Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Вождовац – Звезда): Кад Афри оцењује, један Африканац обара рекорд

Вождовац – Црвена звезда 1:4

Оцене играча

Црвена звезда је лако изашла на крај са Вождовцем у 27. колу Суперлиге, о чему сте могли да читате на нашем порталу.

Пратећи бриљантну партију нашег тима, у истом духу је и наш Афри одговорио изазову оцењивања играча након утакмице. Симболично, играч афричког порекла у нашем дресу, Ел Фарду Бен, баш је данас оборио рекорд по броју постигнутих голова једног страног играча у Црвеној звезди.

Прецизно и течно, попут игре црвено-белих, Београђанин са дугим стажом на МЦЗ форуму на следећи начин је оценио играче, појединачно:

Борјан 6 – Чини се да је био немоћан код гола домаћина. Осим тога, није имао превише посла, сем оног рискантног излетања у првом полувремену, срећом без последица.

Гајић 7 – Дошао је тихо и стрпљиво чекао шансу. Сада прети да постане један од најбољих бекова у последњих неколико година. Као школарац који прво заврши домаћи да би се препустио слободним активностима, тако и Гајић прво отклони опасност на својој половини терена а после постаје важна опција у нападу. Данас један одличан ударац у првом полувремену, па интелигентан лоб пас ка Бену за идеалну шансу, и онда асистенција Гаврићу код трећег поготка. Радује и то што показује континуитет.

Милуновић 6 – Данас слабија партија можда и најбољег Звездиног штопера. Дозволио је да га Стоисављевић извуче ван 16 метара а потом му се ушуњао иза леђа код поготка.

Панков 6,5 – Данас бољи део тандема.

Родић 6,5 – Делује да му највише годи повратак Катаија! Полусезону је почео лоше, против Милана је било уочљиво да је незаинтересован, анемичан. Данас можда и најбоља партија овог пролећа. Константно је висио на половини домаћина, доста се понављао, имао је гомилу убачених лопти у 16 метара Вождовчана. Није можда била идеална партија, али радује говор тела и промена у приступу.

Петровић 6 – Блед утисак уз неколико кардиналних грешака на средини терена које му полако постају трејдмарк сваку утакмицу.

Канга 7 – Без гола, без асистенције, али Звездин Габонац даје тон у игри нашег тима. Почео је утакмицу слабије, у првом полувремену је имао један траљав ударац левом ногом, потом једну шансу после корнера где је оклевао и био изблокиран. У наставку је оправдао статус најкреативнијег везисте у тиму, делио је лопте као руком, константно тражио рупу у одбрани и простор да упути квалитетан пас.

Гаврић 7,5 – Деловало је да ће ово бити још једна бледа партија Звездиног бонуса. Играње на десној страни му онемогућава да покаже дриблерске способности и да се намешта на јачу десну ногу. Али онда врхунска асистенција за преокрет, потом погодак где је показао одличне техничке могућности код пријема лопте из окрета а потом и код ударца. Имао још једну шансу да постигне погодак, али је погодио стативу. Овом тиму би много значило да он покаже напредак и континуитет.

Катаи 8 – Маестро! Иако је имао „само“ једну асистенцију, био је убедљиво најбољи на терену. Када је у форми, једноставно је класа изнад целе лиге.

Иванић 7 – Од повратка Катаија у тим, Мирко није играч који пречесто игра са лоптом у ногама и на коме ће бити фокус одбране. Али данас је демонстрирао какав је играч из другог плана и да има јако добар осећај за простор. Још један гол на његов конто.

Бен 7 – Даме и господо, најбољи стрелац међу странцима у историји Црвене Звезде! Често га нема у игри, али кад су најважнији сегменти фудбалске игре у питању, голови и асистенције – ту је неприкосновен. И данас је показао колико је сналажљив у 16 метара и искористио Катаијев центаршут. Замењен већ на полувремену.

Вукановић 6,5 – Оцена више због поготка, и због оног солидног покушаја када је лопта отишла у корнер.Али утакмица где је имао гомилу неинтелигентних и технички лоше изведених потеза. Почев од оне сјајне асистенције Канге где је имао доста простора и времена а на крају није ни упутио ударац на гол.

Николић 6 – Без конкретног учинка.

Дегенек 6 – Такође без конкретног учинка, од његовог уласка Вождовац и није имао пуно напада ни покушаја.

Срнић 6 – Имао је онај један солидан покушај када га је Канга сјајно избацио пасом. Осим тога, не превише присутан у игри.

Фалћинели – – Недовољно времена провео на терену за конкретну оцену.

Станковић 7,5 – Нема се шта пуно рећи ни замерити. Звезда игра одлично, допадљиво, не задовољава се тренутним резултатом ма какав био. Играчи су ментално и физички на високом нивоу. Станковић је оформио тим који је пун технички поткованих играча и фудбалских зналаца. Видећемо да ли ће и колико унапредити игру Бакајоко и пре свега Фалко  приликом повратка на терен. Свакако ће највећи изазов до краја сезоне бити дерби и повратак дупле круне, ствари које сви звездаши жељно ишчекују. Чини се да је ово „та“ сезона.

Портал „Моја Црвена звезда“ се захваљује Африју на оценама и детаљном опису, а ми ћемо и након наредног меча наставити акцију „Оцене форумаша“. Да бисте се нашли у конкуренцији за оцењивање, приступуте нашем форуму – http://forum.mojacrvenazvezda.net/.

Повезане вести

Leave a Comment