Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Црвено-бели тријумфовали у Москви

У првом сусрету четвртфинала ЛЕН Еврокупа ватерполисти Црвене звезде гостовали су у Москви екипи Динама. И поред чињенице да је домаћин барем на папиру био фаворит, црвено-бели су фантастичном игром стигли до тријумфа и пред реванш меч који ће се одиграти на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ имају велику прилику да остваре фантастичан резултат на међународној сцени и пласирају се у полуфинале еминентног такмичења.

ВПК Динамо Москва – БВК Црвена звезда 8:11 (3:4, 2:4, 1:1, 2:2)

Пулени тренера Алекандра Филиповића одлично су ушли у сусрет. Головима Гаврила Суботића и Ивана Басаре црвено-бели су до половине прве четвртине имали предност. Домаћин ипак успева да збије редове и за два минута преко Романа Усова и Никите Екомазова успене да преокрене резултат и стигне до прве, а уједно и једине резултатске предности током сусрета. До краја прве четвртине наши ватерполисти успевају да преокрену резултат и на први одмор оду са предношћу – 3:4.

Већ половином друге четвртине могао се наслутити победник овог сусрета. Црвено-бели су за мање од три минута игре постигли исто толико голова, док су са друге стране Московљани само једном затресли мрежу нашег клуба, па су ватерполисти Црвене звезде стигли до три гола предности. У стрелце су се у том периоду уписали Вељко Танкосић, Милош Вукићевић и Марко Радовић. До полувремена голове су постигли Алексеј Бугајчук за Московљане и Вук Милојевић за нашу екипу – 5:8.

Равноправна игра виђена је у трећем периоду. Домаћин је након прекршаја Вељка Танкосића из казненог ударца преко Алексеја Бугајчука смањио резултат, али је у финишу овог периода игре својим новим поготком Гаврил Суботић вратио три гола предности на конту наше екипе – 6:9.

И последња четвртина започела је поготком руске екипе. Иља Шејн је смањио резултат на 7:9, али када су Вељко Танкосић и Гаврил Суботић са два везана гола донели четири гола предности црвено-белима било је јасно да је питае победника решено. До краја меча Бугајчук је само смањио резултат па се на београдски реванш одлази резултатом 8:11.

Базен: Водњи стадион „Динамо“
Судије: Божо Ђурашковић (Црна Гора), Матан Шварц (Израел)
ВПК Динамо Москва: Н. Максимов, К. Јакхаја, И. Шејн 2, Р. Усов 1, А. Бугајчук 3, А. Балакирев, К. Рустамов, П. Кузменков, И. Васиљев 1, Н. Екомазов 1, Е. Васиљев, Л. Магомаев, В. Чувилев. Тренер: Сергеј Вороњин
БВК Црвена звезда: В. Мишовић, В. Танкосић 2, П. Касум, Д. Марковић, Г. Суботић 4, В. Милојевић 2, Л. Вићковић, И. Басара 1, М. Вукићевић 1, Д. Тртовић, П. Смиљевић, М. Радовић 1, Д. Алексић. Тренер: Александар Филиповић

– ЛЕН Еврокуп, четвртфинале – 1. утакмица:
ВПК Динамо Москва (РУС) – БВК Црвена звезда Београд (СРБ) 8:11
КВК Раднички Крагујевац (СРБ) – Солнок Дожа СЦ (МАЂ) 12:14
ХАВК Младост Загреб (ХРВ) – НЦ Вуљагмени (ГРЧ) 11:10
ОСЦ Будимпешта (МАЂ) – ЦН Сабадељ (ШПА) 17:11

Повезане вести

2 comments

Aleksandar 89 мар 18, 2021 at 00:55

Bravo vaterpolisti Crvene Zvezde samo tako nastavite mozda Trofej Evro Kupa bude nas ove godine!!!

Reply
Звездаш мар 17, 2021 at 21:58

Браво момци!

Reply

Leave a Comment