Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвена звезда путује у Сплит

Кошаркаши Црвене звезде након скоро 20-дневне паузе настављају такмичење у АБА лиги утакмицом 20. кола против екипе Сплита.

Меч се игра у малој дворани “Грипе” у Далмацији у понедељак од 21 сат.

Биће ово 16. Дуел два стара познаника и ривала још из времена бивше СФРЈ, који свој историјат дуела у регионалној лиги имају још од далеке сезоне 2002-2003 у којој су одиграли прву утакмицу у некадашњој АБА лиги.

Црвено-бели су славили тада 97:95, а у међувремену са паузама одиграно је још 14 утакмица и тренутни скор је 13-2 за екипу Црвене звезде.

Црвено-бели након великих проблема са короном и великог броја одсутних играча уз изузетно згуснут распоред у коме су одиграли велики број утакмица, путују у Сплит након дводневне паузе од утакмица и у нешто комплетнијем саставу, са опорављеним Ноком и Холом који су након више од месец дана ван терена одиграли прве минуте у петак у Пиреју.

Меч са Сплитом неће бити лак, домаћи су у овој сезони посебно на свом паркету показали и против најјачих екипа да имају квалитет, а довољно је подсетити и на први дуел два тима у овој сезони који су црвено-бели решили у своју корист 78:76 и то након што је у једној врло неизвесној утакмици Луковић имао шут за победу.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић о предстојећем мечу каже:

Екипа Сплита је показала да може да буде конкурентна и да победјује и екипе са самог врха табеле АБА лиге. После “дуплог програма” који смо имали прошле недеље у Евролиги, утакмице су увек тешке, а не треба заборавити да смо ми у таквим околностима били и прошле недеље када смо због Короне такође имали дупло коло у елитном такмичењу. Зато је потребно да будемо на адекватном енергетском нивоу како би остварили оно што желимо у Сплиту. Очекује нас екипа са пуно искуства и зато морамо да будемо максимално сконцентрисани. Свакако радује постепени повратак играча у екипу – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Капитен Бранко Лазић: – Екипа Сплита је врло неугодан противник, а меч са њима нам долази у периоду када се налазимо у врло тешком ритму утакмица у Евролиги и са проблемима са скраћеном ротацијом које смо више пута нагласили. Зато је свакако добро што се полако комплетирамо, иако смо свесни да нико од играча који се полако враћају у тим, неће моћи одмах и експресно да нам помогну. Очекујем тешку утакмицу против заиста добре екипе у међувремену појачане и за одличног и искусног Укића, која има свој циљ, која је знала и да победи фаворите на свом терену. Уосталом, најбољи “подсетник” да морамо да будем на највишем нивоу у понедељак увече у Сплиту је прва утакмица коју смо са Сплитом одиграли у Београду и коју смо добили у драматичној завршници и на једну лопту – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа Црвене звезде која је због великих проблема са зараженим играчима била приморана да одложи неколико утакмица, на табели има скор 14-2, и у наредном периоду очекују је и заостали мечеви са Цибоном и Цедевита Олимпијом, а у Евролиги наредни меч је на програму у четвртак у Београду против екипе Химкија.

Тим црвено-белих се враћа у Београд одмах по завршетку утакмице са Сплитом.

The post Црвена звезда путује у Сплит appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment