Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Грешке и брзоплетост кумовали поразу

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су серију евролигашких пораза у актуелној сезони. У оквиру 28. кола Евролиге црвено-бели су очекивано поражени на гостовању у Пиреју, а и поред чак 15 поена заостатка на крају сусрета, екипа Дејана Радоњића је могла много боље, али су грешке и брзоплетост у финишу треће и у четвртој деоници сусрета кумовали новом губитку бодова.

Олимпијакос Пиреј : Црвена звезда мтс 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

Коначно је тренер Радоњић на вечерашњем сусрету могао да рачуна на још двојицу кошаркаша који су током претходног периода услед вируса COVID-19 били ван паркета. Ленгстон Хол и Лендри Нноко заузели су своја места у ростеру и слободно се може рећи да су пружили солидне партије, али мора се напоменути да су Кино Колом и Дуоп Рит и даље на „принудном одмору“.

Солидно су црвено-бели ушли у сусрет. На тројку Везенкова одговарају Кузмић и Лојд и након два минута игре наши кошаркаши стижу до прве предности. Међутим, домаћин у наредна два минута прави серију 7:0 и тиме стиже до предности коју су одржавали током целокупне прве четвртине. Поготком Спанулиса на 15 секунди пре одласка на први одмор црвено-бели из Пиреја први пут стижу до двоцифрене предности, а тим резултатом завршава се ова деоница игре – 30:19.

Егал сусрет виђен је током другог периода игре. И поред чињенице да је домаћин константно био у предности која се кретала од четири до десет поена разлике, било је уочљиво да овај тим Црвене звезде вечерас може да покаже зубе, супростави се грчком великану, па можда чак и да направи сензацију. Носиоци Звездине игре у другој четвртини били су Огњен Добрић и Марко Симоновић, а на велики одмор одлази се предношћу домаћина од пет поена – 53:48.

Одличну игру екипе тренера Дејана Радоњића видели смо на почетку треће четвртине. Наши кошаркаши нису дозволили домаћину пуна два минута да дође до пеона, а тројком капитена Бранка Лазића на нешто мање од шест минута пре краја ове деонице црвено-бели стижу до друге предности на овом мечу 58:59. Чинило се да ће сусрет ући у драматичну последњу деоницу, али преломни тренутак се можда догодио на 2:47 минута пре краја овог периода игре када је Огњен Добрић при резултату 66:66 промашио полагање и од тог момента Грци стичу предност коју наша екипа више није могла да сустигне. Олимпијакос серијом 9:1 одлази на последњу паузу – 75:67.

Током последње деонице домаћин је умео да сачува стечену предност превасходно користећи грешке и брзоплетост наших кошаркаша, а коначних +15, 94:79 у корист црвено-белих из Пиреја свакако представља огромну разлику у односу на све виђено на паркету „Дворане мира и пријатељства“.

Најефикаснији играч сусрета био је Шакил МекКисик који је убацио 20 поена, а поен мање постигао је Марко Симоновић. У нашој екипи двоцифрени учинак имали су још Огњен Добрић и Џордан Лојд који су убацили 11, односно десет поена. Треба напоменути да је Симоновић вечерас имао и фантастичан шут за три поена 5/8.

Након овог сусрета Црвена звезда остаје на 17. позицији са скором од седам победа и 21 пораза, док Олимпијакос са 12 победа и 16 пораза заузима тек 13. позицију на табели Евролиге. Наредног четвртка 11. марта екипа тренера Дејана Радоњића дочекује у дворани „Александар Николић“ екипу руског Химкија и сви се надамо да ће тај сусрет коначно донети и крај евролигашке црне серије. Пре тога наша екипа у понедељак 8. марта гостује на „Грипама“ екипи Сплита у веома важном сусрету регионалне АБА лиге.

Дворана: „Мира и пријатељства“, Пиреј
Гледалаца: Играно без присуства публике
Судије: Даниел Ерезуело, Јакуб Замојски, Синан Исгудер
Олимпијакос Пиреј: Харисон 2, Чаралампопулос, Ларентсакис 7, Спанулис 4, Слукас 14, Везенков 17, Принтезис 6, Жан-Шарл 8, Џенкинс 4, Куфос 8, Елис 4, МекКисик 20.
Црвена звезда мтс: Хол 4, Волден 5, Лојд 10, Ускоковић, Давидовац 4, Лазић 8, Раданов, Добрић 11, Симоновић 19, Јагодић-Куриџа 5, Кузмић 7, Нноко 6.

Повезане вести

2 comments

ivan niksic мар 6, 2021 at 00:45

BRUKA, SRAMOTA, ZASTIDJE Evrolige! Mogu da prihvatim da je neko jaci, ali ti makar moras da budes pametniji, ALI kad si slabiji a jos i gluplji onda nema dalje! Pravo pitanje je da li ovo ima vise ikakvog smisla, koja je svrha igrati ovako i na ovaj nacin, da li je uspjeh samo igrati Evroligu i biti fenjeras ili nesto pokusati uraditi u Evropi? Sve ovo postaje besmisleno, mucno, tugaljivo tragi-komicno, ovakvo vodjenje kluba i rezultati, igra, nasto lici tim, igraci, ovo je cista sprdacina i izivljavanje, pljuvanje na neke svijetle stranice kosarkaske tradicije i istorije KK Crvena Zvezda. Veceras je starac Foco iliti Spanulis odrzao cas kosarke gdje je igrace Zvezde pravio budalama na terenu. Kuzmic kao da je pobjegao iz viceva o Bosancima, Davidovac koga i baba moze da pretrci, a ni invalida u kolicims ne moze da sacuva da mu ne pobjegne, Lazic tragedija od kapitena, kad bi makar naucio da igra kosarku i kad bi umjesto viska misica imao viska u glavi, Kuridza prototip poluigraca iz 80-ih nicim izazvan utekao u XXI vijek, Uskokovic novi Rebic, znaci nikad nista, Simanic grijac klupe i nezaintetesovani posmatrac desavanja na terenu, Radanov na zragu Simanica, jedan korak naprijed, tri nazad, Dobric vjeciti poluproizvod, mada bori se i ponekad i ucini nesto a ponekad sve to uprska, cica Simon vec penzioner samo mu jos niko to nije rekao, stranci sem Voldena i Flojda, zali Boze bacenih para, trener Dejo vidi se niti je njegov izbor igraca niti je to tim po njegovom ukusu niti sta vise moze s ovakvima uraditi nesto u Evropi, ostalo je da se pokriva domacim kupom, ABA ligom i domacim prvenstvom, u Evropi ipak ni sveti Petar s ovim igracima, samo da su zivi i zdravi, ne bi mogao nista uciniti. Na kraju, dr.mr.prim.prof, Mr-All-Know Covic sta reci a ne zaplakati, ovo je njegovih ruku djelo, ma Bravo g-dine Covicu, ovakva igra, ovakvi rezultati, predzadnji na tabeli iliti prvi iza zadnjeg, pa izvanredno, posle desetak godina igre i iskustva u Evropi, strasan napredak, ovakav tim, ovakav kapiten, ovakva igra, pa stvarno svaka cast, kapa dolje, ma stavise razlog vise da Vas jos vise gledamo na raznim TV stanicama i da Vas slusamo kako prepametno, samouvjereno, nabijedjeno pricate o svemu i svacemu, a Zvezda???, jer mozda ste zaboravili da ste njen direktor, mada ma ko sisa Zvezdu i to sto je zadnja, ma putuj igumane i ne misli na manastir. ,Idemo dalje!’

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2021 at 22:13

SIGURICA

Reply

Leave a Comment