Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаФудбал

Оцене форумаша (Звезда – Пролетер): Професор је строг, али праведан

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРОЛЕТЕР 4:0

Оцене играча

Драги Звездаши, и вечерас настављамо акцију „Оцене форумаша“, где ће навијачи Црвене звезде, који активно учествују у писању на форуму имати прилике да оцењују наше фудбалере. Скорашњи жреб, одлучио је да вечерас тај задатак обави професор.

Наш колега, под горепоменутим псеудонимом, је такође члан форума МЦЗ од момента његовог оснивања. Иза себе има више хиљада квалитетних коментара и запажања, а сада је иста упутио и Вама, читаоцима овог звездашког портала. Његове оцене након меча Црвена звезда – Пролетер (о којем можете читати ОВДЕ) изгледају овако:

БОРЈАН  (6,5) Био је близу да остане неоцјењен, али имао је интервенцију у 80. минуту. Све у свему, лагана утакмица за нашег капитена, али кад је требало, био је на висини задатка.

МИЛУНОВИЋ (6.5) У оно мало ситуација у којима су гостујући играчи прелазили центар, био је добар. Без претјерано пуно посла, са пар правовремених излијетања и интервенција главом.

ДЕГЕНЕК (6.5) Послије утакмице из Милана у којој је био један од најбољих играча, данашњи меч му је био као лакши тренинг. Без пуно посла, сигуран на лопти, правовремене реакције.

РОДИЋ (6.5) Добра партија за нашег јединог лијевог бека. У првом полувремену је био доста агилан, убацивао се,  из његовог убацивања смо дали први гол. Имао је шансу да и сам постигне погодак, али голман се нашао на правом мјесту.

ГАЈИЋ (7.5) Уз Мирка Иванића, играч који се пробудио из летаргије. Његова убацивања и повратне лопте по земљи уназад у шеснаестерац нису случајност, већ одлика фудбалске интелигенције, коју Гајић свакако посједује. Неко други би подигао лопту високо, без да погледа, али Гајић ипак бира паметна рјешења, па прво добро погеда и изабере најбољу одлуку. Данас двоструки асистент, гризао, борио се, уклизивао. Све у свему, по мени играч утакмице.

ПЕТРОВИЋ (6.5) Када противнички тим не створи прилике на утакмици, то значи да је везни ред одрадио добар посао. Петровић је данас био сигуран, без грешака у додавању, са пар добрих уклизавања и пресјечених лопти.

НИКОЛИЋ (7) Стријелац гола, практично асистент за трећи гол, одиграо је добру утакмицу. Нашао се на правом мјесту код гола, могао постићи још један.

КАНГА (6.5) И када гријеши, и када му не иде, у игри тима се види тај нападачки моменат, та жеља да се напада, иде напријед. Канга данас није био на нивоу, али изласком њега и Иванића из игре се видјело колико нам је игра спорија.

ИВАНИЋ (6.5) Након одличне утакмице у четвртак, истрошености у сваком погледу, Иванић је и данас у пар момената показао да је мајстор са лоптом. Имао је два добра ударца, један у којем је лопта додирнула мјесто гдје се спајају пречка и статива и права је штета што лопта није завршила у голу.

БЕН (7) Шта рећи за Бена? И када га не иде, жеља је увијек ту, а и он на правом мјесту у правом тренутку. Дао гол, могао још један, тј. два, али од Бена сасвим доста.

ПАВКОВ (6.5) Да је додао лопту Бену код оне шансе, а морао је, оцјена би била седмица. Добро се градио, добијао дуеле, одлагао лопте, постигао и гол који је неправедно поништен, али морао је додати лопту Бену.

СРНИЋ (6) Имао је ту несрећу да је ушао у другом полувремену, када је ритам већ пао те није било неке игре, гдје би се Срнић могао више исказати, али освако је солидан учинак и за Срнића.

КАТАИ (6.5) Вратио се мајстор са лоптом голом пред сам крај утакмице, и то голом постигнутим главом. Свакако ће му то утицати на самопоуздање. Наравно, требаће времена да се мајстор врати у праву форму, али полако, све ће доћи на своје.

КРСТОВИЋ, ГАВРИЋ и ОДАДА су провели мало времена да би се могла дати нека оцјена.

СТАНКОВИЋ (7) Некада је тренеру тешко намјестити главу играчима након онаквог меча у четвртак, али то код нас данас није био проблем. Добро вођење и поставка меча од стране Станковића.

Можда су оцјене мало ниже, али генерално, мало ко се издвојио, јер смо тимски играли. Када бих оцјењивао игру тима, оцјена би била 7.5 због нешто лошијег другог полувремена.

Уколико желите и ваша реч да се „чује“, осећајте се позваним да се прикључите нашем форуму, где ћете имати прилику да делите своје мисли о свим секцијама СД „Црвена звезда“, са осталим колегама којима је црвено-бела боја у срцу.

 

Повезане вести

Leave a Comment