Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Звезда – Мачва): Јуријева запажања

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАЧВА 4:0

Оцене играча

Јуче смо имали прилике да крај малих екрана гледамо заостали меч 22. кола Суперлиге, где је наш тим снаге одмерио са шабачком Мачвом. Нису Звездини фудбалери имали превише потешкоћа, што показује и резултат утакмице, а један од најстаријих форумаша МЦЗ форума (по стажу) – популарни Јури, прилично се потрудио да пренесе своје утиске, односно оцене са меча. Јуријеве оцене изгледају овако:

Борјан – без оцјене. Разлика у квалитету исказала се кроз премало дешавања испред нашег гола због чега је Милан Борјан остао без оцјене на овој утакмици. Тек неколико слабих покушаја које је голман Борјановог квалитета лако ријешио.  

Гајић 8.0 – Јако добра утакмица десног бека који је због мањка дефанзивног посла показао свој офанзивни потенцијал. Намјестио је чисту шансу Николићу код 1:0, затим асистирао Павкову за 2:0, учествовао у акцији код трећег гола, доста утрчавања, продора, убацивања.. Радио оно што се очекује да ради крилни играч. 

Дегенек 6.0 – Без пуно посла, одрадио шта је било до њега, уз сачувану мрежу.

Панков 6.0 – Као и Дегенек, слаб противник им није омогућио да покажу више из свог дефанзивног арсенала. Покушавао да из последње линије покрене акције.

Родић 6.5 – Био активан у првом полувремену, лијепо пронашао Гајића центаршутом, константно висио на противничкој половини и онемогућавао противника да своју одбрану сконцентрише само на Катаија.

Петровић 6.0 – Сигурно преносио лопту до осталих везних играча, играо без ризика али и без потеза за памћење. Противник није имао снаге да изврши пресинг на њега тако да му није било тешко да игра на овакав начин.

Николић 7.0 – Као и на претходним утакмицама, недостаје завршница да би партија била потпуна. Одлично је преносио тежиште игре са једне на другу страну, сигурним пасом отварао простор, убацивао се из другог плана, али и промашио барем 2 добре шансе. Остао је до краја на терену.

Иванић 6.5 – Осјетио да на овој утакмици игру екипе носи играч са бројем 10 тако да је кориговао своју улогу и прихватио да буде помоћно особље. У пар наврата лијепо комбиновање са Катаијем. Тренер искористио прилику да га одмори у другом полувремену.

Катаи 9.0 – Играч утакмице. Био покретач наше игре и неко ко је овјерио сваку акцију нашег тима. Са лакоћом решавао ситуације 1 на 1, а као награда стигла су 2 прелијепа гола.

Бен 6.0 – Трудио се и радио за екипу али ипак остао без конкретнијег учинка. Утакмица у којој је тежиште наше игре било на лијевој страни гдје су највише времена проводили Катаи, Иванић и Николић, тако да је Бен углавном своју шансу тражио ближе Павкову и ослобађао простор за Гајићева утрчавања.

Павков 7.0 – Постигао лијеп погодак али оцјена више иде за фудбалски потез у првом полувремену када је финтом шута пропустио чувара кроз капију а затим фудбалски лијевом ногом гађао супротно рашље. Да је ушло Мића би играо за Бајерн али зато нама не би имао ко да постигне гол Милану и Ливерпулу. Борио се и покушавао да дође до ничијих лопти.

Канга (од 46. мин) 7.0 – Повезивао редове у другом полувремену и чинио колико је могао да се остатак утакмице не претвори у успаванку. Константно је тражио саиграче између противничких линија у празном простору, што му је и пошло за ногом код 4. гола када је у ћавијевски пронашао Срнића што је у наставку акције Катаи крунисао голом.

Гаврић (од 46. мин) 6.5 – Ушао са жељом да да максимум што је резултирало добрим потезима у првих 10-так минута по његовом уласку, лијеп дриблинг са десне стране и остављена лопта на тацни Николићу који није погодио. Како је вријеме пролазило, енергије је нестајало и све се више утапао у сивило које је резултат одрађивање ријешене утакмице.

Вукановић (од 46. мин) 6.5 – Као и у случају Гаврића, ушао наложен да пружи максимум, међутим са минутима је падао и његов темпо, ипак на крају испратио добру акцију саиграча и постигао гол.

Срнић (од 68. мин) 6.0 – Коректан, борбен, уписао асистенцију за Катаија.

Гобељић (од 72. мин) без оцјене – Ушао на већ готову утакмицу и остао непримјетан.

Тренер Станковић 7.5 – Побједа која се очекивала и коју је уписао. Екипа му је на терен истрчала мотивисано и газила док није ријешила утакмицу. У другом полувремену пад у игри али с обзиром на тежак период у претходних мјесец дана, то и није за замјерити. Разиграо Катаија коме су потребни минути, одморио Иванића у другом полувремену, остаје још једино жал што на оваквој утакмици нису прилику добили и неки млађи играчи.

Слободно у коментарима пишите да ли се слажете или не са Јуријевим судом, а уколико и Ви желите да се прикључите акцији „Оцене форумаша“, придружите нам се на форуму навијача Црвене звезде.

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment