Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Јединству прва рунда у плеј-офу

У првој утакмици четвртфинала плеј-офа за сениорке Јединство из Старе Пазове је победило Црвену звезду резултатом 3:1 (25:20, 21:25, 25:16, 25:23).

Постава Црвене звезде у саставу: Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Сајић, Вучићевић-Делић и либеро Вукомановић је у сусрет ушла прилично нервозно. Први сет је почео вођством гошћи које су до краја задржале почетну предност. Играчице Јединства су приказале дисциплиновану игру у пољу, док у нашем делу терена није било течне игре.

У другом сету је на позицији коректора била Ања Ашоња која је заменила Тару Таубнер, док је уместо средњег блокера Јелене Делић заиграла Исидора Родић. До првог техничког тајма аута се видела изједначена игра са обе стране, да би затим наше девојке преузеле иницијативу. Пријем сервиса је био прецизан, а и пољу су заиграле пожртвовано. Ања Ашоња је серијом сјајних сервиса потврдила доминацију Црвене звезде у овом сету.

На почетку трећег дела игре – хладан туш за црвено беле. После неколико лоших пријема сервиса увукла се несигурност у редове нашег тима и противник је успео да поведе са невероватних 12:0. Први тренер Црвене звезде, Александар Владисављев, је направио неколико измена у овом сету и Црвена звезда завршава на пристојних шеснаест поена.

Четврти сет је почео са Симић Јованом на позицији техничара. До половине сета се ломио резултат, а онда су гошће оствариле значајну предност и повеле 14:20. Када је изгледало да ће сет рутински привести крају, наше девојке су се пробудиле. Блок је прорадио, а и са сервис линије је била одлична Тијана Цветковић. Ушло се у неизвесну завршницу у којој је срећа била на страни гошћи које су овај последњи сет добиле на разлику.

Најефикаснија играчица утакмице је била Вања Савић са 20 поена, док су у Црвеној звезди по петнаест поена освојиле Невена Сајић и Милица Милуновић.

Други сусрет четвртфинала плеј-офа ће се одиграти у Старој Пазови, 06. марта.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 1:3 (20:25, 25:21, 16:25, 23:25)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Судије: Мирко Јанковић и Ђорђе Зеленовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 4, Цветковић Т. 3, Родић И. 8, Вукомановић К., (либеро), Сајић Н. 15, Милуновић М. 15, Ђорђевић М. 2, Ашоња А. 14, Вучићевић С. 7, Делић Ј. , Симић Ј. Нису играле: Јовановић Ј. и Станковић К. (либеро). Тренер: Александар Владисављев

ЈЕДИНСТВО: Милановић И. 4, Осмајић М. 3, Медвед М. (либеро), Коцкаревић И. 19, Недељковић И., Глушац М 11, Јоњев А. 3, Савић В. 20, Тица Б. 9, Павлашевић А. (либеро), Ђокић В. 4. Није играла: Лазовић И. Тренер: Јово Цаковић

The post Јединству прва рунда у плеј-офу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment