Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Вождовац

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16:05 гостују Вождовцу на ,,Крову” у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходном мечу убедљиво савладали на стадиону ,,Рајко Митић” екипу Мачве са 4:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 28 утакмица против екипе Вождовца, а имамо и одличан скор. Укупно 23 победе од првог одиграног меча 22. фебруара 1950. године у којем смо тријумфовали резултатом 6:0. Једном смо одиграли нерешено, док су четири пута „Змајеви“ тријумфовали, уз гол разлику 78:21 у корист Црвене звезде. Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили десет победа и четири пораза.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић, у осмом колу овосезонске Суперлиге Србије први пут се састао са “Змајевима” и остваро тријумф резултатом 6:0. За Црвену звезду тада су голове постигли Милан Павков, Мирко Иванић, Вељко Николић, Жељко Гаврић, а Дијего Фалћинели је “тресао” мрежу два пута.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 27. кола, између Вождовца и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16:05. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 74 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 24 победе и два ремија, уз гол разлику 70:10. Последњу утакмицу у шампионату одиграли су на нашем стадиону ,,Рајко Митић” против Мачве из Шапца, и убедљиво су славили у том дуелу са 4:0.

Вождовац се налази на 11. месту са 33 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су девет победа уз шест ремија и 11 пораза уз гол разлику 37:40. Последњи меч у Суперлиги Србије одиграли су против Металца из Горњег Милановца у гостима, а утакмица је завршена победом Металца резултатом 2:1.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је искусни чувар мреже Милоје Прековић. Бековски тандем чине бивши играч Црвене звезде Стефан Хајдин и репрезентативац Литваније Јустас Ласицкас. На позицији стопера најредовнији су Александар Богдановић и Марко Гајић. Кључеви везног реда су млади Един Ајдиновић који је поникао у Црвеној звезди, Стефан Пуртић и капитен Јован Нишић, који је и најбољи стрелац екипе са пет погодака. По крилима играју момак рођен 2003. године Лука Цветићанин и повратник Лазар Арсић који се ове зиме стигао из Сеула. У врху напада је Драган Стоисављевић такође играч рођен 2003. године, он је прошле сезоне дебитовао баш против црвено-белих. Ове сезоне постигао је три гола на десет утакмица. Ту су и искусни Александар Станисављевић који је дошао из редова казастанског Каисара и Немања Милојевић син бившег стратега Црвене звезде Владана Милојевића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 27. кола Суперлиге Србије између Вождовца и Црвене звезде биће Драган Чоловић. Поред аут линија помагаће му Милан Пашајлић и Марко Димитријевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

– 16:00 Чукарички – Раднички Ниш 0:0 (0:0)

Недеља:

– 13:00 Инђија – Нови Пазар 1:0 (0:0)

– 13:00 Јавор – Рад 1:1 (0:1)

– 13:00 Младост – Металац 1:1 (1:1)

– 13:00 Напредак – Бачка 2:1 (1:0)

Понедељак:

– 14:00 Пролетер – Спартак Суботица

– 14:00 Радник – Војводина

– 14:00 ТСЦ Бачка Топола – Мачва

– 18:10 Партизан – Златибор Чајетина

The post У сусрет противнику – Вождовац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment