Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Панков доминантан у дуелима

У заосталом 22. колу Суперлиге Србије Црвена звезда је на свом стадиону савладала екипу Мачве са 4:0. Црвено-бели су имали одличне статистичке параметре, а један од оних који се посебно истакао на овом мечу је Радован Панков.

Штопер црвено-белих је према статистичкој платформи ИнСтат, био један од најбољих играча у утакмици коју је екипа Црвене звезде одиграла против гостију из Шапца. Дефанзивац нашег тима је забележио одличан наступ на овом мечу, што показују многи статистички параметри, попут податка да је добио 11 од 14 дуела, што представља 79 посто успешности.

Да је Панков био на висини задатка говори чињеница да је дефанзивац из Новог Сада имао чак 13 одузетих лопти, од чега три на половини противника. Такође чак пет пута је пресекао додавања фудбалера Мачве, те је био нерешива енигма за нашег противника. У дуел игри штопер црвено-белих је био сјајан о чему говоре подаци да је четири од пет ваздушних дуела припало нашем играчу, а такође је имао десет од 13 добијених дуела у дефанзиви, што износи одличних 77 посто.

Сјајне параметре Радован Панков је забележио и у прецизности додавања, што потврђује чињеницу да екипа Дејана Станковића игра сјајно када се говори о овом сегменту. Према статистичкој платформи ИнСтат, дефанзивац нашег тима је на овој утакмици имао 99 од 104 успешних додавања, што је феноменалних 95 посто. Чак 80 успешних пасова је упућено офанзивном делу екипе, који је захваљујући томе успешно нападао гол противника. Стопроцентан учинак је имао штопер Црвене звезде, када се говори о додавањима у последњој трећини терена гостију, невероватних 15 од 15.

Што се тиче офанзивног аспекта, мало је недостајало да Панков постигне погодак на сусрету који је наш тим играо против Мачве у заосталом 22. колу Суперлиге Србије. На самом почетку утакмице, Бен је центрирао са леве стране, а најбољи у скоку је био управо дефанзивац из Новог Сада. Он је сјајно упутио ударац главом, али је лопта завршила поред десне стативе.

После овог сусрета, стадион „Рајко Митић“ је још једном оправдао епитет неосвојиве тврђаве, што потврђује чињеница да је одбрана Црвене звезде остала несавладана и тако наставила да буде непробојан бедем за своје противнике.

The post Панков доминантан у дуелима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment