Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кикс црвено-белих девојака на старту плеј-офа

Прва женска кошаркашка лига Србије за сезону 2020/21 улази у завршницу. Најбоље четири екипе данас су започеле полуфиналне серије плеј-офа, а црвено-беле девојке дочекале су у првом сусрету у дворани „Баскет сити“ великог ривала екипу Радивој Кораћа. Након велике борбе, можда и измемађујуће, гошће су стигле до победе чиме су стигле на корак од великог финала и борбе за титулу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк : ЖКК Радивој Кораћ 57:60 (16:15, 14:16, 12:18, 15:11)

Имале су Звездине девојке напад за победу, два зицера које нису искористиле на пет и три секунде пре краја, претходно је лопта изашла из коша при шуту за три поена Нађе Недељков. Радивој Кораћ је био миљеник спортске фортуне у правој плеј-оф утакмици. Последњих 15 минута Звезда је играла и без Невене Наумчев.

Чврста утакмица, мали број поена, уз много промена у вођству. Звезда је имала 8-2, а затим и 10-4 на средини прве четвртине, али је екипа Радивој Кораћа одговорила серијом 8-0 и први пут на мечу повела у 8.минуту, 10-12. Завршницу првог периода игре обележио је шут за три поена. Прво је погодила Марија Авлијаш, узвратила је Невена Росић, да би Ивана Катанић у свом стилу погодила уз звук сирене за 16-15 после 10 минута борбе.

И другу деоницу је била у знаку тројкашког обрачуна, практично све поене Кораћ је убацио ван линије 6.75. Погађале су Милица Митровић и Невена Наумчев, а затим у размација од по два минута Нина Вукосављевић и Тина Селаковић, што је донело гостима 21-24 у 15.минуту. Велики број неискоришћених зицера су имале црвено-беле и на овом мечу. Милица Бојовић и Нина Деурић су мини серијом вратиле предност на црвено-белу страну, али само до нове тројке Милице Митровић. Ивана Катанић и Сара Лумис су погађале до краја, Звездин капитен је био половичан са пенала за 30-31 после две одигране четвртине.

На старту трећег периода Звезда серијом 9-0 у потпуности неутралише противника, али је излазак Невене Наумчев после једног продора пореметио ритам. Марина Давинић је покренула прву серију 8-0 Радивој Кораћа тројком, да би другу серију гошћи тројком завршила Невена Росић за 42-49 пред последњих 10 минута.

Серија Црвене звезде 5-0, затим период игре кош за кош, и нови проблем за Драгана Вуковића – пети фаул Маше Јанковић на средини последњег квартала, (49-53). Успела је Ивана Катанић да изједначи, а Марија Авлијаш да комплетира серију 6-0 и донесе 55-53 на 3.30 пре краја. Погодила је Невена Росић после продора, Нина Деурић узвратила, а Звезда имала прилику да преко Нађе Недељков обезбеди предност пред сам финиш, међутим, иако су сви лопту видели у кошу, она је одлучила да изађе. Нина Вукосављевић на 18 секунди пре краја погодила на другој страни са дистанце за 57-58, а Звезда имала последњи напад после тајм-аута. И све су спровеле у дело црвено-беле, осим најбитнијег дела. Комбиновале су Милица Бојовић и Нина Деурић, која није погодила полагање, а после офанзивног скока није успела ни Милица Бојовић. Марија Стојиљковић је ухватила лопту, фаулирана је и била је прецизна оба пута са пенала за коначних 57-60.

Ивана Катанић је била најефикаснија са 18 поена, Нађа Недељков је убацила 9, Невена Наумчев и Марија Авлијаш по 7.

У среду од 17 часова је на програму други меч, а евентуална мајсторица у суботу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 7 (8ск 2ас 1укл 1блк), Дешић, Катанић 18 (6ск 3ас 1укл), Чорто, Деурић 4 (3ск 1ас), Спасовски, Јанковић 6 (9ск 4ас 4укл), Недељков 9 (2ск), Ристић, Бојовић 6 (9ск 2укл 2блк), Авлијаш 7 (1укл), Зечевић. Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment