Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Огњен Добрић улази у историју КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс данас (четвртак 11. март) играју меч 29. кола овосезонске Евролиге. У дворану „Александар Николић“ стиже тренутно последњепласирана екипа овог такмичења, московски Химки. Сигурно се мора рећи да и поред чињенице да и једни и други иза себе имају не баш репрезентативну европску сезону, може се очекивати занимљив дуел у којем се надамо да ће пулени тренера Дејана Радоњића коначно у београдском храму кошарке прекинути црни евролигашки низ. Без обзира на све наведено потпуно је јасно да ће предстојећи сусрет отати у лепом сећању једном нашем кошаркашу.

Наиме, Огњен Добрић вечерас ће одиграти јубиларни 100. европски сусрет у црвено-белом дресу и тиме ући у клупске анале пошто ће постати тек трећи кошаркаш у историји нашег клуба који је забележио троцифрен број европских мечева.

Звездин Книњанин игра своју пету узастопну сезону у црвено-белом дресу, а интересантно је напоменути да му је прилику да заигра у клубу са Малог Калемегдана у сезони 2016/17 пружио управо и актуелни тренер нашег клуба Дејан Радоњић. Свој европски деби Добрић је забележио у сезони 2016/17 када је у 4. колу Евролиге наш клуб гостовао у „Олимпиској дворани“ у Атини у сусрету који је екипа Панатинаикос Суперфудса решила у своју корист резултатом 70:59. Током сусрета Добрић није провео много времена на паркету. Одиграо је тек нешто више од два и по минута, рубрика постигнутих поена је остала празна, али је забележио један скок и једну изгубљену лопту.

У актуелној евролигашкој сезони Огњен Добрић је одиграо до сада 26 мечева и тренутно је са 205 постигнутих поена трећи стрелац Црвене звезде у овом такмичењу иза неприкосновених Џордана Лојда (391) и Корија Волдена (281). Напоменућемо само да је Огњен Добрић у претходних пет сезона за клуб са Малог Калемегдана одиграо 87 мечева у оквиру Евролиге и постигао је 506 поена, док је у оквиру Еврокупа на 12 мечева био стрелац 82 поена. Ако би гледали укупан скор у црвено-белом, Добрић је на 275 до сада одиграних мечева постигао 1.883 поена.

Као што је већ речено, Добрић ће вечерас постати тек трећи кошаркаш у историји Црвене звезде са 100 и више одиграних мечева у Евро такмичењима. Испред њега су тренутно само Бранко Лазић са 203 европска сусрета и Марко Симоновић који је стигао до бројке од 108 мечева. Портал „mojacrvenazvezda.net“ честита Огњену Добрићу на великом јубилеју и уласку у историку КК Црвена звезда мтс.

Повезане вести

1 comment

Никола мар 11, 2021 at 09:34

Браво Огњене нек ти је са срећом! Сад још јаче!

Reply

Leave a Comment