Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Младост пробудила звер па постала лак плен!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ (Л) 4:1 (3:1)

Мучила се Звезда „чак“ 35 минута против лучанске Младости, у оквиру 28. кола Суперлиге Србије. Мучила се баш док Младост није повела у поменутом минуту и тиме добрано „разбеснела“ наше момке, након чега смо постигли четири поготка у размаку од свега 12 минута. Стрелци за наш тим били су, редом: Милуновић, Канга, Павков и Николић, а „кривац“ за буђење наших момака био је капитен гостију, Саша Јовановић.

Екипа Младости меч у Београду започела је без тројице стандардних прмотиваца, па можда понајбољих играча – Лазара Јовановића, Бојовића и Шатаре, који су меч пропустили (неки и преседели на клупи) због лакших повреда. Са наше стране, мање-више слична ситуација као и из претходног кола: још увек се нису довољно опоравили од вируса Саного, Фалко и Фалћинели (меч почео са клупе). Поред њих, Станковић је решио мало да одмори и Родића, па смо од старта меча гледали Гобељића у улози левог бека. Два млада играча који су започели меч били су Гаврић и Петровић.

Нападала је Звезда стихијски већ од почетног звиждука судије Живковића, а прву праву прилику наш тим је имао у 8. минуту, када је са рогља шеснаестерца ка Павкову центрирао Канга. Солидно је скочио и шутирао наш центарфор, али лопта је отишла око метар поред леве стативе. Слична акција виђена је и минут касније, с десног бока је и тада Канга добро центрирао, али Милуновић баш лоше захватио лопту главом.

Одличан контранапад Иванића прекинуо је Ожеговић првим жутим картоном у једанаестом минуту. То је било и прво мало жешће отварање гостију на нашој половини, које је могло и скупље да их кошта. Ван тога, могло би се рећи – стандардна игра Младости: дефанзивно са брзом трансформацијом.

Претила је и Звезда из контри када би се прилика указала, не само онда преко Иванића, већ нешто мало касније и преко Катаија, чији је шут из добре ситуације закачио Миловић па је лопта отишла нешто мало преко гола. Свака „храброст“ играча у плавим дресовима кажњавана је опасним противударима.

Трећи пут када је Младост била на нашој половини умало је била и „трећа срећа“ за гостујући тим. Лопта је прелетела Дегенека који мало лошије проценио, Борјан је беспотребно излетео, па је Јовановић покушао да га лобује. Срећом, нешто слабије, па је наш голман стигао ту лопту испред гол линије.

До нове добре прилике чекало се до 25. минута. Протутњио је Иванић по левој страни, у свом стилу, по земљи потражио Павкова који стиже лопту, али уклизавање Мићевића шаље лопту у корнер и спречава најгоре по Лучанце. Лопта је готово непрекидно била на половини гостију, тек спорадично се тежиште пребацивало на наш део терена. Највише смо нападали по десној страни, Канга је имао барем пет центаршутева са позиције десног крила, али се чинило да смо били много опаснији преко Катаија и Иванића са левог бока.

У наредних десетак минута Звезда је заређала неколико корнера, али озбиљнијих прилика није било. Нажалост, из једног таквог корнера, Младост је извела убитачан контранапад, што је и њихово најјаче оружје. Након једне благо испуцане лопте ка половини терена, капитен Лучанаца, Саша Јовановић био је бржи од неодлучног Гајића и већ на половини игралишта избио готово сам на Борјана. Брзоноги играч лако је стигао до нашег голмана, а онда га и мајсторски лобовао за 0:1. Играо се 34. минут.

Катаи је и данас био солидно расположен, у 37. минуту је одлично контролисао лопту у противничком казненом простору, „на тацни“ упослио Иванића који је веома лоше шутирао са 13-14 метара. Звезда је до 40. минута извела чак 11 корнера, а управо је тај једанаести био кључан и потврдио да је прекид један од наших најјачих оружја. Канга је упутио „кифлу“ ка петерцу, где се сјајно кретао и још боље реаговао Немања Милуновић. Неодбрањиво је то било за Миловића, погођена је мала мрежа крај десне стативе за 1:1.

Веома је шокирао тај гол, чини се, госте, па су капитулирали и други пут за само два минута. Нови добар напад наших играча по левој страни, тада нешто дуже враћена лопта од стране Иванића, ван шеснаест, на коју је налетео Гајић, из прве шутирао и погодио једног дефанзивца „плавих“. Лопта се идеално одбила до Канге, који просто закуцава лопту у мрежу немоћног Миловића за потпуни преокрет и 2:1.

Да неће проћи ниједан меч а да неко од тројца Катаи-Иванић-Бен не упише гол или асистенцију, побринуо се управо Катаи у 44. минуту када је идеално извео корнер са леве стране. У пет метара највиши у скоку био је Павков, па је дословно раменом затресао мрежу гола Младости. Стиче се утисак да је једино овде нешто могао Миловић, у смислу излетања, али није – па је на семафору стајало 3:1.

Недуго потом прво полувреме се завршило. Тридесетпет минута Звезда је имала иницијативу, нешто више прилика, али је све то некако деловало летаргично, било је потребно нешто да раздрма наше момке. За то се побринуо Јовановић, маестралним поготком, не знајући да ће „пробудити звер“, јер је Црвена звезда за шест минута постигла чак три поготка. Чим је број изведених корнера прешао двоцифрени број, два су била кључна да наш тим преокрене резултат и на миру оде на паузу. А четири поготка за полувреме (од којих три у мрежи противника), сигурно су били по укусу гледалаца крај малих екрана.

На старту другог полувремена Станковић је увео Николића и Вукановића уместо веома запаженог Канге, као и Гајића. Тако се Гобељић пребацио на десну страну, а офанзивног левог бека играо је Вукановић. Одмах је Алекса одлично са левог бока центрирао ка Павкову, чији је шут и овај пут изблокиран па је Звезда дошла до 13. корнера.

Звезда је наставила низ постизања погодака и на старту другог дела. Катаи је направио дар-мар по левој страни, врхунски је прошао два играча, да би на крају лоб пасом пронашао потпуно усамљеног Николића на другој страни, коме није било тешко да погоди небрањену мрежу за 4:1. Играо се 52. минут. Шта је у стању Катаи да уради, за то некад просто не постоји довољно добро објашњење.

Нову стопостотну шансу нашег тима видели смо у 61. минуту. Дегенек је сјајном лоптом у празно избацио брзоногог Иванића по левом крилу, који је имао времена да погледа распоред својих играча и упосли Вукановића у шеснаестерцу. Из прве је шутирао Алекса, али је главу подметнуо Мићевић па је спасао готово сигуран погодак. У истом минуту Гаврића је заменио Срнић. Четири минута касније, умало Баха да погоди сопствену мрежу, након центаршута Катаија из корнера, али је прибран био Миловић.

Ситуација из 68. минута била је слична оној из 61.-ог. Сада су заменили улоге наши играчи, па је Вукановић био тај који је идеално упослио Иванића. Овај је гађао добро, али је сјајно реаговао чувар мреже гостију. Иако је Звезда мало оборила темпо, шансе нису изостајале.

У последњих 17 минута меча, прилику да уђу са клупе су добили Фалћинели и Одада, који су ушли уместо Павкова и Петровића. А што се тиче целокупних дешавања у другом полувремену, јесте Младост била отворенија, али и поред тога прилике су долазиле само са наше стране.

Помало успавану нашу одбрану добрано је уздрмала велика прилика Младости из 81. минута. Одлично је Ђорђевић прошао по левој страни, застао, погледао и у трепавицу погодио Бабића који само са неколико метара главом промашује цео гол.

Неколико контранапада смо извели до краја утакмице, али завршног паса нити квалитетног шута није било, тако да је на семафору остао резултат из 52. минута: 4:1. Нову убедљиву и лаку победу нашег тима скројио је пре свих Канга, асистенцијом и поготком за преокрет, док је печат на тријумф ставио Александар Катаи са две асистенције и генерално сјајном игром. Било је пропуста, срећом не превише, али било је много више добрих ствари. Добрих акција, прилика, шутева, на моменте са пуно трчања. Станковић још једном може бити задовољан виђеним, али можда помало и забринут издањем појединих резервиста који нису баш приказали завидно хтење и енергију.

Следећи меч наш тим игра за око две недеље, односно трећег априла, и то у Крушевцу против Напретка.

Београд„Рајко Митић“. Судија: Александар Живковић. Помоћници: Дејан Димитријевић и Чедомир Андрејић. Жути картони: Ожеговић (Младост) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 С. Јовановић (34. минут), 1:1 Милуновић (39. минут), 2:1 Канга (41. минут), 3:1 Павков (44. минут), 4:1 Николић (52. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић (од 46. Вукановић), Милуновић, Дегенек, Гобељић, Петровић (од 73. Одада), Гаврић (од 62. Срнић), Канга (од 46. Николић), Иванић, Катаи, Павков (од 73. Фалћинели). Тренер: Дејан Станковић

Младост: Миловић, П. Јовановић, Ожеговић, Мићевић, Цветковић, Јешић, Баха, Марковић (од 84. Л. Јовановић), Лековић (од 57. Ђорђевић), С. Јовановић (од 71. Бабић), Одита (од 84. Радивојевић). Тренер: Дарко Ракочевић

Повезане вести

11 comments

Delije Sever Ns мар 21, 2021 at 22:15

Prodati treba,Gobelju,Vukanovića,Bena,Pankova,Pavkova,Nikolića,Petrovića,Popovića,Deganeka,Ivanića,to su momci koji su dosta dali Zvezdi i treba im se zahvaliti i pronaći svežu krv.Od njihove love pokušati pronaći pravog štopera,levog beka,dva brza krila,špica…Ovo što ostane,par ekstra omladinaca i dobrih par pojačanja Zvezda bi bila ponovo moćna.Odadu i Bakojoka u Grafičar da skupljaju minute i ako zasluže vratiti ih nazad.Ostati moraju,Borjan,Milun,Katai,Kanga,Sanogo,Falćineli,Gavra,Falko,Gajić,Eraković,Krstovića,mislim oni i par ekstra pojačanja kojeg ekstra omladinca i u nove pobede.To je moje neko viđenje.Doslo je do zasićenja i jednostavno polako mora da se igrački kadar revidira.

Reply
Delije Sever Ns мар 21, 2021 at 19:24

Ako struka nevidi ko je za Zvezdu a ko ne onda džaba mi sve ovo pišemo.Ja brate nikad nisam rekao da su oni toliko dobri da moraju da igraju u Zvezdi,i meni se mnogi ne sviđaju igrači ali šta vredi kad mi nemamo uticaj i ništa nemožemo da promenimo.Ja sam davnih dana rekao da ima boljih od ovih i da mnogi ne zaslužuju da igraju u Czv ali jbga onaj ko odlučuje taj će i da snosi posledice ako krene po zlu.Uvek je bilo i biće da onaj ko nezaslužuje da igra a onaj ko treba da igra taj neigra.A procenata i menadzera će biti uvek i dilovi sa igračima i menadzerima.Po meni treba da se prodaju i da se zahvalimo mnogima pošto je Zvezdi potrebna sveza krv.Bakojaka i Odadu vratiti u Grafičar da skupljaju minute,ako prodamo većinu priključiti par ekstra omladinaca,pokusati dovesti 2,3 ekstra pojačanja i to je to.

Reply
Delije Sever Ns мар 21, 2021 at 15:16

Đole Bari…jel si ti gledao Odadu uživo u omladincima i Grafičaru,taj dečko ih je tamo sve pojeo.Taj mali Odada je priključen prvom timu zimus i ovo mu je drugi ulazak u igru.Prvu tekmu odigrao 10min i sad 15min.Šta očekuješ ti od njega za dečka od 19god.Pitao bi tebe ja da si ti otisao u Keniju sa 18god i kako bi se snašao.Odadi dati pravu šansu za godinu dana će biti bolji od Kange,Sanoga i svih…taj mali je budućnost Czv.

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 21, 2021 at 16:13

DOVOLJNO SAM GA SINOĆ GLEDAO .NIKAD IGRAČ BITI NEĆE.AKO SU NAM OBLANDA,GAVRIĆ,NIKOLIĆ BUDUĆNOST ONDA JE NEMAMO.

Reply
Delije Sever Ns мар 21, 2021 at 15:05

Bravo!Još jedna pobeda i titula je sve bliža,sad na zaslužan odmor i onda u nove pobede i da jebemo grobare za sva vremena.Ljudi vi samo kritikujete,pljujete,omalovažavate naše igrače,ja vas nerazumem nikako.Ko je prvi ubedljivo,koje dao najvise golova u lizi,koje igrao evropu,ko je bio egal sa milanom i da je bilo sudijske pravde mi bi prošli dalje…Da su ti igrači toliko loši oni nebi bili tu gde jesmo sad.Zašto ti Miloše nisi u Zvezdi neko i nešto,zašto ti Krvavi nisi u Zvezdi neko i nešto,zasto nisam ja!!!Jebo te igramo najefikasniji fudbal,ubedljivo prvi,egal igrali sa Milanom i vama niko nevalja…Ajde koga bre bi doveli u Czvezdu iz naše lige…koga bi vi doveli iz inostranstva u ovoj krizi…Jel vi vidite da je mrtvo tržište,niko se nigde neprodaje,priliv novca 0,…od kojih para da napravite transfer…jel vidite da Dragović kao velik Zvezdas trazi 100 hiljada e mesečno iz kojeg budžeta da mu se da ta lova kad sve stoji.Jel vi znate koliko Gavra,Gobelja,Vukan,Petrović,Odada,Pavkov…dobijaju mesečno,svi oni mesečno imaju kao što traži Dragović a ovamo je velik Zvezdaš…šta mislite da je Dragović toliko dobar ostao bi u Leveru,tražio bi ga Čelzi,Juve i ostali…Nemojte bre više zajebavati.Ubedljivo prvi,najviše golova dali,igrali evropu i dalje pljujete po igračima.Verovatno taj uspeh su,krvavi i milos i mnogi drugi što kenjaju ostvarili umesto tih igrača.Mnogi nisu za ovaj dres ili su izvukli maksimum i vreme je da se menjaju sa nadam se boljima.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 21, 2021 at 18:29

MOGU SAMO DA TI KAŽEM DA JE NAŠA SREĆA STO IMAMO 9 BODA PREDNOSTI..GLODARI IGRAJU MNOGO BOLJE OD NAS I EFIKASNIJE OD KAD JE STANOJEVIĆ TRENER..A TEBI SVAKA ČAST KAD SU ZA TEBE IGRAČI SRNIĆ,GOBELJIĆ,VUKANOVIĆ.NIKOLIĆ ITD..ISTA MANTRA VRTE SE U ZVEZDI I NA KRAJU ZAVRŠE U ČUKI..AJ NEMOJ ME ZEZATI SA TIM IGRAČIMA KOJIMA SE TI DIVIS..PITAJ NAŠEG BIVŠEG IGRAČA SADA TRENERA SAŠU KOCIĆA DZERIJA KOJI IMA DVA IGRAČA KOJI SU RONALDO ZA OVE TVOJE MILJENIKE..ALI TI NE KAPIRAŠ DA SU ONI TU NE ZBOG ZNANJA VEĆ ZBOG TALA SA DOKTOROM

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 20, 2021 at 22:42

PRELEPE IZMENE ..KAKAV SAMO REPERTOAR ..NIKOLIĆ,SRNIĆ,VUKANOVIĆ,O DADA..JOŠ KAD SE DODA GOBELJIĆ,PETROVIĆ I GAVRIĆ ONDA MI IMAMO EXTRA IGRU I REZULTATE

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 20, 2021 at 22:36

O DADA JE OBIČNA BITANGA I NEZNALICA..DEČKO JE ZA SKIJANJE KAKAV FUDBAL..PA ONA NE ZNA NI DA DODA LOPTU NAJBLIZEM IGRAČU I KAD IZGUBI LOPTU DEČKO MRTAV HLADAN STOJI I NE TRČI NAZAD..PA OVO TREBA JOŠ VEČERAS OTERATI OVU ČAMUGU..LENJ,SPOR,NEZAINTERESOVAN

Reply
ĐOLE BARI 91 мар 20, 2021 at 23:22

MISLIO SAM DA NA KUGLI ZEMALJSKOJ GOREG IGRAČA OD NIKOLIĆA NEMA,ČAK JE I NOĆAS DAO GOL SA DVA METRA TAKO ŠTO JE LOŠE ZAHVATIO LOPTU.ALI OVAJ O NE NE ,PA LJUDI OVO JE NAJVEĆE TELE KOJE SAM IKADA VIDEO.IGRA LOŠA,BEZIDEJNA,SPORA,SKORO SVI GOLOVI POSLE PREKIDA.SKORO SVAKA SEOSKA EKIPA KOJA DOĐE NA MARAKANU PROTIV NAS POVEDE.NAŠ POSLEDNJI IGRAČ STOJI NA 30 METARA OD PROTIVNIČKOG GOLA KOD KORNERA ? NE MOGU DA DOČEKAM DA ZAIGRA FALKO,GLEDAO SAM GA PUNO PUTA DOK JE IGRAO U ITALIJI,RADI SE O FANTASTIČNOM IGRAČU.U PRVOM PRELAZNOM ROKU PRODATI,POZAJMITI,POKLONITI,PLATITI NEKOME DA VODI NIKOLIĆA,GAVRIĆA,ONENE-A,GOBELJIĆA,RODIĆA,SRNIĆA,GAJIĆA.DOVESTI OBA BEKA ,TJ 4 IGRAČA ZA TA DVA MESTA,JEDNOG ILI 2 ŠTOPERA. DOBRO SE SPREMITI U OVOJ PAUZI ZA NAPREDAK I NAROČITO DERBI, PROTIV TUŠMANOVE SEKTE IGRATI OFANZIVNO , SA DVA ŠPICA ,DA IH ZAKOPAMO NA MARAKANI ,REZULTATSKI PONIZIMO I OVERIMO TITULU.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 21, 2021 at 18:24

SVE ŠTO SI REKAO SLAZEM SE 200%..AL SU MI SMEŠNI NEKI SA SEVERA KAD SE DIVE NIKOLIĆU,SRNIĆU,VUKANOVICU,GOBELJICU,PETROVICU GAVRIĆU,DADI O..KAZE KOGA DA DOVEDEMO KAD KORONA..PA ONI DOŠLI JADNICI PRE 3G I SAMO U ZVEZDI SE GURAJU..PA STO IH SADA NEKO NE KUPI KAD JE JEFTINO TRZISTE..NEĆE BRATE JEL TO JE KVALITET TIPIČNOG SELJAČKOG IGRAČA

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 20, 2021 at 22:34

13min prvog poluvremena bilo je dobro..drugo poluvreme loše..KATAI JE ZAKON SILE

Reply

Leave a Comment