Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: „Нисмо потценили Сплит“

Морала је Црвена звезда добро да се намучи да би стигла до нове регионалне победе. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић је након сусрета на сплитским „Грипама“ анализирао дешавања на паркету:

– „Очекивано тежак меч за нас после једног периода који је био такав какаве је био, са пуно дешавања и оптерећујућих ствари, распоредом који није био лак. Имали смо дупли евролигашки програм у претходне две недеље и у тим ситуацијама није увек лако играти“ – почео је Радоњић.

Наставио је у истом ритму.

– „У првом полувремену нисмо играли онако како смо хтели у фази напада. Било је грешака и у одбрани, проблема са скоком, али смо могли кроз бољи напад да стекнемо већу предност. Доста смо промашивали, велики број добрих шутева није завршило у кошу. У наставку смо били добри у дефанзиви, поправили смо скок, играли са добром енергијом у одбрани, натерали противника на 21 изгубљену лопту и уз нешто бољи напад смо то валоризовали и славили.“

Похвалио је противника.

– „Сплит ће наставити да иде напред и делује ми да има прилику за то. Изгледа да напредују корак по корак и иду ка томе да у неком наредном периоду буде још конкурентнији.“

На питање хрватских новинара да ли је потценио ривала каже:

– „Не, ни случајно. Ми смо већ више од месец дана, не знам колико је вама то познато, у проблемима са короном, распоредом, скраћеном ротацијом. Имали смо тешке противнике у Евролиги, на све то морамо да проналазимо решења да играче враћамо у ритам, а да ове што су више потрошени мало сачувамо. То није једноставно у овом распореду. Нешто што засигурно и даље може да буде проблем за нас. Из тог разлога је победа важна и нисмо их потценили, они то не заслужују“ – јасан је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment