Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Много узбуђења и Звездина победа у Сенти!

ТСЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (0:0)

Два искључења, два пенала, четири поготка и много чарки обележили су дерби меч 25. кола Суперлиге Србије, где је домаћи ТСЦ дочекао нашу Црвену звезду. На крилима нове сјајне партије Мирка Иванића, те двоструког стрелца, Милана Павкова, црвено-бели су однели веома важна три бода из Сенте, и тиме се учврстили на првој позицији првенства. Погодак са беле тачке додао је и Канга, док је са исте био прецизан Лукић у редовима домаћина.

Добри пријатељи из играчких дана, а колеге из репрезентације, данас су по први пут као тренери одмерили снаге један против другог. Обојица се могу похвалити сјајном формом свог тима и одличним играма на пролеће.

Са једне стране, Дејан Станковић непосредно пред меч суочио се са новим кадровским проблемима. Наиме, Фалћинели је добио температуру, док је у последњи час одлучено да Канга ипак меч започне са клупе (нисмо добили информацију да ли је повреда у питању). У преводу, једине промене у односу на меч са Пролетером биле су ротације Фалћинели-Катаи и Саного-Канга. Наравно, наш стратег је то на терену посложио тако да је сваком припала одговарајућа позиција, док је Бен поново прекомандован у сам шпиц напада. То је нешто што смо имали прилике често да гледамо на старту сезоне. Надаље, то је значило да је Александар Катаи заузео позицију десног крила.

Са друге стране, у тиму Младена Крстајића имали смо прилику да гледамо неколико прилично занимљивих играча. Пре свих, сјајног нападача Лукића, потом двојицу наших бивших играча, Југа Станојева и Марка Петковића, па на крају и једно од наших несуђених појачања – Михајла Бањца. Једину принудну измену коју је морао да направи наш бивши селектор, била је у последњој линији одбране: Дамјановић је играо уместо Антонића.

Утакмица је почела „на нож“. Мноштво оштрих стартова на почетку сусрета, судар Бена и Бабића, па и један жути картон (добио га је Дамјановић) највише су осликавали дешавања на средини терена. Ван тога, у првих десет минута видели смо један релативно солидан прекид нашег тима, и исту такву акцију домаћина, када је Борјан на време истрчао.

До прве добре прилике чекало се 15 минута. Тада је корнер са леве стране у редовима домаћих идеално извео Бањац, највиши у скоку био је Томановић који је, срећом, погодио Милана Гајића на гол линији.

Што се наше игре тиче, јасно је било да без класичног шпица, а са два задња везна добрано фали креативности, како у нападу, тако и на средини. За читавих 30 минута нити једну праву акцију, па ни прилику нисмо створили, док су домаћини, мора се признати, били озбиљнији. Оно у чему је Звезда јака (брза транзиција и напади по боковима) у потпуности је било анулирано у првом полувремену.

Другу прилику, ТСЦ је створио у 29. минуту сусрета. Лоше је звучала чињеница да је једине две прилике на мечу (до тада) направио Звездин противник. Након центаршута по земљи, са леве стране, усамљен у висини беле тачке био је Станојев, али је Родић сјајно уклизао и изблокирао тај ударац. Два минута касније, готово идентичну ситуацију са истим епилогом имао је и Родић на другој страни. То је била најозбиљнија акција коју је наш тим имао за 31 минут меча.

Након те друге прилике ТСЦ-а тргнула се Звезда. Не само да смо имали прилику преко Родића, већ смо имали и још већу шансу у 35. минуту након акције Гајића и Иванића. Наш бек је идеално упослио Мирка, који у пуној брзини шаље лопту високо преко гола, из веома добре позиције. Није било лако нашем везисти, али је свакако морао много боље. Ни ту није био крај, наставила је Звезда низ прилика. Само два минута касније, одлично је шутирао Николић са ивице шеснаестерца, али је још боље одбранио Филиповић, избивши лопту у корнер, након којег је боксовао лопту ван казненог простора.

Низ од три прилике нашег тима, прекинуо је Лукић у 40. минуту, када је фино ухватио волеј из релативно тешке ситуације, са 15-ак метара. Таман толико да загреје руке нашег голмана, који парадом хвата лопту.

Колико су прекиди јака страна нашег тима, видели смо и у 43. минуту. По ко зна који пут виђена акција где се гађа Милуновић, па овај пребацује на другу стативу, демонстирана је и у Сенти. На другој стативи овај пут нашао се Бен, који није најбоље захватио лопту главом, из прилично добре позиције. Након тог скока, Милуновић је задобио и посекотину аркаде, па му се неколико минута указивала помоћ. Два слична прекида резултирала су продужењу првог полувремена чак за пет минута.

Да укратко поновимо – меч је почео оштро, посебно од стране домаћих. Наша игра малтене није постојала пуних пола сата, али смо се након тога мало пробудили, па и створили неколико добрих прилика. Те прилике нису донеле резултата, као ни сличан број шанси домаћина, тако да смо могли констатовати да се прво полувреме завршило сасвим реалним, нерешеним резултатом. Апостроф дефанзиве Крстајићевог тима био је на апсолутном затварању бокова, док им се офанзива заснивала на дубинским лоптама. Ниједна није прошла, јер их је Борјан све прочитао и на време излетао.

Видно незадовољан приказаним у првих 45 минута, Дејан Станковић је посегао чак за три измене на самом старту наставка. Уместо Николића, Петровића и Катаија, у игри су се нашли Срнић, Павков и Канга. Са друге стране, Крстајић је могао бити само задовољан виђеним, па није било ни потребе за заменама.

И већ у првим минутима видело се много више жустрине у самом ставу наших играча. Одмах смо кренули са нападима на гол Филиповића. Оно што је такође било приметно, били су чести протести домаћих играча, готово на сваку одлуку Новака Симовића са којом се нису слагали. Отуда су добили и два жута картона због приговора (Ђаковац и Зец), а и голман Филиповић је дуго био на ивици картона.

Награда за храбрији старт другог полувремена дошла је већ у 54. минуту. Иванић је одлично контролисао лопту по левом крилу, пробио и на крају као на тацни упослио Павкова који је само окрзнуо лопту и спровео је у мрежу за 0:1.

Нажалост, само три минута касније, долазимо до огромних проблема. Ђуро Зец је сјајно прихватио лопту у нашем казненом простору и тиме „обрнуо“ Гајића на петопарцу, који га је повукао с леђа и направио пенал. Не само да је направио прекршај за најтрожу казну, већ је добио и директан црвени картон. Остаје за анализу да ли је наш бек заслужио баш искључење, посебно када се узме у обзир да је досуђен једанаестерац. Било како било, Лукић је рутински матирао Борјана за 1:1.

Након та два поготка, меч је напрасно постао прилично интересантан. Звезда се никако није задовољавала ремијем у Сенти, па је из све снаге нападала упркос играчу мање. Такође, ни ТСЦ није тим који би се на свом терену задовољио ремијем са играчем више, па чак ни против велике Црвене звезде. Нападали су наши играчи, али претио је и домаћин из контранапада.

Оно што је урадио Гајић у 55. минуту, слично је учинио и Томановић 67. минуту, када је оборио феноменалног Иванића у казненом простору. Добио је жути картон за тај старт, али на његову несрећу – искључујући, јер је већ имао један. Због протеста, напокон је „пожутео“ и Филиповић. Канга је извео најстрожу казну и уз велике потешкоће савладао голмана за нову предност црвено-белих.

Након гола, наставила је Звезда са нападима. Још једном је Иванић направио дар-мар по левој страни, некако пронашао Кангу, који из трка шутира преко гола. А како је наш тим кренуо са головима, тако је и наставио. У 71. минуту је веома упорни Срнић стигао једну дугу лопту од Канге, и клизећим стартом малтене наместио прилику Павкову, који се сјајно снашао и ћушнуо лопту поред Филиповића за великих 1:3.

Није се предавао ТСЦ, кренуо је на све или ништа. Ђуро Зец је пробио по десној страни пар минута после нашег трећег гола, упутио ниску лопту, али је по ко зна који пут савршеном антиципацијом Борјан прекинуо пас. Покушао је Крстајић додатно да продрма своје пулене увођењем Томашевића и Тумбасевића у 75. минуту сусрета. Одговорио је Станковић на те две измене, освеживши дефанзиву тако што је увео Гобељића и Панкова, уместо Родића и Иванића.

Управо је Гобељић учествовао у акцији из 80. минута, када је на другој стативи пронашао Бена. Овај је ухватио атрактиван, али не баш сјајан волеј, па је лопта завршила у ауту за ТСЦ.

У 83. минуту Павков је пропустио колосалну прилику да упише хет-трик и стави тачку на ову утакмицу. Бен је избио сам испред Филиповића, одложио лопту на десну страну где је захвата Павков, па са рогља казненог простора пребацује небрањени гол ТСЦ-а. Заиста велики промашај нашег центарфора.

До краја сусрета, црвено-бели су задржали предност и однели победу за Београд.

Након поприлично млаког првог полувремена, видели смо праву експлозију голова и узбуђења у наставку. Наш тим је коначно напао, онако како најбоље зна, па је убрзо био и награђен поготком након сјајне акције Иванић-Павков. Тргао се још јаче жилави противник, притиснуо, па на послетку добио поклон какав се ретко виђа: једанаестерац и играча више. А готово исто добио је и наш тим који минут касније, с тим што се „само изједначио“ однос снага на терену. Шлаг на торту ставио је Павков, по други пут данас, и то на асистенцију Славољуба Срнића.

Кључних момената било је неколико данас, али бисмо ипак издвојили петнаестоминуту паузу између два полувремена, када је Станковић очигледно „очитао лекцију“ својим пуленима, и са три измене потпуно променио слику на терену у наставку. Браво Дејане, али браво и Мирко и Милане!

СентаГрадски стадион. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Никола Ђоровић и Милош Симовић. Жути картони: Дамјановић, Зец, Ђаковац, Филиповић, Томановић (ТСЦ) Црвени картони: Томановић (ТСЦ), Гајић (Црвена звезда) Стрелци: 0:1 Павков (54. минут), 1:1 Лукић (58. минут), 1:2 Канга (68. минут), 1:3 Павков (71. минут)

ТСЦ: Филиповић, Петковић, Дамјановић, Бабић, Петровић, Станојев (од 75. Тумбасевић), Томановић, Бањац (од 84. Ратков), Зец, Лукић (од 84. Милићевић), Ђаковац (од 75. Томашевић). Тренер: Младен Крстајић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић (од 78. Гобељић), Петровић (од 46. Срнић) , Саного, Катаи (од 46. Павков), Николић (од 46. Канга), Иванић (од 78. Панков), Бен. Тренер: Дејан Станковић

Повезане вести

10 comments

Delije Sever Ns мар 3, 2021 at 20:15

Još jedna pobeda i titula!!!Katai van forme,Nikolić svaku petu odigra nešto i u startu smo igrali danas sa dva igrača manje.Valjda Deki zna šta nam je potrebno za dalje i koga treba pustiti a koga ostaviti.Ove godine tj po završetku sezone ističe ugovor sa arenom i Terza je po tom pitanju bio kategoričan da je Zvezda brend i ko bude ponudio neki milionski ugovor za tv prava ta će televizija samo prenositi Zvezdu.Brate Pavkov je posle Liverpula se digao u visine,dobio duplu platu 25hiljada e,slava,devojke,izlazci,pijančenja,muzika,kafane loše treniranje a to Zvezda netrpi,ugojio se i nije mogao da se nosi sa slavom…potonuo posle propadanja u kinu milionskog transvera,vratio se u klub bez volje i drugi dobijali šansu a on sve više išao ka propasti.Terza mu vratio platu na 12,5 hiljada e i kad je video da ga niko neće da će otići da igra za burek i jogurt u neki divljački klub da slava brzo prođe,lova se potroši a nigde neigraš trznuo glavom počeo da trenira,da menja navike i hvala bogu tu je gde i treba da bude onaj stari Paki koji je gladan uspeha.Treba da zahvali Terzi i Dekiju što su mu dali drugu šansu inače ga nije hteo ni mali mokri lug.Drago mi je zbog njega i sa ovakvim elanom eto Zvezdi i njemu milioni od sledećeg transvera.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 19:58

UEFA PODIGLA OPTUŽNICU PROTIV ZVEZDE! Crveno-beli na tapetu zbog rasističkog ponašanja, ali i još po tri tačke!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 19:59

da se nadje ona bolesna bitanga sto snimao ibrahimovića i u zatvor 30g

Reply
dusan мар 3, 2021 at 19:44

da li ce neko da objasni zasto pavkov nije igrao mesecima i godinama pored tomanea, falcinelija i drugih? jurimo spiceve po drugim, petim ligama, a decko koji je ikona zvezde ne moze da igra.

Reply
MILOS RANKOVIC мар 3, 2021 at 18:41

MORAM SAMO RECI ZA OVAKU BRUKU KOJA SE NASTAVLJA NA SVAKOJ UTAKMICI CRVENE ZVEZDE KOJU PRENOSI ARENA SPORT,U PRVOM POLUVREMENU OFSAJD IVANICA KOJI NIJE BIO ZA KOMENTATORA JESTE A JASNO SE VIDI DA NIJE,OK IDEMO DALJE,IGRAJU GRUBO,UDARAJU NAS GDE STIGNU TO JE CVRSTA IGRA OK I TO,PENAL ZA TSC CIST KO SUZA I CRVENI I TO JE OK,E SAD PENAL ZA ZVEZDU,KOMENTATOR KAZE NEVIDI SE DA JE IVANICA NIKO PIPNUO ODNOSNO KAKO ON KAZE NEMA KONTAKTA I JOS CRVENI KARTON,JASNO SE VIDI KAKO IVANICA UDARA U NOGU SA SPOLJNE STRANE I RUSI GA,PENAL KO KUCA I SAMO ZUTI KARTON STO JE OVOM BIO DRUGI ZUTI,STVARNO JE VISE BRE DOSTA DA OVAJ ISTI KOMENTATOR STALNO BLATI PO ZVEZDI A IDE NA PRIPREME KOJE ZVEZDA PLACA,JA CU PRVI UGASITI ARENU SPORT CIM PRODJE OVA KORONA,TERZICU MORAS DA REAGUJES JER OVO GLEDA MILIONI LJUDI,SAD CU NOVINARI DA PISU OSTECEN TSC,SUDIJA NAVIJAO,HOCEMO DA ZVEZDU NEKO ZASTITI OD OVOG RECU COVEKA A NIJE COVEK,PROTIV PROLETERA NISTA NIJE REKAO ZA PENAL KOJI NIJE SVIRAN ZA ZVEZDU,ON JE LICNO REKAO ZA NASEG TRENERA DEKIJA DA JE KAKO KAZE NEODGOVARAN STO NIJE DAO IZJAVU PRE UTAKMICE,PA DEKI VAM NEDAJE IZJAVE ZBOG TEBE KAKAV SI BEZOBRAZAN,NECEMO VISE DA NAM ARENA PRENOSI UTAKMICE NI FK NI KK,DAJTE RTS I CAO,POSLE KAD BUDE PROBLEMA KO JE KRIV,COVEK KOJI NEVOLI ZVEZDU I KOJI BLAGE VEZE NEMA O FUDBALU

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 18:53

ARENA JE GLODARSKO SMEĆE ALI NA ZALOST MORA DA TRPIMO TA G.OVNA JEL NEMA GDE DA GLEDAMO..ARENA SE BAHATI I PONIZAVA MILIONE NAS ZVEZDASA..ZIVIM ZA TAJ DAN KADA CE SE UGASITI I POJAVITI DRUGA TELEVIZIJA GDE CEMO GLEDATI NASU ZVEZDU

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 18:39

KAKO IDE VIŠE NA NERVE SA OVIM POJAČANJIMA..OVO JE POSTALO MUČNO VISE DOVODITI IGRAČE..DAVATI MILIONE ZA IGRAČE KOJI SE POVREDE DOK HODAJU..KOD NAS BI SE POVREDIO I RONALDO

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 18:37

ČESTITKE SAMO ZA DRUGO POLUVREME..PRVO POLUVREME SA NIKOLICEM I PETROVICEM JE TUGA DO NEBA I ZALOST..GOBELJICA VISE NE TREBA KOMENTARISATI JEL ON VISE NIJE NI SELJAČKI IGRAČ

Reply
MILOS RANKOVIC мар 3, 2021 at 18:27

VRLO BITNA POBEDA ZA TITULU,STO SE TICE IGRE DEKI JE SVE LEPO REKAO PRVO POLUVREME UZAS,DRUGO ODLICNO,ZAO MI JE STO PAVKOV NIJE DAO I TRECI GOG KAD MU JE BEN SPUSTIO,IDEMO DALJE U NEDELJU CUKARICKI,MISLIM SAMO DA DEKI ZNA DA MORA DA TRAZI BEKOVE JER OVO NIKUD NEVODI ZA LIGU SAMPIONA,GAJIC,RODIC,GOBELJIC NEMAJU VISE SNAGE ZA TO,SRNIC JE VISE URADIO NA BEKU NEGO GAJIC DO CRVENOG,NIJE SAMO CRVENI,NEMA CENTRA SUTA,IGRAC GA OBILAZI KO OD SALE,PROSAO TE PUSTI GA PA BORJAN STA URADI CRVENI I PENAL,ZNACI UOPSTE NEMISLI AKO IMA CIME

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2021 at 18:35

A JEL SE PITAŠ STO JE DEKI REKAO DA JE PRVO POLUVREME NAJGORE OD KADA JE TRENER..PA MISLIM DA JE SVIMA SADA JASNO KAD IMAMO ZADNJEG VEZNOG PETROVICA I PREDNJEG VEZNOG NIKOLICA MI SMO SAMO SELJACKI KLUB..CIM IZASLI IZ IGRE DRUGA PESMA I IGRA..PORAZAVAJUCE JE DA NIKOLIĆ ZAUZIMA MESTO PORED KANGE..TO JE TRAGEDIJA DRUSTVA

Reply

Leave a Comment