Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (ТСЦ – Звезда): Оцене једног бајкера!

ТСЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3

Оцене играча

Трећи текст из рубрике „Оцене форумаша“ долази нам са југа Србије, односно из Врања, где је још један од наших дугогодишњих форумаша, Изи Рајдер (Easy Rider, оригинално, према филму Дениса Хопера из 1969. године) поделио своје утиске како са МЦЗ форумом, тако и са Вама, читаоцима нашег портала.

Подсетићемо, Црвена звезда је пре неколико сати савладала екипу ТСЦ-а у гостима, резултатом 3:1, о чему сте већ могли да читате на нашем сајту. Оцене „лаганог јахача“ изгледају овако:

МИЛАН БОРЈАН  (7) – наш капитен и жива легенда на голу,  још на почетку утакмице правовременим истрчавањем ван свог шеснаестерца , отклонио је опасност која је претила  по наш гол и одмах ставио свима до знања да је расположен ушао у меч и чврсто решен да сачува своју мрежу, а одбрани додатно улије сигурност.  Ипак, код покушаја да одбрани пенал, стиче се утисак , још од Омоније, да наш Борјан не може никако да погоди праву страну… видело се то против Милана , видело се то и данас у Сенти.

МИЛАН ГАЈИЋ (6.5) – скривио пенал, добио црвени картон и оставио другове на цедилу. Ипак морамо бити поштени и рећи и да је наш десни бек у првом полувремену био најактивнији и најзапаженији играч у тиму, делом и због тога што је противник углавном нападао по његовој страни  где је Гајић више него коректно одрадио дефанзивне задатке, а делом и што је сам  Гајић имао излете на противничкој половини , где је после једног таквог напада у 34. мин. Иванић имао изгледну прилику. На крају Гајић је спасио чист гол у 15.мин.  када је избацио лопту са гол линије тик поред десне стативе Борјановог гола. Штета за пенал и црвени почетком другог полувремена , могао је бити један од најбољих данас.

НЕМАЊА МИЛУНОВИЋ (8) – Милун „Солунац“  завршио је полувреме са чалмом на глави и тако одиграо у наставку  утакмице, пожртвовано до самог краја , увек на висини задатка, чистио пред Борјаном све незгодне лопте противника.

МИЛОШ ДЕГЕНЕК (7) – заједно са Минуновићем затворио прилаз Борјановом голу.

МИЛАН РОДИЋ (6.5) – сваки навијач Звезде , срећан је када наш једини леви бек заврши утакмицу без повреде и уздигнуте главе напусти терен. Толико о њему на данашњој утакмици.

СЕКУ САНОГО(6.5) – видело се да Његош и Саного не могу заједно на терену један поред другога. Ипак прву шансу  Звезда је имала у 9. минуту на центаршут Катаиа када је управо Саного могао боље да  реагује главом.  До полувремена уклопио се у сивило целе екипе, у другом одиграо боље.

ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ (5.5) – лоше  је ушао у утакмицу, грешио у примопредаји, губио  лопту, заслужено замењен на полувремену

ВЕЉКО НИКОЛИЋ (6) – јавио се Веља да је присутан на утакмици у 37. минуту шутем са дистанце али је голман домаће екипе крајњим напорима сачувао свој гол, и то је једино што смо видели од нашег младог везисте који је заслужено замењен на полувремену.

МИРКО ИВАНИЋ (8) – асистенција код првог гола и изнуђени пенал за други гол нашег тима.  Мирко „немирко“, мора он претходно да упропасти бар једну стопостотну шансу као што је то била шанса у 34. минуту да би затим показао зашто је један од најбољих ирача у тиму Дејана Станковића.

АЛЕКСАНДАР КАТАИ (6) – причекаће навијачи Црвене Звезде још неко време на магију Катаиа. Потпуно се уклопио у сивило целе екипе у првом делу и заслужено замењен на полувремену.

M. ЕЛ ФАРДУ БЕН(6.5) – најбољи странац у историји  ФК Црвене звезде, имао је прилику да још на овој  утакмици постане уједно и најефикаснији странац у њеној историји, нажалост није се уписао у листу стрелаца… на самом старту утакмице незгодан судар са одбрамбеним играчем противничког тима оборио је Бена на травнати терен и забринуо армију навијача црвено-белог тима…устао је Бен али као да је био одсутан , лутао је Бен на позицији централног нападача у првом полувремену, показао знаке живота у другом али остао у сенци играча који су ушли са клупе.

МИЛАН ПАВКОВ (8) – стрелац два гола!  Да није промашио празан гол у 83. минуту оцена би била већа. Доказао је Павков по ко зна који пут да њему не смета да ли ће кренути као стартер или ускочити са клупе, али када год  је на терену од њега противнички голмани немају мира.

ГЕЛОР КАНГА (8,5) – играч преокрета, стрелац другог гола из пенала , најбољи актер утакмице. Колико омалени Габонац има утицаја на игру нашег тима видело се управо данас у Сенти. Кангине дуге и прецизне лопте са половине терена налазиле су пут до Иванића у два наврата и једном до Срнића после чега су постигнута сва три гола.

СЛАВОЉУБ СРНИЋ(7) – асистенција код трећег гола. Подсетио је Срнић на тренутак  навијаче Звезде какве је партије пружао код Владана Милојевића  у Лиги Европе, као данас  у 71. минуту када се прикрао иза леђа одбрамбеном играчу ТСЦ-а , искористио своју брзину и дошао први до лопте након чега је упутио ниску лопту у казнени простор домаћине за други гол Павкова на данашњој утакмици.

РАДОВАН ПАНКОВ (-) – премало играо да би био оцењен

МАРКО ГОБЕЉИЋ(-) – премало играо да би био оцењен

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ (8) – рекло би се да наш Мистер у припреми утакмице није планирао да овај састав почне утакмицу,  и да је био принуђен да у последњем тренутку мења, ротира, што се и одразило на нашу игру у никад горем првом полувремену како и сам Деки трвди, ипак…

Потпуно је погодио са изменама на полувремену и за вођење утакмице у наставку заслужује високу оцену.

Ми и наредног викенда настављамо акцију у којој искључиво форумаши оцењују, а уколико бисте и ви желели да буде тео тога и да се ваше оцене нађу на странама нашег портала – прикључите се нашем форуму.

 

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE мар 4, 2021 at 13:16

SRBIJA FUDBAL:JASNO KAO DAN Zvezda bez Kange i Pavkova nema moć!Mučio se šampion u sredu u Senti pogotovo u prvom poluvremenu kada su igru kreirali Veljko Nikolić i Njegoš Petrović. Tandem bonus igrača nije bio na nivou a to je uvideo i trener Dejan Stanković.Usledile su dve izmene kao pogodak u centar,. Sve je delovalo moćnije kada je napade kreirao Gelor Kanga (dve asitencije)asno je kao dan da kreacijama Gabonca i čuvanjem “leđa” Seka Sanoga do izražaja dolazi Mirko Ivanić, akcije su brže i bolje, a dokaz su tri gola za 45 minuta…..JEL TREBA PAMETNOM DA VIDI DA SU PETROVIĆ I NIKOLIĆ IGRACI SEOSKOG TIPA I GURAJU SE NA SILU DA SE UZME NEKA CRKAVICA

Reply

Leave a Comment