Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Нова победа Црвене звезде над Партизаном

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у утакмици 21 кола АБА лиге јтд резултатом 73-64 (15-14, 26-20, 16-16, 16-14).

Утакмица је одиграна у дворани „Александар Николић“ без присуства публике и уз поштовање свих здравствених протокола, а најефикаснији код црвено-белих био је Дуоп Рит са 15 поена и 7 скокова.

Ово је била 15. победа кошаркаша Црвене звезде, уз само два пораза, и на некомплетној табели регионалној такмичења, црвено-бели имају тренутно најмање пораза.

Меч у Београду није донео велику неизвесност осим у првој четвртини у којој се играло кош за кош, али већ на старту друге црвено-бели су серијом 7-0 преузели контролу у утакмици, и у једном тренутку ношени добром игром Волдена, Давидовца, Добрића и Лојда повели са великих 35-19.

Међутим, друга половина те четвртине протекла је у знаку људи који нису играли ту утакмицу, већ су је судили. Бројна слободна бацања, прегледавања снимака и паузе обележиле су тај део утакмице у коме је вечерашњи противник из бројних слободних бацања успео да преполови ту предност до полувремена у коме је било 41-34.

Друго полувреме отворено је мини серијом кошаркаша Партизана од 4-0, али су црвено-бели брзо одговорили и поново се ушло у ритам „кош за кош“ до краја деонице која је завршена резултатом 16-16 (57-50).

У последњој деоници Црвена звезда је поново дуплирала предност и рутински привела меч крају за трећу овосезонску победу над екипом Партизана.

Црвена звезда: Хол, Волден 12, Лојд 10 (6ас, 4ск), Ускоковић 2, Давидовац 14, Рит 15 (7ск), Раданов 3, Добрић 10, Симоновић, Јагодић Куриџа 3, Кузмић, Ноко 4.

Дејан Радоњић, тренер КК Црвена звезда мтс

Оно што је било најбитније јесте да се добије меч. Осим велике важности дербија, победа нам је носила шансу више за пласман у плеј-оф. У наредним утакмицама следи борба за што бољи пласман у лигашком делу. Ми смо у ритму у каквом јесмо, пуно је ту ствари које су се дешавале. Одиграли смо јако добро такмичарски, онако како желимо. Наравно, било је и грешака, али генерално задовољан сам оним што смо пружили и што смо добили меч” рекао је тренер црвено-белих и додао: “Радује нас повратак играча који су били одсутни у деликатном делу сезоне и то због болести што је захтевало опрез код њиховог враћања у такмичарски ритам. Свежина која је била присутна донела је нешто што нам је било потребно. Трудимо се да распоред који имамо сагледамо на најбољи могући начин. Сада нас чекају још три утакмице у седам дана, што даје јако мали простор за неки тимски рад, тренинг и опоравак. Надам се само да проблематике коју смо имали више неће бити и да ћемо у завршницу сезоне ући у форми која задовољава наше норме”, закључио је Дејан Радоњић.

Екипа Црвене звезде ће на терен већ за мање од 48 часова пошто је већ у уторак од 18 сати очекује заостала утакмица са Цибоном у Београду.

Текст преузет са сајта СД Црвена звезда

Повезане вести

15 comments

Aleksandar 89 мар 15, 2021 at 17:16

Kako smo juce mi odigrali odlicno a oni ocajno da nije bilo pomoci sudije ono gledanje i sva ona slobodna bacanja bilo bi +30 za nas sigurno.

Reply
MILOS RANKOVIC мар 15, 2021 at 10:02

Jeli brate ja sto god napisem ti neces da objavis sta je problem delijo

Reply
MILOS RANKOVIC мар 15, 2021 at 10:01

Slazem se sa vecinim ovde trebalo je ove probusiti sa 30 razlike.nemize Radonja u trecoj cetvrtini pet minuta bez kosa a u ekipi Uskokovic.Kuzmic.Radanov.Simonivic pa ko da postigne kos.mislim da je Radonja sinoc bio los.razumem cuvas igrace.ali ovu bagru mora da se gazi.sudjenje skandal.on u jednom faulu svira obican faul.namernu.cetri bacanja.vi lopovi morate da shvatite proce korona a mi cemo se vratite na tribine jaci i ludji nego ikad.sve vase kradje pukle.peteku.dva javora.i ostali pamtimo.jos onaj crnogorac od sinoc bio najposteniji.idemo Zvezdo dalje u utorak opusteno pa u petak polako i u nedelju da zgazimo ove milove.pozdrav za ceo Niksic

Reply
Никола мар 15, 2021 at 09:48

БРАВО ЗВЕЗДО! Победа без проблема и поред катастрофалног суђења она три идиота! Подршка играчима, тренеру и свима у клубу!

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 15, 2021 at 00:40

ISPRAVITE NASLOV,NEDOSTAJE REČ NAD.

Reply
Vladimir мар 15, 2021 at 07:37

Хвала на сугестији. Грешка је исправљена.

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 15, 2021 at 14:04

NEMA NA ČEMU,POZDRAV.

Reply
dusan мар 14, 2021 at 23:48

ostaviti voldena, davidovca, dobrica i rita. sve ostalo remont. ovaj mali uskokovic je najbolje sto mozemo da napravimo? pa njemu krilni centar na prenosenju uzima loptu i kuca. simonovicu, kako te nije sramota da ulazis u igru? kazi, brate, ne mogu, vidi na sta licim. nikola jankovic pravi magarce od nokoa i kuridze. radanov strahota. kuzmic bez komentara. lojd je katastrofalan. spor. sut ne ide. uzasno. na pocetku sezone sam se ovde svadjao sa nekim strucnjakom oko lengstona hola koga smo doveli iz prometeasa. samo da mi se sada javi. uzasan basket igramo. na kraju, gde je covic? kako se dozvoljava ovo bezdusno otimanje? cetiri bacanja i lopta sa strane? j*bo vas bokan. ovde cestitate pobedu u niksicu? milo ima 40% posle svega. bokan divlja aba ligom. otvorite oci. covicu, pojavi se!

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 14, 2021 at 23:59

JEL TREBA TEBE DA PITAM GDE ĆU I KOME DA ČESTITAM POBEDU NAD FAŠISTIČKIM ,ANTISRPSKIM REŽIMOM POTURICE I ŠIPTARA MILJAIMA ĐUKAJA ? PORAŽEN JE I POSLAT U PROŠLOST ,TIH 40 % SU IZDAJNICI SRPSTVA I PRAVOSLAVLJA ,NARKO-DILERI,UBICE,ŠLJAM,POKRADENI I KUPLJENI GLASOVI SIROTINJE KOJA JE DOVEDENA NA IVICU EGZISTENCIJE ITD .

Reply
dusan мар 15, 2021 at 00:08

smanji taj kaps lok. ne deri se. to nije bila tema. ne znam gde si se nasao da li mene nesto da pitas ili ne.

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 15, 2021 at 00:11

PALI BRE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 14, 2021 at 23:34

USKOKOVIĆ,RADANOV,KUZMIĆ=NIKOLIĆ,PETROVIĆ,GOBELJIĆ…SKUPA SVI JEDNA BUKVA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 14, 2021 at 23:33

DRAGO MI JE ZA POBEDU NAD GLODARIMA I POBEDU POSVECUJEM SRPSKOM NIKŠIĆU

Reply
Nenad Popovic мар 14, 2021 at 23:26

Nesto se nije primetilo odsustvo Lazica, ali se zato vidi da nemamo kontinuitet u igri. Raspalog Partizana je trebalo razbiti i poniziti, ali sa kim? Sa Kuzmicem, Simonovicem, jadnim Kuridzom.. Kakav god da je, Simanicu je trebalo dati sansu, jer je od ovih puno bolji. Za sledecu sezonu treba ozbiljno renovirati ekipu. Obradovic nas je upropastio, ni bolji trener od Radonjica ne bi mogao nista sa ovakvom ekipom. Daj Bože, da uspemo u Aba ligi. Tekma u Podgorici ce sve odlučivati, ako se pobedi, bićemo prvi, pa posle ako se i izgubi jedna utakmica od Cedevite, nista strašno. Pozdrav svim pravim Zvezdašima!

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 14, 2021 at 23:19

VALJDA JE SVIMA JASNO MI NEMAMO TRENERA. DA JE BILO KO VODIO ZVEZDU UMESTO OVOG KLOVNA VEČERAS SMO MORALI DA RAZBIJEMO TUĐMANOVU SEKTU 20-30 POENA RAZLIKE . UMESTO TOGA IGRA BEZ PLANA ,NERVOZA,SRLJANJE,BEKOVI KOJI NE ŠUTIRAJU ALI ZATO RIT ŠUTIRA 6-7 TROJKI ? OVI MUČENICI BEZ CENTARA , UMESTO DA IH STALNOM ROTACIJOM LOMIMO MI ULAZIMO U KONFLIKTE,NERVOZU.NA STRANU SRAMNO SUĐENJE ,UKRALI SU NAM ŠIPTOGORAC I SLOVENAC 20 POENA , DESETAK OČIGLEDNIH FAULOVA NISU SVIRALI. ZAR NIKO U ZVEZDI NE VIDI DA JE KUZMIĆ POTPUNO NEUPOTREBLJIV,JEDNU LOPTU NE MOŽE DA UHVATI,SPOR,TROM,KAO DA NIKADA NIJE IGRAO KOŠARKU,UŽAS. ZAR NIKO NE VIDI DA RADANOV APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA,KO NJEGA DRŽI U ZVEZDI DA MI JE ZNATI. ZAR NIKO U ZVEZDI NE VIDI DA USKOKOVIĆ NE MOŽE DA IGRA U ZVEZDI ? ZAR NIKO U ZVEZDI NE VIDI DA JAGODIĆ-KURIDŽA I HOL NE ZASLUŽUJU ZVEZDIN DRES ? SVE RAZUMEM,KRIZU,KORONU,BESPARICU ITD ALI OVO JE ZA SVAKU KRITIKU . MI ĆEMO VEROVATNO OSVOJITI ABA LIGU JER I OVAKVI KAKVI SMO JAČI SMO OD SVIH,ALI SA OVIM IGRAČIMA NEMAMO NIKAKVU ŠANSU ZA NAPREDAK I ČEKAJU NAS NOVA BLAMIRANJA U EVROPI.POSEBAN POZDRAV BRATU IVANU IZ SLOBODARSKOG NIKŠIĆA,ČESTITKE NA POBEDI NAD FAŠISTIČKIM REŽIMOM SRAMNOG IZDAJNIKA MILJAIMA ĐUKAJA .

Reply

Leave a Comment