Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Петровић господарио маневром

Забележила је Црвена звезда још једну сигурну победу савладавши Пролетер резултатом 4:0, а један фудбалер који се апсолутно по свим статистичким параметрима издвојио је Његош Петровић.

Не само што ту чињеницу потврђује и ИнСтат, где Петровић има највећи индеx (311), већ се и „голим“ оком посматрача видело да је талентовани везни фудбалер из Крупња био незаустављив за ривале из Пролетера. Налетали су на „зид“ фудбалери Слане Баре, јер статистика каже да је Петровић укупно 15 од 17 дуела освојио у своју корист, по чему је најбољи у обе екипе.

Петровић је учествовао у чак 110 напада нашег тима и по томе је други, јер је Дегенек то учинио четири пута више. Сигуран је био у „подели“ пасова, јер је 64 од 72 додавања завршило тамо где их је млади репрезентативац Србије наменио. Послао је чак „три“ кључна паса, а чак 47 додавања су њему послали саиграчи, што значи да се уздају у оно шта ће Петровић да уради са лоптом после тога. Цела екипа Црвене звезде се истакла у том сегменту јер смо имали укупно 86 посто тачних додавања, а одавно је још утврђено да се игра Дејана Станковића управо заснива на томе.

О томе колико је био успешан у оба смера, види се у томе да је Петровић одузео чак 14 лопти, по чему је најбољи у нашем тиму, а био је и максималан у дриблинзима (три од три).

The post Петровић господарио маневром appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment