Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Победа за крај лигашког дела првенства

Кошаркашице Црвене звезде савладале су Новосадску ЖКА у оквиру последњег, 22.кола Прве женске лиге 91-70 (32-23, 24-21, 20-10, 15-16).

Тријумфом Војводине 021 у Нишу против Студента било је познато да ће Црвена звезда са другог места ући у плеј-оф и за противника имати Радивој Кораћ. За гошће је ова утакмица била кључна у борби за опстанак.

Црвена звезда је до дванаесте првенствене, укупно 14. победе, а друге у три дана над Новосадском ЖКА стигла без проблема. И поред императива резултата, присутне велике жеље и енергије противника, изабранице Драгана Вуковића су већ у првом периоду контролисале двоцифрену предност.

Гошће су имале почетно вођство захваљујући тројкама Марије Мршић и Драгане Радовић (7-8), али је убрзо Звезда серијом 11-0 преузела контролу и стигла до прве двоцифрене предности на средини прве четвртине (18-8). Ана Перић је повукла своју екипу, серијом 6-0 су покушале да ухвате прикључак, али је Маша Јанковић мини серијом одбила налет и са сигурних 32-23 се ушло у другу четвртину.

Поново су у главној улози у дресу Новосадске ЖКА биле Ана Перић и Марија Мршић, тројком Перићеве гошће су пришле на минус 4, али је из корнера два пута за три поена била прецизна Невена Наумчев и практично убила наду противнику да може нешто више, (38-28). Добре минуте је имала Николија Јовановић, али је Маша Јанковић новом мини серијом завршила прво полувреме са двоцифреним учинком, а Звезда на одмор отишла са 56-44.

Није било промена у наставку, Звезда је потпуно контролисала сваки сегмент игре, серијом 12-0 уз 8 поена Нађе Недељков (две тројке), преломила утакмицу, дошла до двадесет поена разлике, коју је потврдила капитен Ивана Катанић за крај, 76-54.

У последњем кварталу, тренер Драган Вуковић је пружио прилику свим играчицама, растеретио носиоце игре и равномерно расподелио минутажу. Звезда је новом серијом 8-0 стигла до максималне предности, (+26, 87-61). Ана Вучетић је постигла последње поене на мечу и за свој тим у елити, за коначних 91-70.

Маша Јанковић је крунисала одлично вече са дабл-дабл учинком: 20 поена уз 11 ухваћених лопти. Милица Бојовић је убацила 17 поена, Ивана Катанић је остварила нови дабл-дабл, 13 поена уз 13 асистенција. Двоцифрен број поена имале су и Нађа Недељков са такође 13 поена и Невена Наумчев са 11.

После шест година Новосађанке ће наступати у другом рангу такмичења, уз Спартак који је завршио на последњем месту. У друголигашком каравану два кола пре краја Вршац је на првом месту и једна победа га дели од повратка у Прву лигу, а на другом и трећем месту са идентичним скором су зрењанински Пролетер и Тополчанка из Бачке Тополе. Пролетер има предност у међусобном скору и уколико оствари две победе вратиће се у друштво најбољих након годину дана.

Црвена звезда је први део сезоне завршила са скором 19-3 на другом месту, исти учинак али бољи међусобни скор имала је и Војводина 021. Противник у полуфиналу биће Радивој Кораћ, док ће други полуфинални пар чинити Војводина 021 и Арт Баскет.

Пре почетка доигравања за шампионску титулу наредног викенда нас очекује финални турнир Купа Милана Циге Васојевића у Вршцу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 11 (5ск 4ас 2укл), Дешић 2 (2ск), Катанић 13 (6ск 13ас 1блк), Чорто (1ск 1ас 1укл), Каписода, Деурић 7 (6ск 4укл 1блк), Спасовски 4 (2ск), Јанковић 20 (11ск 4ас 2укл 3блк), Недељков 13 (4ск 1укл), Бојовић 17 (6ск 2ас 2блк), Авлијаш 4 (3ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Победа за крај лигашког дела првенства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment