Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели дочекују Химки (четвртак, 20.45h)

Кошаркаши Црвене звезде након вредне победе у АБА лиги у Сплиту, окрећу се новим обавезама у Евролиги.

Гост црвено-белих је екипа Химкија, представник ВТБ лиге у најелитнијем клупском такмичењу.

Тим из подмосковља представља једно од најнепријатнијих изненађења Евролиге јер је по именима, тим који предводи Алексеј Швед фигурирао као један од озбиљних кандидата за највиши пласман.

Без обзира на све, па и одласке неколико играча, Химки је показао у претходних 7 дана да и даље има велики квалитет, јер је савладао мадридски Реал, а онда у понедељак победио и Зенит у Санкт Петербургу у утакмици ВТБ лиге.

Тренер Дејан Радоњић: – Следи дуел против Химкија, који је пред почетак сезоне направио квалитетна тим, и корона је до те мере утицала на њих већ на старту, да је све остало било производ свих проблема које су тада имали. Тим који сада имају, је другачији него на почетку сезоне, али очигледно довољно добар да може да савлада Реал из Мадрида или Зенит у Санкт Петербургу. Треба да будемо спремни да играмо добар меч и надамо се да ће ти добри интервали у нашој игри бити довољно дуги да можемо да забележимо добар резултат – рекао је тренер црвено-белих.

Марко Симоновић: – Очекује нас још једна тешка утакмица, зна се какав нам је распоред, дуже време имамо проблема са повредама и болесним играчима. Враћамо се полако у ритам, сигурно да треба још времена. Екипа Химкија индивидуално има изузетан квалитет, зна се и да су они имали пуно проблема, али дигли су форму у последњих пар утакмица, победили су Зенит у гостима, победили су пре тога Реал. Желимо да одиграмо нашу игру, да пружамо добре минуте и да подижемо форму на виши ниво. Зна се шта је рецепт за сутра, агресивна добра одбрана што је наш препознатљив стил, транзиција – то је неки први предуслов да забележимо добар резултат у четвртак – рекао је Марко Симоновић.

Ово ће бити осми дуел два клуба у Евролиги, Химки тренутно има позитиван скор (5-2),а у првом овосезонском мечу руски тим славио је 83:77.

Утакмица у дворани „Алекдсандар Николић“ игра се у четвртак од 20.45 часова уз сво поштовање здравствених мера и без присуства публике.

The post Црвено-бели дочекују Химки (четвртак, 20.45) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment