Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Дегенек непрелазни ослонац Звезде

Црвена звезда је забележила још једну победу у домаћем шампионату савладавши Чукарички на свом стадиону резултатом 2:0, а један од наших фудбалера који се посебно истакао по статистичким параметрима је Милош Дегенек.

Према статистичкој платформи ИнСтат наш стамени дефанзивац, рођен у Книну, је био један од најбољих појединаца на терену и непробојан бедем у нашој одбрамбеној линији. Да је Дегенек био непремостива препрека нападачима Чукаричког сведочи податак да је имао чак 16 одузетих лопти, односно заустављених напада противничких фудбалера, као и 78 посто добијених дуела против гостујућег тима са Бановог брда.

Пет пута је невероватно прочитао игру и пресекао додавање противника, уз то је освојио четири од шест ваздушних дуела против високих нападача гостију, а имао је 12 од 14 добијених дуела на нашој половини терена, што износи чак 86 посто. Уз то Дегенек је у црвено-белом дресу на овој утакмици имао 91 од 95 успешних додавања, што је сјајних 96 посто. Од тога чак 70 пасова који су били намењени нашим везним фудбалерима и нападачима, који су управо после тих додавања стварали шансе пред голом Чукаричког.

Да је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић довео игру своје екипе готово до савршенства сведочи податак, поред тога да нисмо примили гол на овом мечу, да је цео тим имао чак 87 посто тачних додавања и 60 посто добијених дуела против гостујуће екипе.

The post Дегенек непрелазни ослонац Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment