Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИсторијаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бен најефикаснији странац у историји

Ел Фарду Бен је одиграо још једну феноменалну партију у црвено-белом дресу и уписао се у стрелце на утакмици против Вождовца, што је био укупно 61. погодак у свим такмичењима за нашег крилног нападача, а тиме је постао најбољи страни стрелац у историји Црвене звезде.

Од првог тренутка када је дошао у Црвену звезду, Ел Фарду Бен је и више него константан и један од главних шрафова екипе. Својим головима и асистенцијама доприносио је добрим резултатима нашег клуба. Незамењив је био како код Владана Милојевића, тако и код Дејана Станковића. Убрзо је постао један од најцењенијих странаца у Звездиној историји. Не само због голова и асистенција, већ и због огромне борбе на терену. Тако је било и вечерас када је покренуо Црвену звезду у преокрету против Вождовца и допринео томе да наставимо победнички низ из првенства. Поготком у 30. минуту, стигао је до броја 61, чиме је престигао  Ричмонда Боаћија на вечној листи најбољег страног стрелца у Звездином дресу.

Поносан сам на досадашњи учинак у црвено-белом дресу. Надам се да ћу увећати број постигнутих погодака у наредном периоду. Наравно, најбитније је да екипа побеђује, али јасно је да волим да се уписујем у стрелце и да ћу настојати да на тај начин и у будућности доприносим тиму – рекао је Бен поводом рекорда.

Био је немилосрдан према ривалима у домаћем првенству, али и у европским такмичењима, па се малтене на свим битнијим утакмицама уписивао у стрелце у дресу Црвене звезде. Погађао је против Милана, Наполија, Слована, вечитог ривала, а навијачи ће посебно памтити два гола која је нападач са Комора постигао против Салцбурга у мечу после ког је наш тим обезбедио пласман у групну фазу Лиге шампиона. Интересантно је да је Бен у тим квалификацијама свим противницима постигао поготке.

БЕНОВА СТАТИСТИКА У ЗВЕЗДИ:

УТАКМИЦЕ: 120

ГОЛОВИ: 61

АСИСТЕНЦИЈЕ: 32

The post Бен најефикаснији странац у историји appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Gogi мар 16, 2021 at 15:28

Kako se poken*ao u usta onim grobarskim pacenicima sto ga na svakoj vesti o nasem FK na sajtu sportskog Zurnala nazivaju kapitalcem, neznalicom itd. Nabija im Ben komplekse samo takve 🙂

Reply
Aleksandar 89 мар 16, 2021 at 00:40

Muhamed Nuhad El Fradu Ben Svaka Cast Dozivoti Ugovor!!!!

Reply

Leave a Comment