Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Након тријумфа у Атини, нови изазов у Подгорици

Кошаркаши Црвене звезде нису имали ни мало времена да анализирају утакмицу и велику победу у Атини која је извојевана над екипом Панатинаикоса. Још мање да се одморе пред нови изазов…

Већ наредно јутро након славља у „ОАКА Арени“ црвено-бели су отпутовали за Подгорицу где их већ у недељу очекује нова врло тешка утакмица и дерби 22. кола АБА лиге са екипом Будућности ВОЛИ.

Меч у дворани „Морача“ без присуства публике игра се у недељу од 20 сати. За разлику од црвено-белих, који су у Подгорицу стигли у суботу у раним поподневним часовима право из Атине, тим Будућности припрема се од среде за овај меч.

Ово ће бити 46. дуел у регионалном такмичењу, а црвено-бели имају предност од 23-22 у победама.

Меч пред који тренер Дејан Радоњић указује на велики квалитет екипе Будућности, али и чињеницу да је екипа Црвене звезде одиграла у петак увече изузетно тешку утакмицу у Грчкој:

Играћемо у Подгорици четврти меч за само 7 дана, почев од вечитог дербија прошле недеље, преко Цибоне и Панатинаикоса у Атини. Сада нас очекује Будућност, екипа која је добро формирана од домаћих играча који су ту у континуитету, имају и квалитет и искуство играња евролигашких утакмица. То је тим који предводи Никола Ивановић који је можда и најбољи плеј АБА лиге, Џастин Кобс који је такодје ту, је већ староседелац. Мелвин Еџим је показао изузетно висок квалитет током ове сезоне, Рид који је донео огромну чврстину у рекету и донео баланс измедју спољне и унитрашње игре. Никако се не смеју заборавити Данило Николић који на позицији 4 доноси додатни квалитет и тактичке могућности за свој тим, па наравно и Апић и Лука Митровић. Због свега наведеног, свесни смо да нас очекује тежак меч, али прво водећи рачуна о томе да се одморимо колико је то могуће од утакмице у Атини, видимо у ком саставу ћемо наступити и коначно припремимо меч у Морачи“ изјавио је пред недељну утакмицу тренер црвено-белих и додао: „ Екипа Будућности има победу у Београду као велики залог, играју врло константно у АБА лиги, а сигурно да им је јако значајно и учешће у Еврокупу где имају изузетну прилику да се домогну и саме завршнице тог такмичења. Добро балансирана екипа са великим искуством домаћих играча и додатно ојачана квалитетним странцима – рекао је Радоњић.

Један од играча који су одиграли највећи број мечева са екипом Будућности је капитен Бранко Лазић који се враћа у састав након два меча суспензије:

Добро познајемо екипу Будућности, и управо због тога знамо да нас чека тешка и захтевна утакмица. Нећемо имати баш превише времена да се одморимо за овај меч, али ћемо дати све да се припремимо најбоље што можемо. Очекује нас добра, уиграна и искусна екипа, која игра одлично ове сезоне, уосталом то показују и резултати у оба такмичења. Имају дугачку клупу, имају добар баланс спољних играча и играча који играју у рекету, домаћи играчи су јако дуго заједно и све то је добро уклопљено са новопридошлим играчима Еџимом, Ридом, Апићем, Митровићем, Дела Валеом…На нама је да одиграмо најбоље што можемо почев од наше одбране – рекао је капитен Црвене звезде Бранко Лазић.

Утакмицом у Подгорици, црвено-бели само настављају низ тешких утакмица на који се надовезује гостовање екипи ЦСКА у Москви. Тај меч на програму је већ у четвртак од 18 часова.

The post Након тријумфа у Атини, нови изазов у Подгорици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

MILOS RANKOVIC мар 22, 2021 at 00:38

MA KRVAVI OVAJ SAJT JE TESKI KRS,VODE GA NEPISMENI LJUDI,KAD PRICAM PROTIV MILA NIKAD SKORO NEOBLJAVE,MORAMO DA VIDIMO DA NAPRAVIMO SAJT,SUTRA CU DA VIDIM SA JEDNIM DRUGOM STA MOZE DA URADI ON SE BAVI SA TIM PROGRAMIMA,JA BLAGE VEZE NEMAM OKO TOGA,DA MOZE SVAKO DA KAZE STA GA BOLI,STA JE DOBRO SVE A NE OVAKO

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 22, 2021 at 00:57

JA SE SLAZEM..DA SVAKO KAZE STA MISLI I SVAKI KOMENTAR SAMO DA NEMA PRETNJI UBISTVA I NASILJA..A SVAKA DRUGA REČ UVREDE DA SE KAZE PA KOME SE SVIDJA SVIDJA..MENI MOŽE SVAKO SVASTA DA KAZE SAMO NE FAMILIJA I NASILJE

Reply
MILOS RANKOVIC мар 21, 2021 at 22:20

TREBA BRE DA VIDIMO DA NAM NEKO NAPRAVI PRAVI SAJT ZA ZVEZDINE NAVIJACE,MI KOJI STALNO PISEMO PLATIMO NEKOM PROGRAMERU TO NIJE SKUPO,A NE DA SE OVI SA OVOG SAJTA SETE DA OBJAVE NESTO O UTAKMICI

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 21, 2021 at 23:45

BRATE KAD SLUČAJNO POBEDIMO NEKE KAMIKAZE IZADJE IZVEŠTAJ PRE NEGO STO SUDIJA SVIRA KRAJ..A KAD RIKNEMO TEK SUTRA DAN

Reply
dusan мар 21, 2021 at 22:05

neverovatno je da najvazniju utakmicu igramo manje od 48 sati nakon utakmice evrolige, da ne moze da se pomeri ni jedan dan. sudije su odradile super posao u prvoj cetvrtini kada smo imali sto faulova. neverovatno je, medjutim, da mi ne mozemo da pogodimo zicere, da lojd ubaci 4 poena. ne moze se popraviti deficit koji imamo sa antikosarkasima lazicem, simonovicem, kuzmicem, holom, radanovim i nokom. radonjicu svaka cast na tome sta izvlaci iz ovog tima. mislim da nije realno da se uzme aba liga. ali nadam se da gresim.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 21, 2021 at 23:47

BRATE TI SI NABROJAO SKORO SVE IGRAČE DA NISU ZA ZVEZDU..PA KAKO ONDA MISLIS DA POBEDJUJEMO..JA KAD SAM PISAO JOS JESENAS DA SMO NAJLOŠIJI TIM OD OSNOVANJA SVI ME PLJUVALI

Reply

Leave a Comment