Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездина доминација кроз посед

Фудбалери Црвене звезде су савладали Чукарички резултатом 2:0 у окриву 26. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића према статистичким параметрима остварили су велики посед лопте, а поред тога истакли су се и одличном пас игром.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић имао је доста разлога за задовољство после утакмице са Чукаричким, а један од детаља који је обележио утакмицу је велики посед Црвене звезде, чак 72 процента. Црвено-бели су лопту у ногама имали 107 пута, а временски просечно око пола минута по поседу. Док су 12 пута имали посед који је био дужи од 45 секунди, што значи да фудбалери нашег тима пажљиво граде игру.

Поред истакнутог држања лопте, Звезда је господарила пас игром, а то је нешто што је заштитни знак црвено-белих од када је Дејан Станковић сео на клупу нашег тима. Црвено-бели су имали успешност додавања 87 посто. Перфектан у пасовима је био Вељко Николић 29 од 29, а од тога је 11 пута упослио нападаче. Поред њега истакли су се Милош Дегенек, Секу Саного, Гелор Канга, Жељко Гаврић и Славољуб Срнић који су имали преко 90 посто успешна додавања.

Играчи нашег тима успешни су били и у дриблању 79 процената (15/19). Истакао се Александар Катаи као непогрешив, а пратио га је Бен са 80 посто (4/5).

Осим у нападачим сегментима, наш тим је био доста успешан и у одбрани. Борјан је успео да сачува своју мрежу, а помогли су му и играчи из задње линије. У дуел игри успешни смо били 59 посто (102/173), а од тога у ваздушним 56 посто, а на земљи 61 посто. Истакли су се Милош Дегенек, Марко Гобељић, Немања Милуновић, а такође и везни фудбалери – Гелор Канга и Секу Саного. Одузели су играчи нашег тима 56 пута лопту гостима са Бановог Брда, а од тога 14 пута на њиховој половини. Милош Дегенек је ,,украо“ 16 лопти, прате га Милуновић са 10, те Саного и Родић, који су то учинили осам пута.

 

The post Звездина доминација кроз посед appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment