било опуштања и Звезда убедљиво добија овај сет.

У трећем и четвртом сету је играла постава у саставу Стефановић-Додић, Тадић-Еремић, Фет-Илић и либеро Јевтић. Од почетка су наши играчи имали предност која је до краја расла. Игру наше екипе је одликовала дисциплинована игра са мало грешака, и као награда је стигла победа и три бода.

Највише поена за Црвену звезду је освојио Лазар Додић (18), а за Нови Пазар Самед Халиловић (13).

У наставку првенства ће се играти плеј-оф у коме ће Црвена звезда за противника имати првопласирану екипу лиге, Војводину НС семе из Новог Сада. Бољи из два сусрета ће изборити пролаз у полуфинале. Први сусрет ће се одиграти у Новом Саду, а други у Београду.

Дворана: ССУ „Пендик“
Судије: Томислав Поповић и Предраг Баланџић
НОВИ ПАЗАР: Зоранић А., Зечић Е. (либеро), Прушевић К., Доловац Д., Перуничић Е., Куртановић Т., Коничанин Е., Бекрић А., Зуковић Е. (либеро), Божовић М., Халиловић С., Прушевић С. Нису играли: Бекрић С. и Прушевић Х. Тренер: Драган Бонић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић П. (либеро), Еремић В. 9, Поповић М., Додић Л. 18, Андоновић А. 5, Стефановић Н. 1, Тадић Л. 12, Фет С. 9, Илић Д. 10 Тренер: Томислав Кукањац

Повезане вести

Leave a Comment