Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Оцене форумаша (Звезда – Младост): Поп задао домаћи задатак иако није час веронауке

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ 4:1 (3:1)

Оцене играча

У извештају који је синоћ објављен на нашем порталу имали сте прилике да се информишете о лакој победи Црвене звезде над екипом Младости из Лучана, а данас на ред долазе оцене форумаша. У оквиру горепоменуте акције МЦЗ форума и портала, насумични жреб је одлучио да данас наше фудбалере оцењује и један релативно новији колега са форума, који је са нама од краја 2019. године. У питању је Поп, коме познавање фудбала и запажање детаља на терену ипак не представљају никакву новост, а његове оцене можете погледати испод.

Милан Борјан – 6

Скромна екипа Младости из Лучана била је ипак кадра да озбиљније запријети нашем капитену, више него што смо очекивали, али опет недовољно да направи неки велики резултат.
Код гола је био немоћан и ако је врховима прстију успио мало да закачи лопту, остало је било на нивоу.
Сигуран и приликом испуцавања и код коске Дегенека, имао је и једно боксовање…

Милан Гајић (до 46 минута) – 5,5 
Наш репрезентативац данас после дуго времена, није био у препознатљивом ритму.
Није данас било његових утрчавања и карактеристичних повратних лопти које су му постале заштитни знак.
Доста млако, без имало агресије кренуо је на ту лопту у 34-ом минуту, што је довело до тога да Саша Јовановић сам изађе пред нашег голмана и рутински га савлада.
После његовог шута у 40-ом минуту, лопта се одбила до Канге који је донио преокрет и погодио за 2:1.
Вјерујемо да је ово само лош дан нашег стандардног десног бека и да ће већ на следећем мечу бити на свом препознатљивом нивоу.
Иначе, ово је била 23 побједа у 24 утакмице које је почео наш бек, што га оставља на позицији најбољег стартера у Европи.

Немања Милуновић – 7
Командант наше одбране играо је против екипе у којој је стекао потпуну афирмацију и обезбједио себи трансфер у БАТЕ.
Обавио је посао без већих проблема у већем дијелу меча, осим оне грешке у 70-ом минуту, када је дозволио да му се играч Младости прикраде на исти начин као и нападач Вождовца у прошлој утакмици, али без последица јер је Гобељић отклонио опасност.
Сигурност приликом изношења лопте коју је и данас демонстрирао, као и константна опасност приликом прекида, постали су заштитни знак нашег штопера, што је данас материјализовао голом за изједначење.

Милош Дегенек – 6 
После мале почетне несигурности када је у 12-ом минуту лошије вратио једну лопту Борјану и мало лошије антиципације у 17-ом, када је Саша Јовановић опробао шут, наш Книнџа је до краја одиграо коректан меч, ауторитативно и бритко, што је и сам Јовановић осјетио приликом уклизавања у 50-ом минуту.

Марко Гобељић – 6 
Звездин ,,универзалац” био је данас ту да замијени нашег стартног и јединог лијевог бека, Милана Родића у првом полувремену, а и његовог колегу са десне стране Милана Гајића у другом.
Један коректан меч за њега, није га било претјерано у офанзивним акцијама нашег тима, док је у одбрани био добар, вриједно помена је његово уклизавање испред фудбалера Младости који се нашао у изгледној шанси, након грешке Милуновића.

Његош Петровић (до 73. минута) – 6 
Коректна партија за њега, покренуо је једну лијепу контру у 13-ом минуту и помислио сам да је то најава једне партије изнад просјека, али није било тако.
Није превише гријешио у пасу, као у пар претходних мечева, али није било ни потеза за памћење, пар пута се намјештао на шут, али је одустајао од истог, такође је неколико пута лијепо изнио лопту.
Надам се да ће његове игре да крену узлазном путањом, пошто је после зимске паузе направио мали пад у својој игри.

Гелор Канга (до 46 минута) – 7 
Како га скоро неко назва ,,Звездин архитекта”.
Већ у пар наврата сам писао о томе ове полусезоне, али ћу опет поновити, ово је неки нови Канга, зрелији, посвећенији…и бољи играч, који поред свег нападачког и организационог арсенала, не запоставља ни игру у одбрани.
И ако то није, одлично обавља функцију тог ,,бокс ту бокс играча”.
Канга је и данас био покретач свих наших акција, опет је играо једноставно, његове дуге лопте имају очи и право је уживање гледати како мијења страну.
Било је ту и малих грешака, као она у 30-ом минуту, која није направила већи проблем нашим дефанзивцима.
Једноставно можемо да употријебимо Кадуову крилатицу на Канги ,,Но Канга но футбол”, што смо видјели и данас у другом полувремену.
Данас је за своју игру награђен голом и асистенцијом и до полувремена, био је наш најбољи играч.

Мирко Иванић – 6,5 
Наш Мирко је ове сезоне напокон засијао онако како смо очекивали да ће да буде од првог момента кад је дошао код нас.
Повратком Катаија, да се изразим тако, мало је предахнуо, подијелио је диригентску палицу и сада је растерећенији, што нашим противницима задаје велике проблеме, јер не знају од кога пријети већа опасност, што смо видјели и данас.
У више наврата данас стављао је на муке директне чуваре, што је у једном таквом нападу материјализовано голом Канге.

Александар Катаи – 7,5 
Маестро, Магико… можемо да додамо још неки суперлатив и нећемо погријешити.
Из утакмице у утакмицу диже своју форму, што ће нам јако значити у овој последњој четвртини првенствене трке.
Онај слалом и асистенција за четврти гол су сва љепота коју ова игра нуди, а Катаи још једном показује да је и на шездесет одсто својих могућности, најбољи играч наше лиге.
Данас није толико шутирао колико је био расположен за разигравање својих саиграча, па је тако свом конту, додао двије нове асистенције.

Жељко Гаврић (до 62. минута) – 5,5 
После показаних ,,знакова живота”, гола и асистенције против Вождовца, поново је на ред дошла једна лошија партија нашег бисера.
Руку на срце треба рећи и да игра на позицији која му мање одговара, због начина на који улази у средину и напада директне чуваре и сам гол, а и веће опредјељености нашег тима да напада углавном преко лијеве стране гдје дјелују Катаи и Иванић.
Једини покушај имао је у 14-ом минуту када је лоше шутирао.
И поред тога, остао је на терену сат времена.
Очигледна је Декијева намјера да до дербија разигра што више клинаца јер ће нам и та ширина значити због У21 правила.

Дијего Фалчинели (од  73. минута) – без оцјене 
Очекивано је било да  му Деки после Вождовца данас да мало више времена на терену, али је очигледно да ће се са тим ићи постепено.
Тако да и ова пауза долази у право вријеме и оставља довољно простора како би се што боље спремио за повратак у такмичарски ритам.
Дијего је данас превео премало времена на терену за неки конкретан учинак и једино вриједно помена гдје се он нашао је фаул у 85-ом минуту који је направио.

Милан Павков (до 73. минута) – 7
Звездин џокер, ако могу тако да га назовем, поново игра са великим самопоуздањем.
Кад год игра, око њега се увијек нешто дешава.
Данас је водио велику битку са штоперима Младости, али од првог покушаја у 8-ом минуту било је јасно да је добро и концентрисано ушао у меч.
Гол у 45-ом минуту подсјетио је на онај против Милана.

Вељко Николић (од 46. минута) – 7 
Данас је Веља добро одрадио посао, преузео је одговорност на себе од кад је ушао у игру и фино је повезивао редове.
Није много гријешио у пасу и добру игру крунисао је голом кад је лијепо испратио Катаијеву минијатуру по лијевој страни .
Јако нам је важно да и он и остали бонуси буду на вишем нивоу у утакмица које долазе.

Славољуб Срнић (од 62. минута) – без оцјене 
По уласку био је на десном крилу, да би касније замијенио мјеста са Вукановићем и преселио се на позицију  лијевог бека, али без конкретног учинка.

Алекса Вукановић (од 46. минута) – 6 
Као и у претходним утакмицама, ушао је енергично, жељан игре.
У пар наврата је лијепо комбиновао са Катаијем и Иванићем.
У 61-ом је имао обећавајући покушај, на пас Иванића, али је погодио Мићовића.
Преласком на десно крило, није имао запажен учинак, осим једног лошег покушаја који је отишао високо преко гола.

Ричард Одада (од 73. минута) – 5 
Нажалост, Звездин бонус, популарни Ричи је за само 17 минута на терену, успио да понесе епитет најлошијег играча на терену.
За првих шест минута, отворио је три-четири опасне полуконтре, а до краја је успио да направи више грешака него цијели везни ред заједно, за 90 минута.
Спорост, хронично лош пас и лоша антиципација, данас су Ричију били већи противник од играча Младости.

Дејан Станковић – 7 
Деки је и данас имао мањак опција за комбиновање, па поред изостанака Санога, Ераковића, Фалка и Бакајока, данас није могао да рачуна ни на помоћ Бена и Панкова као и на кажњеног Родића, што је довело до нових радикалних потеза, мијењање Вукановића и Срнића на беку, а и смањену могућност да са клупе подигне игру свог тима.
Његова изјава после утакмице довољно говори и ова пауза долази у право вријеме да се момци одморе, енергетски освјеже и спремно дочекају наставак првенствене трке и купа.

Портал „Моја Црвена звезда“ се захваљује Попу на фантастично одрађеном оцењивању, на којем могу позавидети и новинари много угледнијих спортских листова и портала. Слободно можемо рећи да је задао домаћи задатак не само својим колегама са форума који ће учествовати у акцији „Оцене форумаша“, већ и многим другим нашим колегама из новинарских редакција.

А уколико Ви мислите да га можете надмашити, региструјте се на наш форум, учествујте у темема везаним за наш фудбалски клуб и аутоматски ће те се наћи у избору за оцењивање.

Повезане вести

Leave a Comment