Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Црвено-бели суботњи ураган

Црвено-бели ураган током данашњег дана два пута је показао сву своју разорну моћ. Од Топчидерског брда до насеља у подтамишкој области носио је све пред собом намеравајући да овај тринаести дан месеца марта остане у дугом пријатном сећању.

Током суботњег преподнева снагу стонотенисерки Црвене звезде осетила је екипа Сенте којој су се црвено-беле у потпуности реванширале за пораз у првој фази лигашког такмичења, а затим је и екипа Унирее осам сати након првог данашњег двобоја морала да положи оружје и то у месту у којем је аустријски маршал Франческо 1724. године поставио брану даљем продору турског јарма ка северу Европе, Уздину.

И поред чињенице да су наше даме у претходном периоду морале да се суоче са оним најподмуклијим противником оличеним у вирусу COVID-19, да готово пуне три недеље нису биле у тренажном процесу и да на терен поврх свега излазе са императивом победе, црвено-беле су у дворани на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ оствариле можда и најзначајнији тријумф у актуелној сезони. У дану који је претходнио данашњем, капитенка наше екипе Неда Кандић је у разговору за наш портал истакла да сви у клубу имају велики мотив и велику жељу да се реванширају екипи Сенте за недавни пораз и све што су желеле црвено-беле су и оствариле.

СТК Црвена звезда : СТК Сента 4:2

Дуел две екипе отворен је дуелом Марије Стајић и Ализ Гомбош. Сигурно најбоља црвено-бела стонотенисерка у првој фази суперлигашког такмичења Марија Стајић савладала је супарницу са максималних 3:0 чиме је екипа добила додатни ветар у леђа. У другом сусрету млада Душица Тодоровић пружила је достојан отпор искуснијој Ализ Ђурчик, али је играчица Сенте поравнала на 1:1.

У одлучујућим тренуцима сусрета на сцену је ступила већ поменута капитенка Неда Кандић. Она је прво савладала Ксениу Вереб резултатом 3:1 у сетовима, а након што је Марија Стајић поражена од Ализ Ђурчик, капитенка наше екипе је у три сета и свега 12 изгубљених поена савладала Елеонору Вернер чиме су врата тријумфа већ тада одшкринута. Одлучијући четврти поен нашим дамама донела је Душица Тодоровић која је након велике борбе савладала Ксениу Вереб и славље је могло да почне…

– Појединачни резултати:
М. Стајић – А. Гомбош 3:0 (11:6, 11:6, 11:2)
Д. Тодоровић – А. Ђурчик 1:3 (9:11, 7:11, 11:8, 5:11)
Н. Кандић – К. Вереб 3:1 (12:10, 11:4, 4:11, 11:4)
М. Стајић – А. Ђурчик 0:3 (8:11, 12:14, 10:12)
Н. Кандић – Е. Вернер 3:0 (11:7, 11:3, 11:2)
Д. Тодоровић – К. Вереб 3:0 (11:5, 12:10, 12:10)

…времена за славље није било. Након краћег одмора наше стонотенисерке и тренер Иван Такач кренули су пут Уздина где их је очекивао дуел са екипом Унирее. Екипа Унирее не зна за тријумф у актуленој сезони, али нико у црвено-белом тиму није смео да помисли да ће ово гостовање бити лагано, посебно ако се узме у обзир сигуран умор услед тешког преподневног сусрета, али и емотивног пражњења до којег је свакако дошло након веома важне победе.

СТК Униреа Уздин : СТК Црвена звезда 1:4

И овога пута Марија Стајић је отворила меч максималним тријумфом 3:0 против Александре Тамаш. Да овај сусрет неће бити пуко отаљавање посла показао је дуел у којем су се састале Миња Владимиров и Данијела Босика. Након велике борбе домаћа стонотенисерка је остварила тријумф резултатом 3:2 у сетовима чиме је резултат поравна на 1:1. Ипак, у наставку Неда Кандић остварује тријумф против Данијеле Вукшић, Миња Владимиров побеђује Александру Тамаш, а „тачку на И“ ставља Марија Стајић која је била боља од Данијеле Вукшић. Сва три последња дуела Звездине стонотенисерке су решиле максималним резултатом 3:0.

– Појединачни резултати:
А. Тамаш – М. Стајић 0:3 (6:11, 3:11, 4:11)
Д. Босика – М. Владимиров 3:2 (12:10, 6:11, 11:8, 6:11, 11:7)
Д. Вукшић – Н. Кандић 0:3 (3:11, 8:11, 3:11)
А. Тамаш – М. Владимиров 0:3 (9:11, 6:11, 3:11)
Д. Вукшић – М. Стајић 0:3 (4:11, 5:11, 8:11)

Након ове изузетно динамичне, али и успешне суботе 13. марта, црвено-беле стонотенисерке на свом конту имају пет тријумфа и девет неуспеха. Иако је до краја шампионата остало још много да се игра, чини се да је већ сада примарни циљ у актуелној сезони остварен и да екипа више неће морати да стрепи за опстанак у елитном рангу. Шта више, наше девојке би до краја плеј-аута могле да размишљају и да се боре за неку позицију више у оквиру групе Супер лиге Србије чији је примарни циљ опстанак.

Нови изазов и нову прилику за доказивање наше даме ће имати већ у среду 17. марта када ће у дворани на западној трибини нашег највећег стадиона гостовати вероватно најбоља екипа плеј-аута, новосадска НС 2011, али предаје свакако нема, јер је ова екипа Звездиних девојака већ показала да се свакоме може супроставити.

Повезане вести

Leave a Comment