Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Бен пробио бункер Чукаричког и уклесао важну Звездину победу!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ 2:0 (0:0)

Чврст противник и неизвесна утакмица оправдали су епитет дерби меча 26. кола Суперлиге Србије. Црвена звезда је захваљујући расположеном Бену тек у финишу пробила дисциплиновану одбрану Чукаричког и освојила веома важна три бода и начинила велики корак ка новој титули првака. Одличан поклон наших фудбалера за рођендан спортског друштва.

Као што сте већ имали прилике да читате, италијански двојац Фалко-Фалћинели позитивни су на Ковид-19 вирус, па се данас нису нашли у конкуренцији за тим. Поред њих, Станковић је поштедео и Александра Катаија, који још увек није на својих 100% могућности, а Бакајоко и Ераковић су и даље на боловању услед повреда. Ипак, можда и највећи кадросвки проблем вечерас вероватно је био изостанак Милана Гајића (због картона), па смо гледали један својеврстан експеримент на десном боку – Његоша Петровића.

Са друге стране, Душан Ђорђевић извео је очекивани састав. На средини терена деловао је сјајан дуо Мијаиловић-Доцић, у одбрани су играли искусни Остојић и веома телентовани Шапић, док им је помагао један од најбољих левих бекова наше лиге – Димитрије Каменовић. Набројани играчи су свакако вредни пажње и представљају окосницу тима са Бановог брда.

Меч је почео минутом ћутања поводом смрти великог Звездаша и композитора, Александра Илића, који је компоновао химну нашег спортског друштва.

Уводни минути сусрета апсолутно су припали Црвеној звезди. Већ за пет минута смо видели неколико озбиљних напада и два изблокирана ударца. Одлично је наш тим комбиновао, посебно по левој страни где се истицао Гаврић. Након те иницијативе, имао је и Чукарички један занимљив напад, где су лопту након центаршута пропустили како наши, тако и противнички играчи, па је лопта припала Борјану.

У 15.-ом минуту видели смо и прву добру прилику за наш тим. Све је почело поигравањем, али напослетку и сјајним испуцавањем Дегенека. Лопта је дошла до Иванића на средини, овај је сјајно упослио Бена на десној страни, који одлично пролази али на крају и шутира мало преко гола. Само два минута касније, сличну прилику након соло продора имао је Иванић. Његов шут завршио је око пола метра поред десне стативе. Низ од три прилике се наставио и у осамнаестом минуту, тада су Бен и Павков били у првом плану, али је не баш најбољи шут нашег центарфора са 6 метара био изблокиран.

После тог новог, петоминутног притиска нашег тима, још једном су узвратили гости, када је одлична дубинска лопта упућена ка Чоловићу, али је Борјан за делић секунде био бржи и спречио велику опасност по гол. У том периоду због једног оштрог старта над Ергелашом, пожутео је Гелор Канга.

Управо је Канга пропустио нову добру прилику нашег тима у 31. минуту. Нови напад по левој страни предводио је Гаврић, ушао кроз средину и идеално упослио тамнопутог саиграча. Канга је шутирао неодбрањиво, из прве, али је лопта закачила једног од дефанзиваца Чукаричког тек толико да заврши у корнеру.

Нападала је Звезда готово цело прво полувреме, али као да је мало више жеље фалило да се зада јачи ударац мотивсаним „Брђанима“. Нису гости дошли да се искључиво бране, имали су неколико опасних контранапада, а никако нам није помагала ни блага деконцентрисаност нашег најбољег дефанзивца, Милоша Дегенека. О односу снага на терену, говорио је и посед лопте од 67% нашег тима. Поштено би било истаћи и да је млади Његош Петровић прилично добро обавио посао десног бека у првом полувремену, макар када говоримо о дефанзиви. Деконцентрација Дегенека кулминирала је у 45. минуту, када је још једном веома слабо реаговао на повратну лопту у задњој линији, па је притом и направио старт за оправдани жути картон.

Имали су наши играчи неоспорну иницијативу, разноврсност у нападима, неколико добрих покушаја, али изостале су оне стопостотне шансе, што се никако није допадало нашем тренеру. То је уједно било и последњи детаљ из првог полувремена. Најбоље шансе за наш тим имали су Бен, Иванић и Канга, па имајући те покушаје у виду можемо рећи да је наша игра била тек за прелазну оцену.

Баш као и у Сенти пре неколико дана, Станковић се определио на више од једне измене на старту наставка: Катаи и Гобељић су ушли уместо Гаврића и Петровића.

Почела је Звезда баш као и прво полувреме – јак притисак на старту. Добри центаршутеви Родића и Катаија са леве стране обележили су почетак другог дела сусрета, али реакције Павкова, односно Бена нису биле адекватне. А у 50. минуту видели смо и део магије Александра Катаија. Најпре је издржао један прекршај на десној страни, а потом је маестрално преварио Каменовића, гађао леви угао и за мало промашио.

Гостујући тренер, Ђорђевић, покишао је да прекине теренску иницијативу нашег тима двоструком изменом: Видосављевић и Ћирковић , уместо Ергелаша и Чоловића. Одмах након тих промена, његов тим је извео опасан напад по левој страни, када је у завршници покушао управо Ћирковић главом, али само за лаку параду Борјана.

Спласнули су напади Звезде након те две измене, очекивали су навијачи крај малих екрана нови удар нашег тима, очекивао је то и Дејан Станковић. Још увек није било експлозивности у нашој игри, то смо добијали тек „на кашичицу“. Да би то покушао да промени, Деки је увео Срнића и Николића у 64. минуту. Они су ушли уместо Павкова и Канге. Занимљиво је било да се наш стручњак определио за игру без класичног центарфора у тим тренуцима. А само минут касније могли смо до вођства. Управо су Николић и Срнић одиграли сјајан дупли пас и створили добру прилику, након које је Петровић крајњим напором један одбитак од Николићеве ноге спровео у корнер. Недуго потом шутира и Бен, али доста непрецизно.

Наш бивши играч, а данас везиста Чукаричког, Срђан Мијаиловић, добио је жути картон у 70. минуту након прекида контранапада нашег тима. Згуснули су „црни“ одбрану до максимума, није више било претњи са њихове стране, готово уопште.

Тај бункер коначно смо пробили у 72. минуту. Милуновић је изашао изузетно високо, па је са десне стране упутио један полувисок центаршут у средину. Тамо је Гобељић, маестрално, петом проиграо Бена (лопта је на путу погодила и једног дефанзивца Чукаричког), који је заобишао голмана и сместио лопту у празан гол за 1:0. Тиме се Ел Фарду Бен изједначио са Ричмондом Боаћијем по највећем броју голова једног страног играча у нашем дресу. Уписао је 60. погодак за наш тим.

Несигурност наше дефанзиве видела се и у 75. минуту, када се Ћирковић борио и изборио чак са тројицом наших фудбалера. У самом финишу тог продора, у намери да испуца лопту погодио га је Милуновић, али се лопта одбила у спољни део мреже, на срећу. Само два минута касније, Чукарички пропушта највећу прилику на мечу. Идеално је центрирао Мијаиловић са леве стране, потпуно усамљен на пет метара био је Ковач, али је његов траљав шут главом крајњим напором зауставио Милан Борјан. По ко зна који пут вечерас наша одбрана је деловала ноншалантно.

У тим моментима гости су држали конце игре, а ми смо били ти који смо претили из контра напада. Ипак, због офанзивних измена Дејана Станковића, нисмо имали много играча са одбрамбеним карактеристикама, па смо након нашег вођства гледали веома отворену утакмицу. И наставио је наш тренер у том ритму промена – у 83. минуту на терен је крочио Алекса Вукановић.

У 86. минуту су дефанзивци Чукаричког направили прву кардиналну грешку. Каменовић је главом прекратко вратио лопту ка Петровићу, први је до ње стигао Бен, а због евидентног контакта са чуваром мреже гостију оправдано је досуђен пенал. Катаи га је рутински извео и решио питање победника – 2:0.

Још једном се Звезда мучила у првом полувремену, још једних ноншалантних 45 минута који све више троше нерве Дејана Станковића. Измене у другом делу јесу донеле резултат, али на то се чекала последња четвртина меча. Могло је бити убедљивије, али могло се довести у питање и победник дуела, да је Ковач био мало присебнији у 78. минуту. Било како било, можемо само констатовати више него заслужену победу Црвене звезде у дерби мечу 26.-ог кола и додатно учвршчивање на челу табеле. Јунак ове веома важне победе био је Ел Фарду Бен, који је постигао први, а поприлично кумовао и другом поготку нашег тима.

Следећи меч, Црвена звезда игра у четвртак, а противник у првенству јој је екипа Мачве.


Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Канга, Дегенек (Црвена звезда), Ергелаш, Мијаиловић (Чукарички) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Бен (72. минут), 2:0 Катаи (87. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Петровић (од 46. Гобељић), Милуновић, Дегенек, Родић, Гаврић (од 46. Катаи), Саного, Иванић (од 83. Вукановић), Канга (од 64. Николић), Бен, Павков (од 64. Срнић). Тренер: Дејан Станковић

Чукарички: Петровић, Стевановић, Шапић, Остојић, Каменовић, Доцић (од 74. Лукић), Мијаиловић, Ковач, Ергелаш (од 54. Ћирковић), Чоловић (од 54. Видосављевић), Јовановић (од 67. Ракоњац). Тренер: Душан Ђорђевић

Повезане вести

8 comments

ĐOLE BARI 91 мар 8, 2021 at 00:30

NAJJAČI UTISAK VEČERAS JE KOREOGRAFIJA NA SEVERU. VOLEO BIH DA OSTANE ZAUVEK . IGRA LOŠA,BEZ KREACIJE,ULAZAK KATAIJA NAS JE POKRENUO,BENU SVAKA ČAST,PUNO JE VAŽNIH GOLOVA DAO ZA ZVEZDU,NOĆAS PRELOMIO MEČ. VEĆ SADA MORAMO DA TRAŽIMO POJAČANJA ZA SLEDEĆU SEZONU,RODIĆ,GAVRIĆ,SRNIĆ,NIKOLIĆ,GOBELJIĆ,KRSTOVIĆ ĆAO.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 8, 2021 at 10:16

GAVRIĆ SELJACKI IGRAČ..IMA SAMO JEDAN DRIBLING U DESNO I AKO NEKO NEKADA NASEDNE ON SUTNE KAO ĆOPAV..SVI GA PROCITALI I POSTAO KAO GOBELJIĆ..OBICNI SELJOBERI

Reply
Delije Sever Ns мар 7, 2021 at 23:00

Odlika velikih ekipa je i kad se malo slabije igra da se pobeđuje.Svaka čast na još jednoj pobedi.Da bi naš centarfor Pavkov dao gol neko bi morao da mu i namesti šansu.Jedina zamerka moja je da 65min nismo mogli da stvorimo šansu za Pavkova ili da ga pogodimo od milion centaršuteva sve i jedan je završio na korner zastavici,e to mi nije jasno da toliko se trenira i igra a šansu nemožes da namestiš.Ali kad je muka tu je Gobelja peta do Bena i gol.Još jedna pobeda koja nas približava tituli.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2021 at 21:57

nema zakona kod nas da se nekim igračima zabrani da treniraju fudbal ni u kući..nekima treba zabraniti i da dodju da navijaju na tribine..da ima tog zakona zvezdin dres ne bi nosili:gobeljić,vukanović,srnić,petrovic,nikolić,krstović.itd

Reply
Goran0008034 мар 7, 2021 at 22:04

Onda bi, mozda, postojao i zakon koji bi i pojedinim navijacima zabranjivao da gledaju utakmice. Ne samo na stadionu nego i kuci, preko TV-a. Ne valja tako da se razmislja …

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2021 at 22:58

tako..onima koji ne znaju da gledaju..jel ocito imaju pileći mozak o znanju..fudbala..divim se svakom navijacu sigiran sam da medju nama milionima normalnih su samo otac i majka recimo od gobeljica,vukanovica,nikolića koji misle da njihovi sinovi lice na fudbalera a ne da znaju da dodaju loptu..nemoj me zezati brate..samo bolestan um bi rekao da su to igraci ne za zvezdu nego i za ćirikovac kod pozarevca

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 7, 2021 at 21:55

pre svega čestitam na pobedi…jeste da nije bilo sjajno,bilo je jalovo ali ulaskom Magica Ktaia odmah sve drugacije..bez njega mi tesko pobedjujemo..i nemam zamerke i ako je bilo slabo ,pa ne moze uvek da bude glatko..idemo dalje

Reply
Bata мар 7, 2021 at 21:29

I kad je teško Ben.

Reply

Leave a Comment