Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездина шанса деци из сиромашних средина

Црвена звезда је данас у Медија центру стадиона “Рајко Митић” потписала уговор о сарадњи са хуманитарном организацијом “Мој таленат, моја шанса”.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, заједно са главним тренером Омладинске школе – Николом Јелићем, потписао је уговор са организацијом која носи пројекат у ком ће социјално угрожена деца која долазе из сиромашних средина бити у могућности да потпуно бесплатно тренирају у нашем клубу.

Ово је добра прилика да покажемо оно што Црвена звезда у протеклом периоду ради као друштвено-одговорна институција, најзначајнија у свету фудбала на овим просторима. Наша Омладинска школа ради са најталентованијом децом и имамо све услове за фудбалски напредак талената. На овај начин, укључујући се у ову акцију, Омладинска школа показује да смо заинтересовани да се деци која немају услове за рад, пружи приступ тренинзима, те уступи простор и ресурси за њихово фудбалско напредовање. Оно што је најважније, то је да ће деца имати прилику да равноправно тренирају у нашој Омладинској школи са осталим талентима – рекао је Мијаиловић.

Велику част да представи овај хуманитарни пројекат има је главни тренер омладинске школе Никола Јелић, који нас је детаљно упути у рад саме организације и какву помоћ ће пружати наш клуб овом пројекту.

Велика ми је част и задовољство што се Црвена звезда укључила у хуманитарну акцију „Мој таленат, моја шанса“. У овом хуманитарном пројекту деци која су социојално угрожена и која долазе из сиромашних средина ће бити пружено да се баве фудбалом у свим деловима Београда и наше земље. Звезда ће давати подршку пројекту као један од највећих клубова са ових простора. Надамо се ћемо на тај начин пружити помоћ социјално угроженој деци да се баве спортом и изађу на прави пут. Било би лепо да у будућности неко од тих дечака буде првотимац Црвене звезде – рекао је Јелић.

Потпредседник организације “Мој таленат, моја шанса” – Никола Марковић, био је срећан због саме сарадње са Звездом и помоћи коју ће наш клуб пружити деци која су наујгроженија.

Већ две године ради на овом пројекту. Циљ организације јесте да обезбеди бесплатно бављење спортом деци из угрожених породица и националних мањина. Акценат је стављен на фудбал, пошто је овај спорт најпопуларнији у Србији. Ово је један од највећих пројеката на овим просторима, а изузетно ми је драго што се приључио и највећи клуб у нашој земљи, што је Црвена звезда. Веома смо захвали Зведи на подршци коју нам пружа и што је препознала наш рад – рекао је Марковић.

The post Звездина шанса деци из сиромашних средина appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment